CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1031|Reply: 22

PM tak bileh baca

[Copy link]
Post time 28-11-2021 07:11 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Orenn1 at 28-11-2021 08:30 PM

Hello semua dan kpd yg berkaitann,

Aku dpt beberapa pm tp bila click pm tu dah tak ada, cuma blh baca dr luarr sikit saja tp bila click pm tu langsung tak ada. Bila keluar balik dr luar blh nmpk lagi tp bila click masuk dlm pm tak ada. Harap boleh faham, hermm klu tak faham tanya ye. So apa solusinya?
Terima kasih.

Oren

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:42 PM | Show all posts
oren guna Mobile ke? kalau ya, cuba tukar ke PC version dulu.

selain itu, bolehlah cuba browser lain untuk mobile..

Brave,adblock browser,opera. kalau nak juga guna browser yang sekarang guna tu
kena remove dan try reinstall sebab saya dah test guna mobile dan laptop
semua masih ok boleh baca PM.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 01:47 AM | Show all posts
trunks replied at 28-11-2021 11:42 PM
oren guna Mobile ke? kalau ya, cuba tukar ke PC version dulu.

selain itu, bolehlah cuba browser lai ...

Hi trunks, gunq PC version, browser guna safari utk apple device. Forumers yg hntar mssg pun cakap dorg tak boleh baca
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:47 AM | Show all posts
Edited by trunks at 30-11-2021 12:41 AM
Orenn1 replied at 29-11-2021 01:47 AM
Hi trunks, gunq PC version, browser guna safari utk apple device. Forumers yg hntar mssg pun cakap ...

ok.saya baru test guna Macos. dan dah guna safari dan Chrome untuk baca PM
masih boleh baca, macam ni,cuba oren restart modem dulu (tukar IP ) dan guna
Chrome pula, atau kalau nak test login Cari guna mobile dulu pun ok untuk
baca PM (berjaya tak) sementara kita cuba fix masalah ini.

saya baru test hantar PM ke inbox oren,boleh lepas..
saja nak test, mana tau.ID oren kena block ke.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 28-11-2021 11:42 PM
oren guna Mobile ke? kalau ya, cuba tukar ke PC version dulu.

selain itu, bolehlah cuba browser lai ...

Hi Trunks,

I ada DM prob but only dgn certain forummers aje.

She PMed me first, I boleh baca n reply, but apa yg I tulis kat dia I tak boleh baca, jadi blank. Then I tried to delete our whole conversations sbb I nak cuba create fresh new DM but tak boleh delete pula. I did this in PC version (via mobile). Lepas percubaan nak delete gagal, I dah terus tak boleh click to open our conversation, just boleh view as header aje.

FYI - I guna Cari via Brave browser. I dah cleared cookies, but not helping. Tried to open the same DM conversation in Safari, still tak jalan. Kenapa ada prob ni dgn certain forummers aje ekk? I tak guna Cari app at all.

Babe @Aikaa - FYI too.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 05:15 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 31-1-2022 08:39 PM
Hi Trunks,

I ada DM prob but only dgn certain forummers aje.
FC pun menghadapi masalah ini ...
dah cuba semua yang snazzy buat ... tapi malas la nak tukar2 browser ... tetap dengan chrome jer ...sebab sepatut nya kita tak perlu tukar2 browser kalau sistem Cari memang ok...

@admin6



Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 8-2-2022 05:15 AM
FC pun menghadapi masalah ini ...
dah cuba semua yang snazzy buat ... tapi malas la nak tukar2 brow ...

FC, I takde PM prob ni dgn most forummers, cuma segelintir aje. Kenapa ekk? Bila diaorang PM, their messages akan appeared in 2 lines, mcm dihantar oleh 2 orang yg berbeza pula.

Can I assume yg diaorang yg ada PM prob, not me? Forummer yg terlibat tu I dah tagged sheols in my previous post.

Thanks FC, at least ada juga Mod yg replied me.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 06:11 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 8-2-2022 05:42 AM
FC, I takde PM prob ni dgn most forummers, cuma segelintir aje. Kenapa ekk? Bila diaorang PM, thei ...
Maaf lambat reply ... baru jer dapat online ...kurang sihat ...

Sama lah kita ... sesetengah porumer jer FC ada masalah seperti tu ...
dapat notification ... bila bukak ... takde pa2 ... click tak leh ... blank ...

bila delete ... kes makin teruk sama cam snazzy gak ...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2022 08:22 AM | Show all posts
samalah kita, sesetengah forumer jah yg pm nya takleh baca bila click, lps tu mcm ada dua baris iaitu mcm org berbeza hantar pm.

Skrg ni baru perasan ada masalah baru, pm lama lama dgn seorg forumer dah hilang terus cuma blh baca yg baru2 jah pm dia.

Thanks FC bagi kredit.

Jutaan thanks utk trunks krn berusaha sungguh2 utk bantu termasuk hubungi di pm dan maaf lewat ucap terima kasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:49 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 8-2-2022 05:42 AM
FC, I takde PM prob ni dgn most forummers, cuma segelintir aje. Kenapa ekk? Bila diaorang PM, thei ...
Admin suruh tanya ...
pakai browser apa ...


dan ... kalo masuk porum guna eb ke guna mobile version...?


Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:51 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 8-2-2022 08:22 AM
samalah kita, sesetengah forumer jah yg pm nya takleh baca bila click, lps tu mcm ada dua baris iait ...
Admin suruh tanya ...
pakai browser apa ...


dan ... kalo masuk porum guna eb ke guna mobile version...?

sesetengah forumer jah yg pm nya takleh baca bila click, lps tu mcm ada dua baris iaitu mcm org berbeza hantar pm
sama lah kita ... dan asyik sentiasa ada notification memanjang ...walaupun kita dah abis click semua2 pm ...



Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 9-2-2022 06:49 AM
Admin suruh tanya ...
pakai browser apa ...


I pakai Brave browser.

Most of the time I guna mobile version.

Kalau I nak buat kerja tepek-menepek (tweets, YT etc) barulah I tukar kepada desktop version.

FC, ada Admin bagitau ke kenapa ada prob dgn segelintir porummers aje?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:07 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 9-2-2022 07:55 AM
I pakai Brave browser.

Most of the time I guna mobile version.
FC, ada Admin bagitau ke kenapa ada prob dgn segelintir porummers aje?

Tak ... ... kes kita ni masih dalam siasatan

Admin suruh tanya tu ja ...

Bagi FC la ... pendapat sendiri ... kalau d sebab kan browser ...tentu semua pm2 lain pun bermasalah jugak la kan ...

ntah la~


kita sama2 tunggu jer ... sebab FC malas nak tukar2 browser


Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 9-2-2022 08:07 AM
Tak ...  ... kes kita ni masih dalam siasatan  

Admin suruh tanya tu ja ...

Hamboi, lama nau dia menyiasat…

I pun rasa prob ni takde kaitan dgn browser. Before Brave, I guna Chrome, okay aje.

Mungkin ada kaitan dgn setting yg certain porummers buat, ter tick or something.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:27 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 9-2-2022 08:19 AM
Hamboi, lama nau dia menyiasat…

I pun rasa prob ni takde kaitan dgn browser. Before Brave, I  ...
Haip!!~ kang dia baca kang

mungkin juga pasal setting sesetengah porumer ...

atau mungkin sebab update CARI dulu tu ... sebab bila update aritu baru FC ada masalah ni...sblom2 tu tak pernah


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 28-11-2021 11:42 PM
oren guna Mobile ke? kalau ya, cuba tukar ke PC version dulu.

selain itu, bolehlah cuba browser lai ...

Dah buat semua.
Memang tak boleh baca.
Teruk betul template baru ini.
Menyusahkan.
Sekarang pun,
Dah tak boleh tengok
Sape view kita punya forum
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 04:38 AM | Show all posts
Edited by trunks at 14-2-2022 03:25 PM
snazzydaisy replied at 31-1-2022 08:39 PM
Hi Trunks,

I ada DM prob but only dgn certain forummers aje.

Maaf terlambat reply  ya..

I takde PM prob ni dgn most forummers, cuma segelintir aje. Kenapa

tentang soalan ini, apa kata  snazzy add friend dengan kawan yang ada masalah nak baca PM tu dulu.

-lepas itu,tengok ada ter buat setting blacklist ke id ahli forum tersebut?

-lepas tu cuba check sini,tengok anak panah,pastikan tick no



- boleh cuba cara ni untuk baca PM..baca melaui 'chat box'
bila2 snazzy dapat PM dari seseorang, terus pergi ke profile dia
dan tekan button send PM, akan keluar chat box, cuba cek
tengok, cara ni boleh tak baca PM. dan tekan button 'refresh' bawah tu tengok
untuk dapatkan new mesej



-kalau semua tak berjaya, saya boleh cadangkan  chat di facebook ke
atau medium media sosial yang lain dulu ke.atau create id forum lagi
yang lain ke,sebab,masalah ni tidak di alami oleh semua ahli forum.

-selain itu,kalau hanya boleh just baca di header sahaja,mnta kwn taip short form
jangan taip panjang2, taip just 'isi'


Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 04:42 AM | Show all posts
mendeluk replied at 11-2-2022 01:35 AM
Dah buat semua.
Memang tak boleh baca.
Teruk betul template baru ini.

maaf lambat reply, nanti awak boleh baca jawapan saya atas ni.cuba tengok .

Dah tak boleh tengok
Sape view kita punya forum
tentang masalah ini,saya kurang faham. boleh bagi screenshot masalah?
atau terangkan lebih panjang,kalau kurang penting boleh abaikan aje dulu
apa2 yang kurang penting
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 04:53 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 14-2-2022 04:42 AM
maaf lambat reply, nanti awak boleh baca jawapan saya atas ni.cuba tengok .

tentang masalah ini,s ...

Maksud i macam mana nak solve problem nagi message org reply bagi nampak?
Kadang mesej tak boleh baca bila tekan
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 04:57 AM | Show all posts
Edited by trunks at 14-2-2022 03:37 PM
mendeluk replied at 14-2-2022 04:53 AM
Maksud i macam mana nak solve problem nagi message org reply bagi nampak?
Kadang mesej tak boleh b ...

ya saya faham, cuba baca reply saya kat sini

klik ni

dan kalau masih masalah, awak boleh terus PM admin
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 03:52 PM GMT+8 , Processed in 0.094592 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list