CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 224|Reply: 1

[Tempatan] ‘Dah langgar kita, tapi dia pula marah’

[Copy link]
Post time 27-11-2021 10:31 PM | Show all posts |Read mode


Tangkap layar kereta mangsa selepas dilanggar seorang penghantar makanan baru-baru ini.

‘Dah langgar kita, tapi dia pula marah’

PETALING JAYA- Sudah jatuh ditimpa pula tangga, itu mungkin perumpamaan paling sesuai bagi menggambarkan nasib dialami oleh seorang pemilik kereta selepas terlibat dengan satu kemalangan baru-baru ini.

Lelaki itu yang dikenali sebagai Mohd. Helmi itu dikatakan berdepan nasib malang ekoran keretanya bukan sahaja dilanggar sebuah motosikal malah turut dimarahi oleh penunggang selepas dikatakan menyebabkan makanan dibawanya tumpah.

Menerusi perkongsian video dashcam dibuat Mohd. Helmi di Facebook, dia yang memandu keretanya pada 31 Oktober lalu telah dilanggar oleh seorang penghantar makanan apabila berada di persimpangan lampu isyarat.

“Kejadian pada 31 Oktober 2021, sudah langgar kita, boleh pula dia marah sebab makanan dia bawa tumpah, tengah hubungi balai polis, dia pula telah lari entah kemana.

“Makan modal juga untuk perbaiki,” tulisnya ringkas.

Menerusi perkongsian itu, Mohd. Helmi turut memaparkan keadaan keretanya yang remuk selepas dilanggar penghantar makanan daripada arah hadapan.

Dalam pada itu, pengguna media sosial turut membuat pelbagai andaian berhubung kejadian itu dengan ada daripada mereka mendakwa rider berkenaan melihat telefon ketika menunggang motosikal.

“Dia tengok telefon bimbit, agaknya tengok peta kot, tapi tak patut la dia nak marah-marah pula, sebab kereta itu tengah berhenti,” kata Leeya Crystal New.

“Ambil nombor plat, buat laporan, nanti dia kena saman RM300, kalau dia berhenti paling-paling RM150 untuk buat baiki,” jelas Mat Ice Cream Rolls.

“Geram betul yang jenis langgar lari ini, hari itu saya kena beratus tukar lampu,” ujar Aizan Shafiee. -K! ONLINE

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2021/11 ... api-dia-pula-marah/

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesetengah puak sial ni kan rasa diri dia tu frontliner...mana boleh kita marah dia. Semua apa dia buat betul je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69192 Replies : 1922
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 26 Replies : 17
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 09:35 AM GMT+8 , Processed in 0.080299 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list