CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1769|Reply: 28

Suruh buka TOPENG? Bandi Amuk bukan cari publisiti murahan

[Copy link]
Post time 26-11-2021 10:30 PM | Show all posts |Read mode
Buka topeng? Bandi Amuk bukan cari publisiti murahan


BANDI Amuk

Kuala Lumpur: Penyanyi Bandi Amuk yang kini menyertai Gegar Vaganza ke-8 (GV8) menolak dakwaan sengaja mencari publisiti murahan apabila menyatakan hasrat membuka topeng sekiranya mara ke final.

Bandi, 57, berkata, perkara ini sudah lama difikirkan terutamanya apabila imej bertopeng membataskan peluangnya terbabit dalam beberapa projek seni.

"Untuk apa saya perlu sengaja reka publisiti seperti ini sedangkan saya sudah 40 tahun dalam industri muzik dan mempunyai peminat tersendiri.

"Cuma saya rasa pada usia begini, banyak benda yang datang tapi tersekat. Sepanjang karier selama 23 tahun dengan Amuk, ada benda-benda yang sepatutnya saya buat saya terpaksa tunggu kerana topeng. Ada juga yang tawarkan saya berlakon drama tapi saya tolak," katanya kepada Harian Metro. Menurutnya, beberapa tahun lalu dia tampil membintangi teater Wira Samudera di Stadium Pasir Gudang dan peminat tidak menyedarinya.

"Saya perjudikan nasib dengan buka topeng. Jarak penonton yang jauh dari pentas yang dibina di tengah stadium buatkan orang tak perasan saya," katanya.

Terdahulu, Bandi yang ditemui selepas mengadakan persembahan pada Konsert Minggu Pertama GV menyatakan hasratnya membuka topeng sekiranya mara ke final.

Dia turut mengakui sebahagian besar peminat sudah tahu siapa sebenarnya Bandi Amuk.

"Cuma saya belum sukarela untuk buka topeng depan orang ramai secara langsung dalam program. Namun, sekiranya ditakdirkan saya masuk final dan berada di kedudukan pertama hingga ketiga, kemungkinan besar saya akan buka topeng.

"Saya tak sasarkan juara tapi kalau betul berlaku, kiranya Allah sayangkan saya. Itupun kalau ada rezeki. Kalau tiada tak mengapa. Saya cuba buat yang terbaik," katanya.

Menerusi persembahan Ahad lalu, Bandi yang membawakan lagu Akar Dan Bumi memperoleh markah 71 peratus dan menduduki tangga ketiga daripada 13 peserta.

Sumber:https://www.hmetro.com.my/rap/20 ... i-publisiti-murahan

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:36 PM | Show all posts
yihhh tak payah lah...
teruskan pakai topeng tu...
muka macam elly suriati je pun...

jap lagi akak tepek gambar tweet
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape gelak berdosa besar dan akan berada di neraka paling class bersama @Acikgomen
Kena bala dan sial sampai 7 keturunan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-11-2021 10:37 PM
Sape gelak berdosa besar dan akan berada di neraka paling class bersama @Acikgomen
Kena bala  ...

Konghajo ko ckp acik ahli nuraka
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:26 AM | Show all posts
Bukan ke org dah pernah tgk muka dia..masa dia nyanyi dgn kump apa tah dulu..
Btw, suara asal nyanyian dia nih not bad..jgn dok buat suara nyanyi teran teran sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 27-11-2021 07:26 AM
Bukan ke org dah pernah tgk muka dia..masa dia nyanyi dgn kump apa tah dulu..
Btw, suara asal nyanyi ...

Bandi ni vokalis kumpulan Febians..zaman dulu2..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
teran tu trade mark dia…..heeeeeh macam wan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Itu hari cam prasan bila Nabil dgn jihan bahan dia... Bukak mulut kecik tapi suara besor... rasa nya dia macam not happy.. Dia kata lain dia bukak mulut trompah boleh masuk  
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
markonahlah replied at 27-11-2021 10:15 AM

Suara sedap...nak kena potong rambut..diet sikit bagi timbul otot2.. pastu gi facial...confirm jadi dambaan acik acik gomen mahupun swasta hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Dapat kat netizen bbnu skrg nih..kalau diaorg bersatu hati photobomb Instagram astro, gv..dgn gambar gambar nih..confirm, konsert ke 4 bukak topeng terus hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya ada sorang lagi penyanyi yg pakai topeng..tak sure sapa..yg tu suara kurang sedap sikit
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde effect pun buka ke x sbb dah tau pun x ensem.. lain la netizens x tau mcmne muka tetibe buke topeng muka mcm shawn mandes
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:07 AM | Show all posts
ada lg ke yg tak kenal tp klu nyanyi suara mcm masa dgn Febians dulu kan best
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Abg bandi ni baik, tak sombong, hormat orang...  pasal payment pun tak demand... Berapa kali dah jemput dia... N satu lagi dia antara yg mementingkan solat.. kalau sebelum perform da masuk waktu, dia solat dulu....byk kali jemput dia, memang senang kerjasama dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:07 PM | Show all posts
wirazam replied at 27-11-2021 11:04 AM
Rasanya ada sorang lagi penyanyi yg pakai topeng..tak sure sapa..yg tu suara kurang sedap sikit

encik mimpi ke? kowser suara heshe haus yach
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:11 PM | Show all posts

sedapnya suara abang bandi suriati walaupun iols kena jeling2 dan beliak2 bijik mata supaya heols tak tewaskan aliff aziz...


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:18 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 27-11-2021 02:11 PM
sedapnya suara abang bandi suriati walaupun iols kena jeling2 dan beliak2 bijik mata supaya heols t ...

Ehh..dia dah keje jd DJ radio suria ke??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:19 PM | Show all posts
red_velvet replied at 27-11-2021 12:24 PM
Abg bandi ni baik, tak sombong, hormat orang...  pasal payment pun tak demand... Berapa kali dah jem ...

Mahal tak? 5 lagu dia caj berapa??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 27-11-2021 11:07 AM
ada lg ke yg tak kenal tp klu nyanyi suara mcm masa dgn Febians dulu kan best

tu la...takkan ramai x perasan dia lah penyanyi kumpulan febians? Tak dak lgsg org sebut, aku igt memori aku yg salah sampailah aku baca komen hang ni ????

Lagi satu, sibuk nak suh dia bukak topeng, bersepah je muka dia without topeng aih....google jahhhhh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.105289 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list