CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

  [Copy link]
Post time 30-11-2021 12:37 PM | Show all posts
dia ni ada sesuatu pada diri dia buat iolls tak berkenan.. ceramah dia pun, rujukan dia pun banyak yg tak kena
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Geng wahab jaki je dengki dengan aswj..iols x paham apa Ustaz ckp sbb Kelantan kan ...so iols skip kan ajork
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
SayaSayangMama replied at 29-11-2021 10:27 AM
Lepas isu mandi safar, sekarang ada video dia sebut mandi bunga dan aura positif negatif pula pula.  ...


Konsep aura2 ni dri hindu..
Cakra itu ini..
Bethol aura takde dlm Islam hanya “roh” shj.
Aura ada dlm kitab spa...mandi buih dan lulur badan guna susu package termasuk refleksologi dan buang taik telinga guna lilin charge le RM350.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 30-11-2021 01:11 PM
Minami2013 replied at 30-11-2021 12:25 PM
I see. Golongan ustaz2 yg dikatakan wahabi ni mmg clear pendirian mereka kan. Betul dan salah. Mak ...


Ya asal wahabi je terus ulama aswj disapproved publicly.
Lagipun wahabi completely disregard sunnah dan hadis rasulullah saw, kata hadis takda dalam quran. Beriman dgn quran semata2

Jadi ulama tak boleh bermanhaj, tajdid takboleh qiyas sebab banyaknya dari panduan hadis. Tentu wahabi tak terima pakaian rasulullah tu sunnah org islam

Iols follow UAI sblm heol kawin empat.
Ya nak sama prinsipal dua2 ulama. Tapi jawapan UMM lebih terbuka, jelas dan mudah jadi sasaran
UAI lebih berlapik
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 05:08 AM
Ya asal wahabi je terus ulama aswj disapproved publicly.
Lagipun wahabi completely disregard sunn ...

Tq for sharing.. good info. Actually i baru je nk kenal golongan asatizah ni. Selalu nya dgr ceramah pendek2 yg lalu kat fb, ig. So tak cakna sgt background masing2.

Anyway, dah 4 ke isteri... hebakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 30-11-2021 01:34 PM
Tq for sharing.. good info. Actually i baru je nk kenal golongan asatizah ni. Selalu nya dgr ceram ...

Iols pun kekadang je. Dulu mmg selalu gi ceramah telaga biru dgn member. Member religious social climber chuol, heret iols merata carik exposure

Iols suka tengok ustaz yg boleh carry himself dgn kenamaan or academician. Kalau cam tak masuk je cringe tengok pastu teruih tak follow
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 30-11-2021 12:12 PM
Tak paham bahasa kelantan, sekiranya ada maksud yg tersirat.. tp secara tersurat paham la dah baha ...

Same old story la acik. Camginilah alasan gulungan mentaliti wahabi kulu kilir pertikai fahaman islam orang lain tanpa sop atau saluran yg betul.
Aku tak bela kata mohaizad pasti betul. Sebagai manusia pasti dia ada salah.
Tapi aku anti mentiliti ala wahabi ikut suka sendiri intreperet apa yg betul/salah dng melulu tanpa fikir panjang implikasinya. Sampai budak2 sekolah rendah pun dah pandai kata kalau tak pakai tudung masuk neraka.
Lama-lama masyarakat isle akan harubiru asyik menghukum sesama sendri padahal nasib masing2 kat akirat tak pasti pun lagi even kau mufti  berdokter.
Padahal shariat isle diturun untuk menyatupadukan orang isle.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:26 PM | Show all posts
USTAZ NI MEMANG BANYAK SANGAT FANTASINYA.....LOL
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 30-11-2021 09:20 AM
pasal mandi safar pn nak gadoh,

bg aku islam  jgn makan babi dah ler...

yg bawa ajaran mandi safar ni puak2 deme juga

lepas tu mari puak lain kata ni sesat

mari pula puak lain kata ni tak sesat

kita ikut ajelah ya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 30-11-2021 05:47 AM
Same old story la acik. Camginilah alasan gulungan mentaliti wahabi kulu kilir pertikai fahaman is ...

Utk kata betul atau salah kalau ada strong basis kenapa tak boleh? Cth macam ajaran ayah pin. Adakah kita kena biar je ajaran yg melanggar ajaran islam sebenar?

For me, baguslah bila golongan2 ilmuan agama ni berdiskusi pasal agama (walaupun i tak suke juga golongan A perli golongan B and vice versa). Org mcm acik yg average ni, dgr dan hadam utk mengaji lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 01:08 PM
Ya asal wahabi je terus ulama aswj disapproved publicly.
Lagipun wahabi completely disregard sunn ...

Dah sape wahabi kat Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 30-11-2021 04:37 PM
Dah sape wahabi kat Malaysia ni

Asal sebut wahabi je ko pikir mazah
Dia menjawab dgn wahabi dlm gomen
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 04:52 PM
Asal sebut wahabi je ko pikir mazah
Dia menjawab dgn wahabi dlm gomen

Mazah mana pulak ni....dah sape wahabi nih
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:20 PM | Show all posts
ifanonline replied at 30-11-2021 12:29 PM
islam versi rasul melayu, bumiputra dan umno maksud ko tu salim...

ermm, sebegitulah


tp kadang2 was2 juga makan2 mooncake, makan2 kt hotel, sausage, chicken ham, ikan keli  dsb,  silap2 ada DnA babi..


igt tak dulu ada kisah  tokey babi cakap, sapa cakap melayu tak makan babi?

rupa2nya byk produk yg berasas kan babi... sausage, obat,  kosmetik, vitamin, suplement dsbnya

ada yg ckp supplement condroitin yg utk sakit lutut tu pn di buat dr tulang telinga babi... sebab tu mahal, babi cuma punya sepasang telinga yg kecil...






Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 30-11-2021 05:19 PM
Mazah mana pulak ni....dah sape wahabi nih

Mazah Indra Kayangan tu la berceramah pon sempat dok ngata org apoooo?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
cecari replied at 29-11-2021 06:45 PM
Jangan cakap banyak... mulai saat ini rajin2lah belajar .... jgn buang masa kat sosmed sangat. ing ...

Kena selak sekali sekala social media.
Ada masa belajar, ada masa berhibur. Fitrah manusia.

Kalau keras sangat, nanti kepatahan.
Kalau jumud sangat, nanti ketinggalan.

Kawan xda side2 yg rajin bertanya.
Xde ustaz2 tau masalah berapa banyak org baca fatihah salah lagi. Basuh muka xbetul lagi. Mandi wajib 3 gayung.

Orang awam dah bercinta adik beradik dekat tik tok.
Agamawan sibuk risau masalah bagi salam nak toleh kepala ke tidak.

Islam itu progressive. Syadid, yg rugi diri sendiri. Kahf 103-106.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 30-11-2021 05:20 PM
ermm, sebegitulah



Bukan cakap xpayah hati2, tapi ada hadith nabi, sahabat2 argue kenape makan sembelihan orang2 yg baru masuk Islam. Takut2 dia sembelih xbetul. Rasulullah cakap, baca bismillah, makan je. Actually Rasulullah cakap lain, tapi maksud lebih kurang.

Kalau makanan tu uruf halal. Contoh kek bulan, jarang buat pakai daging cincang. Maka syak xberlaku dah. Takut ada dna babi. Duit dalam poket tu pun boleh jadi asa dna babi. Tapi xde kita bakar ke mandi tanah ke. Dalam fiqh, syak xlayan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 01:08 PM
Ya asal wahabi je terus ulama aswj disapproved publicly.
Lagipun wahabi completely disregard sunn ...

Sis, wahabi terlebih cakna dalam ilmu hadith. Depa menganggap siapa beramal dgn bukan hadith atau qhilaf antara ulama adalah amalan sesat dan kafir.

Contoh mcm tahlil. Bagi wahabi, itu sesat.

Kalau yg beramal dgn quran sahaja, dia dipanggil anti hadith.

Aswaja, mereka lebih terbuka dengan amalan, qhilaf tak dianggap sesat. Melainkan qhilaf akidah.

Tapi aswaja Malaysia sebahagian ada yg rajin menyesatkan orang. Pelik
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
JokesCop replied at 1-12-2021 12:55 PM
Sis, wahabi terlebih cakna dalam ilmu hadith. Depa menganggap siapa beramal dgn bukan hadith atau  ...

Aih..sori iols dah confuse

Wahabi menegah innovation/bidaah kan
Dia nak ikut hadis sahih yg popular je

Taknak ijtimak ulama dan qiyas
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
JokesCop replied at 1-12-2021 12:55 PM
Sis, wahabi terlebih cakna dalam ilmu hadith. Depa menganggap siapa beramal dgn bukan hadith atau  ...

Dulu circle iols org arab
Shiah pun diorg tak discriminate.
Maybe sbb duk mesia

Ada sorang yemeni aswaja kata wahabi ni pendapat dia bukanlah salah. Heol pun agree dgn wahabi dan dah baca kitab founder
Heol kata pengikut yg salah tafsir
Tapi ulama wahabi tu sendiri pendapat dia boleh pakai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.070554 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list