CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 26736|Reply: 186

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 03:40 PM | Show all posts |Read mode
Setelah sekian lama, netizen mengumpul bahan bukti dan telah membuat pendedahan tentang penyampaian ilmu Ustaz Muhaizad Al Yamani yang didakwa menipu dan mengajak kepada amalan syirik ketika berceramah.


Bukan itu sahaja, Ustaz Muhammad Fahmi juga menegur secara terbuka kecenderungan ilmu Ustaz Muhaizad yang menyimpang dengan ajaran agama Islam di laman Facebook.


Foto: Facebook Ustaz Muhammad Fahmi




Manakala di Twitter, netizen menyenaraikan penyelewangan Ustaz tersebut dengan mengumpulkan bukti-bukti video ceramah yang dimuat naik dalam Youtube.





Ustaz Muhaizad yang sering berceramah di kawasan perkampungan terutaman di Kelantan mempunyai pengikut yang ramai dan ada juga yang taksub dengan cara penyampaian dakwahnya.


  



Antara penipuan yang dilakukan ketika berdakwah adalah pameran artifak Nabi, menyebarkan hadis palsu, mengatakan zikir amalan Nabi berat untuk dilakukan, mengajar kesyirikan dan banyak lagi.




Foto: Sumber Internet



Namun perbuatan Ustaz ini seperti tiada tindakan yang tegas diambil oleh jabatan agama terutamanya di Kelantan, tempat dia sering menyampaikan ilmu dakwahnya. Aduan telah dilakukan oleh netizen dan harap tindakan segera boleh dilaksanakan untuk mengekang aktiviti dakwah yang bertentangan ajaran Islam.


Ustaz yang menyampaikan dakwah di kawasan perkampungan memang membahayakan jika tidak dipantau tambahan pula kawasan pedalaman yang tidak mempunyai akses internet yang baik. Apa pendapat anda? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:46 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 26-11-2021 03:47 PM

kalau dia betoi salah, report pada majlis agama kelantan,
biar mereka siasat.

statement yang mereka bagi ni semua,
hanya buat semua lobai2 di malaya di pandang hina.

sesama sendiri pun dah macam ayam laga,
semua nak tunjuk jaguh dalam agama,
end up nanti di sana semua masuk nuraka, buang karen ajer

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 26-11-2021 03:46 PM
kalau dia betoi salah, report pada majlis agama kelantan,
biar mereka siasat.


Mmg dh pandang hina dina dah nk2 si lobai cendawan tegak berdiri
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:17 PM | Show all posts
Nak tengok bukti2 lain.. kata ada banyak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:17 PM | Show all posts
Nak tengok bukti2 lain.. kata ada banyak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkeraknya......
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:26 PM | Show all posts
Acik2 gomen jabtn agama neg KEL wat ape la eh. Ramai follower setak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:32 PM | Show all posts
Tak pernah dengar ceramah ustaz ni.
Sekarang akak sibok khatam Gegarvaganza miss sebab gi Melaka makan sotong 100 perkilo
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:48 PM | Show all posts
saya pernah jugak tgk kuliah dia ni dalam youtube. tataupulak ada ajaran tak betul. cara penyampaian dia bersahaja. best dgr tapi dia tak popular. asalnya saya nak cari pasal tafsir salah satu ayat dalam al quran, terjumpa ceramah muhaizad ni.
skrg saya ikuti abd muein abd rahman untuk tafsir ayat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:49 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:51 PM | Show all posts
Edited by kehcik_evil at 26-11-2021 06:01 PM
  1. https://www.youtube.com/watch?v=ywSBb0Y2hak&t=95s&ab_channel=SyihabudinAhmad
Copy the Code
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya geng wahab jer yang anti ust mohaizad.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah follow pun ustaz ni..tapi sejak meolss kecik lagi ustaz ustazah dah ajar mandi safar adalah salah satu di antara perbuatan khurafat. How come this ustaz boleh haruskan??? Aigooooo
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:57 PM | Show all posts
Belibis replied at 26-11-2021 06:44 PM
Biasanya geng wahab jer yang anti ust mohaizad.

kalau dh ckp mandi safar pun ok...mana2 geng pun dh anti.....

dia punya bg fakta, hikayat seribu satu pun surrender..... tp sb ckp dia lembut dgn dialek kelantan sambil perli2 geng tegur dia, ramai seronok dgr..

cuma kena ingt.. fakta dlm beragama ni bkn blh kira yg seronok dgr je....


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pun x berkenan dgr mmg mcm pelik sikit
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak popular juga dia ni..bapak..adik2 dan adik.ipar bnyak dengar ceramah diani...topik pula bab2 ibadat..syarak basic biasa ja..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kenal

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Jab agama kelantan mmg dah panggil mengadap atas aduan. Ok je setakat tu takda apa
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:47 PM | Show all posts
capiloton:    Edited by capiloton at 26-11-2021 03:47 PM  kalau dia betoi salah, report pada majlis agama kelantan,biar mereka siasat.statement yang mereka bagi n ...


ayat ni pernah di dengar porntaksub lesung batu al tahi lalat wal lalat terbang sana sini dudaberhias

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:51 PM | Show all posts
Belibis replied at 26-11-2021 06:44 PM
Biasanya geng wahab jer yang anti ust mohaizad.

gang wahabi dituduh tu berkali cerdik. ada satu video berkenaan huraian zaba oleh gang wahabi. yang agama sekarang ni jd produk. jadi lubuk cari duit. lubuk kumpul follower, viewer, jual air jampi, jual tulisan dahi anak baru lahir.

berbeza zaman yang sebelumnya agama walaupun berbeza individu tapi masing2 nak angkat agama bukan angkat diri sendiri atau produk .

betullah apa yang nampak sekarang ramai bina tribe bina follower porntaksub sampai benda batil nampak benar. kebenaran tetap terbuka walaupun di tuduh wahabi atau apa.


kita kena menilai dua2 jgn dengar sebelah pihak terus cop itu ini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 01:58 AM GMT+8 , Processed in 0.087230 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list