CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Gagal Dapat Kerja Sebab Syarikat Tak Nak Orang Gemuk, Nafas Berbau Bawang Putih

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan anak buah I tak dapat confirmation sebab dia underweight..stress budak tu nak menambah weight, ada deadline..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 26-11-2021 01:42 PM
haku pun kut obese mmg reject sbb taraf kesiahatan tu kira tak memuaskan.. sok2 masuk spital bagai d ...

eww pengotor nya mulut bau petai..meols masa masuk opis dulu takkan makan petai hari keje k..nak makan tunggu weekend je
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 26-11-2021 03:58 PM
Kawan anak buah I tak dapat confirmation sebab dia underweight..stress budak tu nak menambah weight, ...

kalo nk tambah weight,cer try appeton weight gain...ni utk org yg kurus below their BMI la..utk naikkan balik BMI diorg sket
bukan utk org yg dh sedia gomok is ohsem
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
byk jah kampeni skang require medical check up for senior position stp 6 bulan and stp tahun pun ada
even nk pi ke offshore pun, kalo gemuk,BMI naharom pun tak dibenarkan ke platform
menyusahkan je sume org nanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:10 PM | Show all posts
ex-ofis meols bebaru ni amik sorang staf pompuan gems yach. Sudahnya buat kerja asik nak duduk je sebab tak boleh berdiri lama. Sheols jaga kaunter reception. Pastu buat keje cam lambat2 gitu. Nak suruh tolong2 buat keje yang memerlukan tenaga memang idok le laratnya. Macam tu la kisahnya. Lebih kepada bukan saja2 nak reject lah ni, tapi lebih kepada produktiviti bila diterima bekerja.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun 2000,ada kawan tu lulus interview Dan appointment letter keluar. Lepas buat medical checkup, tengok dia obese ..terus cancel appointment. Kawan tu siap cakap Masa interview dah nampak dia obese, kerja dioffer as programer apa relavant dengan obese (BMI  29)
Tapi lepas tu banyak company yg reject appointment bila kolestrol level atas 5.. ramai pulak budak2 muda yg sangkut Kat kolestrol.gara2 company Tak mau tanggung medical risk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 26-11-2021 04:19 PM
kalo nk tambah weight,cer try appeton weight gain...ni utk org yg kurus below their BMI la..utk na ...

tak jalan la appeton weight gain tu..ex boss meols kurus keding walau dah kawen..minum susu tu takde effect pon..sama jugak macam besfren meols pon takde effect..tetap underweight jua
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau gemuk sgt nnti xcergas nk buat kerja kot..bkn bermksd body shaming..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ckp psl gemokk..mak i xsuka bethol kalau ank2 xjaga badan..i ni penternak lemak yg berjaya jgk .mmg dari kecik mak i pksa diet bagai kalau nmpak mengemokkk...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:21 PM | Show all posts
Bukann gemokk itu awesome ke?




























Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:24 PM | Show all posts
Mana @sarah82 lama tak nampak, rindu pulakkk. Mungkin boleh share serba sedikit pengalamn hidop berkaitan dgn topic ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:12 PM | Show all posts
mula2 masuk keje kurus comel keding je
3 bulan keje
naik 5 kg
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Hello uols kepada yg gems n obese, aku baik hati g cari channel ni utk korang buat exercise, blh follow pompuan ni, klu usaha betul2 mesti ada hasil. Kena buat something otherwise will stay gems forevahhhhh
Cc: Sarah82


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:34 PM | Show all posts
Boleh faham klu. ompany taknak ambikkk sbb tu agaknya dorg ramaiii jadi pengasuhy, lps tu deraa budak2 n org tua pulakkk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols pernah jumpa org2 yg nafas bau rebung
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu jgn nak 1mil ig followers dah le
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:48 PM | Show all posts
Mikaella replied at 26-11-2021 03:34 PM
aku senang dapat kerja sebab kurus dan cantik. ini hakikat. bos pun nak tengok pemandangan indah bil ...

Agree sgtttt. Realitass kehidupann.


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Org gemok mmg ramai pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:57 PM | Show all posts
tp org gemuk kelakar dorang pandai bt lawak
ceria je bila kawan dgn dorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau melayu gundu kena gitu, abislah lunyai company Cina ditudoh nak pedajal Melayu, ujungnya DAP lah yg.disalahkan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 07:09 AM GMT+8 , Processed in 0.080134 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list