CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Produk Gardenia naik 10 hingga 45 sen mulai 1 disember kerna terjejas akibat covid.bukan untung?

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 08:38 AM | Show all posts
massimo tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:41 AM | Show all posts
kut rajin bake ur own bread la

buat sourdough starter sendri.. selagi chuols feed, tak mati menatang tu

tp kena ada dutch oven lew
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ketipongtipah replied at 25-11-2021 06:23 PM
Tak paham org suka roti ni?
Lembek semacam akak suka Massimo whole wheat..

Massimo roti putih dia tu buat ssndwich tak soggy sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:17 AM | Show all posts
shernazz replied at 26-11-2021 09:03 AM
Massimo roti putih dia tu buat ssndwich tak soggy sangat...

Yessss pandai ko dek...tak soggy shaggy bagai jadi benyai.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
haku ank beranak da la penggemar roti nampak nyer haku kene beli bread maker la utk wat stok roti sendiri...brand ape yg best tp rege bajet Mur Mur je?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:17 AM | Show all posts
Edited by tripleid at 26-11-2021 11:22 AM

rindu zaman walaun Pas gigih turun berdemo kat padang merbok dolu2...



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 25-11-2021 11:49 PM
PKP Gardenia tersenyum sinis:

Tudia agent gardenia dah mai.laju bakhang
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 26-11-2021 08:33 AM
Comel lah u ni....

aman sikit hidup
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ketipongtipah replied at 26-11-2021 10:17 AM
Yessss pandai ko dek...tak soggy shaggy bagai jadi benyai.

Iols kenal massimo masa keje.opis lama
Colleague.iols suka beno beli...
Rupanya mmg tak.soggy...
Gardenia soggy ..kena.makan cepat2..hahaha...
Tp iols.mmg.suka.roti..makan aje.roti apa apa...

Dolu roti cap kunci pon iols.makan..bako makan dgn.kaya cina..haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm2 news and artikel aku dh baca psl kenaikan harga sana sini
senang ckp,. 1 Dec ni sume rege naik
makanan, brg construction, etc
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
stingercrowne replied at 25-11-2021 07:11 PM
ada brand BUDGET keww?

tentu murah

Daily's, Mighty White & Roti Sedap tu lebih murah. Bukan brand bajet pun. Jauh lebih sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 26-11-2021 08:38 AM
massimo tersenyum sinis

Massimo tu wholewheat nya sedap, tapi roti putih nya rasa cam palat je sama macam Gardeniak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:23 AM | Show all posts
Jitu replied at 25-11-2021 10:39 AM
beli brand lain yg lebih murah lah nampak gayanya


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 27-11-2021 02:28 AM
nikaido replied at 25-11-2021 03:23 PM
Kesian acik kepam kena tipu dgn tauke gardenia cina singapore


Lagi satu yg.kelakau susu FarmFresh tu pun masuk list BMF
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:27 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 26-11-2021 03:21 PM
mcm2 news and artikel aku dh baca psl kenaikan harga sana sini
senang ckp,. 1 Dec ni sume rege naik
...

Diorang alasan je tu.
Contoh. Kalau sebelum 1 disember roti harga RM 2 pengeluaran 1000 unit total RM 2000
selepas 1 disember roti harga RM 3 pengeluaran 700 unit total RM 2100
padahal pengeluaran dah drop 30% tapi still extra RM 100

i perasan kalau sembang bab harga naik ni :
a) dia tak akan naik sikit2 10 sen 20 sen. terus dia tibai RM 2-3 .
b) company tu brand dah kuat dan monopoli. mana2 je ada.
c) bende keperluan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:26 AM | Show all posts
i suke branwheat gardenia and massimo juga ok je dedua syarikat ni. pernah sekali mkn yg pandan tu...tapi bukan makan hehari sangat gardenia ke massimo sangat unless hilang rasa boring tu start beli balik, cuma i lebih suka brioche tapi tak ade benda ni meainkan kena pi bakery. malaslah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:29 AM | Show all posts
Banyak je pilihan lain kalau tak setuju dengan kenaikan harganya tu.  Tak pun rajin2 buat roti sendiri atau makan lempeng je macam orang dulu2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:54 AM | Show all posts

aku jarang2 mkn roti jd blh lah berenti mkn roti dah naik rega ni
skrg ni pun tengah nak menghabiskan roti gardenia sapu nutella sambil layan forum
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:24 PM | Show all posts
org politik mereka komplen tapi undi mereka juga.

harga roti naik tapi beli juga,

lepas tu komplen.


bendol ke apa, mereka ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 26-11-2021 11:18 PM
Iols kenal massimo masa keje.opis lama
Colleague.iols suka beno beli...
Rupanya mmg tak.soggy...

Pernah makan roti wilayah tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 01:14 PM GMT+8 , Processed in 0.088512 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list