CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 6050|Reply: 132

[Dunia] Dah pandai cakap 'orang putih', Sajat diundang dalam The Ellen Show

  [Copy link]
Post time 25-11-2021 12:43 PM | Show all posts |Read mode
Dah pandai cakap 'orang putih', Sajat diundang dalam The Ellen Show
Diterbitkan:  Nov 24, 2021 9:15 PM



Usahawan kontroversi Nur Sajat Kamaruzzaman mendakwa dia akan diwawancara dalam program terkenal di Amerika Syarikat, The Ellen Show oleh hos, Ellen DeGeneres.

Sajat berkongsi perkara itu melalui siaran langsung di akaun TikTok miliknya, @sajat.issa.

“Pada Januari depan saya akan merancang untuk ke Amerika Syarikat untuk ditemubual dalam program The Ellen Show.

“Saya juga mula pandai bercakap bahasa orang putih dan saya akan terbang, terbang dan terbang,” katanya.

Sajat turut memaklumkan dia tidak mempunyai sebarang perancangan untuk pulang ke Malaysia semula.

“Selepas tu saya akan pergi ke Singapura untuk bercuti pada Februari pula. Jadual saya padat tau,” katanya.

Malah, dia memaklumkan lebih selesa dan selamat di Australia.

Ahli perniagaan itu berpindah ke Australia selepas diberikan suaka di sana.

Sajat mendedahkan dia berjaya lolos ke Australia dan meninggalkan Malaysia untuk menetap di sana pada 18 Oktober lalu.

Untuk rekod pada 6 Januari lalu, Sajat dituduh di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam atas kesalahan mengikut Seksyen 10, Enakmen Jenayah Syariah (Selangor) 1995 kerana menghina atau sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu pada majlis bacaan Yasin dan solat hajat, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kerana menghina atau sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.

Siapa yg memandang hina agama bila orang tu nak dekat dgn agama kalau bukan lobai sendiri. Skrg bila dia cerita kat dunia yg korang buru dia terus Islam dipandang mulia ka?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 12:51 PM
kerana menghina atau sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.

Siapa yg memandang hina agama ...

Kan dia larikan diri sbb tipu duit org
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 25-11-2021 05:10 PM

Wahh..nmpaknya  bamjat makin dirahmati dan dimurahkan rezeki semenjak heshe blah dari Malaysia..

Benarlah kata pepatah,hujan emas di negeri org..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:04 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 12:51 PM
kerana menghina atau sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.

Siapa yg memandang hina agama ...

Islam tetap mulia.

1 keluar, 10 masuk.

Cuma Nabi dah cakap 1,400 tahun dulu, ramainya orang Islam akhir zaman ni macam buih dilautan..

pastu.. ramai la geng2 hati hitam busuk dgn Islam macam kau takkan habis provok kerana jiwa tak tenang


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:26 PM | Show all posts
underground replied at 25-11-2021 01:04 PM
Islam tetap mulia.

1 keluar, 10 masuk.

sembang. dah tau 1 keluar 10 masuk kenapa Melayu paling takut orang murtad? ada masalah keyakinan ka

ko tengok cina ada dorang mengelupor takut kaum dia nak murtad ka nak masuk Islam ka. 60 tahun dok negara majoriti Islam mereka istiqomoh kaper. ko rase?



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:31 PM | Show all posts
"i know u know i know u know..." - sajad
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 01:26 PM
sembang. dah tau 1 keluar 10 masuk kenapa Melayu paling takut orang murtad? ada masalah keyakinan k ...

tak mengelupur? istilah masuk melayu tu bangsa mana yang cipta?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:37 PM | Show all posts
Ellen ni lesbo kan?

Jaga2 takut sheols jatuh chenta dgn bamjadah boleh nikoh dapat anak kokesen. Huntonglah bamjadah tak payah meneran cuma menekan ja.

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Penipu ni akan guna segala benda nak menangkan dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 25-11-2021 01:31 PM
"i know u know i know u know..." - sajad

Sajat ABC:

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 01:26 PM
sembang. dah tau 1 keluar 10 masuk kenapa Melayu paling takut orang murtad? ada masalah keyakinan k ...

Ini aku setuju. Org yg da tkmo prektis Islam kasi je murtad
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:05 PM | Show all posts
so bila jawi nak sah kan jantina sajat nehh

lama nau tunggu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 01:26 PM
sembang. dah tau 1 keluar 10 masuk kenapa Melayu paling takut orang murtad? ada masalah keyakinan k ...

Takde sapa takut pun. You pny comments semuanya berbaur hasutan. Tak boleh ke you komen yg elok2 je? If u tak suka duduk dlm masyarakat Islam then sila berambus.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Duduk je la kat luar negara tu sajat, tak yah provoke malaysians... we didnt miss u
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:18 PM | Show all posts
tomitomi replied at 25-11-2021 02:06 PM
Takde sapa takut pun. You pny comments semuanya berbaur hasutan. Tak boleh ke you komen yg elok2 j ...

dan2 register sebab terbakar aku pulak dapat first post pfrghh.
Tak takut? Buktikan!

Aku takde masalah dgn melayu islam yang rasional tapi meluat dgn ummah perasan holier than thou. Mereka yang sebenarnya buat Islam dipandang hina. Are you one of them?



Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:30 PM | Show all posts
Ellen ni tebiat dia suka menganjingkan guest dia, terutama yang tak berapa cerdik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:30 PM | Show all posts

hahahahahha kelakar la sajat ni. bodo2 dia tu mmg mghiburkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 12:51 PM
kerana menghina atau sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hina.

Siapa yg memandang hina agama ...

Itu alasan dia. Padahal dia kalah saman. Dan sajat ni sebagaimana degil dia pasal memondan begitulanjugak degil dia xnak kalah tentang isu saman ni....pondan kaki putaq. Polis pun dh bgtau suh serah diri hr tu pasal kea dia kecil je..tp dia yg ketegaq xnak kalah. Dok aussie tp maintain pprt jual bengkung target market pun msia lg..konklusinya yg still bangang masih lg pembelim
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 25-11-2021 01:26 PM
sembang. dah tau 1 keluar 10 masuk kenapa Melayu paling takut orang murtad? ada masalah keyakinan k ...

Nak sedap kan hati...tak pe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:17 PM GMT+8 , Processed in 0.103466 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list