CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 970|Reply: 29

[Tempatan] COVID-19. Berita 24 Nov. Kes baharu 5,755

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pada 24 November 2021, jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan adalah 5,755 kes menjadikan jumlah kumulatif sebanyak 2,602,835 kes.

Maklumat terperinci akan dimuatnaik ke laman COVIDNOW: https://t.co/aIQttvCbIP

Data harian laman COVIDNOW dikemaskini sekaligus selepas tengah malam.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak vaksin x berjaya la.
Ada yg rindu ke era 12k sehari.. rindu era  lockdown nk teguk air suam, telan cengkeh sekilo sehari dan makan ubat kulat.
Blastoff mano eh? Yg ada pengikut Rita Spender dlm ni…
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:12 PM | Show all posts
Kan aku dah kata, tak ada maknanya kes baru menurun tempoh hari..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 06:58 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:33 AM | Show all posts
Ingt dah turun bnyk dah sebab dah xde pengumuman kat tv. stay safe la smua jgn lupa basuh tangan & slalu basuh baju lepas kluar g mana2. Benda x nampk mcm kuman covid ni bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:36 AM | Show all posts
yuleealee replied at 25-11-2021 06:33 AM
Ingt dah turun bnyk dah sebab dah xde pengumuman kat tv. stay safe la smua jgn lupa basuh tangan & s ...

Tula wei bakteria n kuman ni kt baju pun boleh membiak. Aku malas benor nak basuh baju terus sbb nk tnggu bakul penuh. Alah duk sorang rugi la baju sikit dh nak basuh huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:39 AM | Show all posts
Edited by tgoku at 25-11-2021 06:40 AM

Haritu je kes turun banyak. Ni duk dlm range 5 ribu x turun sngt dah. Kena pandai2 jaga diri sendiri pastu mask tu mmg kena pakai jgn culas sngt. Vaksin pun kena ambil smpai complete la
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni yg yang dah complete 2 dos vaksin pun ada yg kena kuarantin kat maeps.
Elakla keluar/melepak/bercuti kalau tak perlu.
Kerajaan longgarkan PKP sebab nak bagi ekonomi jalan. bila dah buka ramai yang tunjuk bingai
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:28 AM | Show all posts
dah ada varian baru dari botswana yang berpotensi untuk jadi hero baru covid yang menggerunkan.. setakat ini baru 10 orang dikesan kena jangkit..

Varian ini mempunyai beberapa mutasi spike yang mudah untuk berjangkit sama seperti mutasi spike dalam varian delta... dan ada juga mutasi spike yang ada dalam varian beta yang mempunyai kebolehan lebih baik untuk mengelak antibodi berbanding varian lain... dan masih ada mutasi spike yg mungkin menyebabkan iyanya lebih resistant..


cuma katanya pendekatan yang perlu diambil ialah kena ada bukti lab dahulu baru kita perlu berasa bimbang... jadi jangan rasa apa-apa dulu, kita tunggu ..

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:35 AM | Show all posts
wow trg tingginya kadar kematian..tak reti nk tepek gambo graf...


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:41 AM | Show all posts
adm7 replied at 25-11-2021 07:33 AM
Skrg ni yg yang dah complete 2 dos vaksin pun ada yg kena kuarantin kat maeps.
Elakla keluar/melepak ...

Kan.. Lengkap dua dos vaksin bukannya tiket untuk tidak lagi mengikuti kes harian C19 terutama kes baru..

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
adm7 replied at 25-11-2021 07:33 AM
Skrg ni yg yang dah complete 2 dos vaksin pun ada yg kena kuarantin kat maeps.
Elakla keluar/melepak ...

Ya betul tu, ada yang completed 2 dose bukan aje kena kuarantin kat MAEPS tapi ada yang stage 4
Sorry to say aku dah tak percaya dengan angka2 yang di keluarkan setiap hari
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:15 AM | Show all posts
pu3_rania replied at 25-11-2021 08:48 AM
Ya betul tu, ada yang completed 2 dose bukan aje kena kuarantin kat MAEPS tapi ada yang stage 4
S ...

omg serious la
so isam menipu la ni
hang kata stage 1 & 2 saja


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:37 AM | Show all posts
Status COVID-19 di Malaysia setakat 24 November 2021.
Untuk maklumat lanjut, layari covidnow.moh.gov.my

COVID-19 status in Malaysia as of 24 November 2021.
For more details, visit covidnow.moh.gov.my







This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 09:38 AM | Show all posts
Kadar penggunaan alat bantuan pernafasan, ICU, katil hospital COVID-19 dan pusat kuarantin setakat 24 November.
Untuk maklumat lanjut, layari covidnow.moh.gov.my

Utilisation of ventilators, ICUs, hospital beds and quarantine centres as of 24 November.
For more details, visit covidnow.moh.gov.my







This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 03:57 PM | Show all posts
ye ah tuuu nak raya macam tahun2 sudah!! nak amek booster byk kali pun tk pe lah haha
dah penat weh nak pakai mask, nak basuh baju tiap2 kali keluar rumah.. skrang musim hujan bau hapakk baju2 aku hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 04:34 PM | Show all posts
Maniaso replied at 25-11-2021 03:57 PM
ye ah tuuu nak raya macam tahun2 sudah!! nak amek booster byk kali pun tk pe lah haha
dah penat weh  ...

ahahahaha! rinduuu doe nak raya macam tahun2 sudah kan berkumpul ramai2.
tapi nak buat macam mana ikut je lah langkah berjaga2. memang kena lah
ak ni basuh baju pakai tgn je weh sbb tiap kali balik, mmang mandi. nak2 dari tmpat yg sesak
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 05:58 PM | Show all posts
Maniaso replied at 25-11-2021 03:57 PM
ye ah tuuu nak raya macam tahun2 sudah!! nak amek booster byk kali pun tk pe lah haha
dah penat weh  ...

yg pegi basuh baju time2 sekarang memang kena lah hadap baju bau hapak! hahabasuh baju, pas tu pegi dobi jek lah kering kan baru bape hengget jek!
tapi make sure sabun wangi siap2
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:01 PM | Show all posts
hazael123 replied at 25-11-2021 04:34 PM
ahahahaha! rinduuu doe nak raya macam tahun2 sudah kan berkumpul ramai2.
tapi nak buat macam mana  ...

bagus kalau semua org mcm u niy brooo!
tapi macam bazir je sebab baju sikit jek xkan hari hari u mau basuh baju kan
auto jadi membazir air dan elektrik jek
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:13 PM | Show all posts
Edited by agongbaba at 2-12-2021 10:05 AM
Maniaso replied at 25-11-2021 03:57 PM
ye ah tuuu nak raya macam tahun2 sudah!! nak amek booster byk kali pun tk pe lah haha
dah penat weh  ...

apa susah2 weehhh! beli je mesin basuh yang ada antibacteria features lagi senang!
kalau nak benda yg terbaik utk hidup kita, kena lah melabur sikit.. walaupun kna hutang byar bulan2 hahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:01 AM GMT+8 , Processed in 0.110173 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list