CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 870|Reply: 15

Kucing berusia 26 tahun dipercayai kucing tertua di dunia

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 09:38 PM | Show all posts |Read mode

Pegawai veterinar mengesahkan Samm berusia 26 tahun. - Clean Bowled

Kucing berusia 26 tahun dipercayai kucing tertua di dunia

TURNER, OREGON – Seekor kucing di Oregon, Amerika Syarikat mungkin menerima gelaran kucing paling tua di dunia oleh Guinness World Records selepas pemiliknya mendapati ia sebenarnya berusia dua tahun lebih tua berbanding kucing yang memegang gelaran itu ketika ini, lapor agensi United Press International semalam.

Charly Briggs berkata, rakan-rakannya mencadangkan supaya dia menghubungi Guinness World Records selepas mendapati kucingnya, Samm yang berusia 26 tahun itu mungkin merupakan kucing paling tua di dunia.

“Saya bertanya kepada Guinness dan mereka memaklumkan bahawa kucing paling tua di dunia ketika ini berusia 24 tahun.

“Saya kemudian memberitahu rakan-rakan-rakan di media sosial  bahawa Samm boleh memenangi gelaran kucing tertua di dunia kerana ia berusia 26 tahun,” katanya.

Menurut Briggs, Samm merupakan kucing jalanan yang ditemui di Memphis pada 2002 dan dibelanya.

Pegawai veterinar telah mengesahkan kucing itu berusia 26 tahun dan memiliki kesihatan yang baik.

Guinness menyenaraikan seekor kucing dari Texas, Creme Puff sebagai kucing paling tua dalam sejarah  kerana hidup selama 38 tahun dan 3 hari. – AGENSI

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2021/11 ... ng-tertua-di-dunia/

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:02 PM | Show all posts
Pegawai veterinar telah mengesahkan kucing itu berusia 26 tahun dan memiliki kesihatan yang baik.


cemana nk sahkan? any idea
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai.. mata oyen dh bcataract ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing oyen yg pakai sock mmg cerdik kan..teringat kt aruah kucing dulu..cerdikk wpn selalubsakit2 tp umo heshe pjg banding kuceng lain..
wah 26..kita mcm nak sebaya la ye oyen tp awk tua setahun kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:14 AM | Show all posts

Kucing Paling Tua Di Dunia, Berusia 26 Tahun

Oregon – Seekor kucing di Oregon, Amerika Syarikat mungkin menerima gelaran kucing paling tua di dunia oleh Guinness World Records selepas pemiliknya mendapati ia sebenarnya berusia dua tahun lebih tua berbanding kucing yang memegang gelaran itu ketika ini, lapor agensi United Press International.


Charly Briggs berkata, rakan-rakannya mencadangkan supaya dia menghubungi Guinness World Records selepas mendapati kucingnya, Samm yang berusia 26 tahun itu mungkin merupakan kucing paling tua di dunia.


Foto: Clean Bowled




“Saya bertanya kepada Guinness dan mereka memaklumkan bahawa kucing paling tua di dunia ketika ini berusia 24 tahun.


“Saya kemudian memberitahu rakan-rakan-rakan di media sosial  bahawa Samm boleh memenangi gelaran kucing tertua di dunia kerana ia berusia 26 tahun,” katanya.


Menurut Briggs, Samm merupakan kucing jalanan yang ditemui di Memphis pada 2002 dan dibelanya.


Pegawai veterinar telah mengesahkan kucing itu berusia 26 tahun dan memiliki kesihatan yang baik.


Guinness menyenaraikan seekor kucing dari Texas, Creme Puff sebagai kucing paling tua dalam sejarah  kerana hidup selama 38 tahun dan 3 hari. – CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:24 AM | Show all posts
dah level uyut2 gittew larat pulak dia jalan2 lagi ye
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:45 AM | Show all posts
comel
oyennnnn
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:33 PM | Show all posts
cianyaa..mata oyenn dah naik katarak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:03 PM | Show all posts
panjang umo oyen ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:24 PM | Show all posts
Kucing aku umo 11thn pun asyik tido je. Badan dah gemok. Nak berjalan pun malas.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 02:29 PM | Show all posts
ezacbee replied at 24-11-2021 02:24 PM
Kucing aku umo 11thn pun asyik tido je. Badan dah gemok. Nak berjalan pun malas.

dah ada la awak

[Dunia] Kucing berusia 26 tahun dipercayai kucing tertua di dunia
https://b.cari.com.my/forum.php? ... 82&highlight=Kucing



Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suke komen kat fb2 grup kucing komen2 terencat. 'Dak oyeen..' 'Semekom' 'Somotnye muke'

Dah komen baru teringat ni fb bisnes aku. Dah berbulan tak post ape2
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga keksam panjang umur..cukahamnidah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Like sikit:



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:14 PM | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 02:30 PM
Aku suke komen kat fb2 grup kucing komen2 terencat. 'Dak oyeen..' 'Semekom' 'Somotnye muke'

Dah kom ...

Klau komen2 cmni utk kocheng2 mmg ngam tpi klau BBNU yg utarakn, slayaknya d maki brjemaah uol.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Omey angat ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 04:36 PM GMT+8 , Processed in 0.205138 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list