CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 415|Reply: 12

Lelaki Mengaku Dewa, Nak Lawan Presiden

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 10:33 AM | Show all posts |Read mode
Jakarta – Seorang lelaki yang mengakui dirinya merupakan seorang dewa menjadi tular di media sosial kerana mengaku mahu menentang Presiden Indonesia, Joko Widodo (Jokowi), lapor laman berita Suara.com.


Video pengakuan lelaki itu dimuat naik oleh akaun Twitter @emile_guys dan sudah ditonton lebih 920,000 kali.


“Dewa yang wujud sebagai manusia dan mahu jadi terkenal,” demikian kenyataan yang dimuat naik oleh akaun itu.






Foto: Twitter




Dalam video tu, lelaki tersebut mengakui dirinya merupakan seorang dewa dan berkata bahawa Jokowi tidak sepatutnya menjadi presiden.


“Saya merupakan seorang dewa yang wujud sebagai manusia dan mahu mengingatkan semua bahawa Jokowi tidak layak menjadi presiden,” katanya yang mendakwa Jokowi tidak pandai mengawal pandemik Covid-19.


Malah, dia membandingkan dirinya dengan presiden itu dengan mengatakan dia merupakan juara pertandingan berenang dan bersara pada usia 37 tahun dalam keadaan kaya raya.


Dia turut mengakui dibayar sebanyak satu bilion rupiah (RM294,092 juta) sehari dan mempunyai rumah dan pejabat di Singapura.


Netizen kemudian membanjiri ruangan komen dengan pelbagai pendapat.


“Tolong periksa harta lelaki ini, “ komen seorang netizen.


“Mungkin lelaki ini ‘dewa judi’ di mana perniagaannya terkesan oleh polis kerajaan, “ komen seorang netizen lain. – CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:37 AM | Show all posts
Berita ndak penting Bang CARI-MRO
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 24-11-2021 10:37 AM
Berita ndak penting Bang CARI-MRO

kok gitu???
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:47 AM | Show all posts
Dewa Hyang ke?

p/s ada orang islam percaya jgn guna istilah sembahyang ( sembah hyang ) dewa hyang mmg wujud dlm kepercayaan indon lama, boleh guna solat atau sembahye, ( ore klate sebut ) takde dewa ye dlm manuskript,

tp kalo sebut sembahyang tp niat Sembah Allah, takpe kot...Allah maha pengampun
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Inilah akibatnya sebab sembah-Hyang ke arah dewa di ka-Hyang-an (baca Arasy)
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:10 PM | Show all posts
gitchewwwww...selambak...
kalau dikata Dewa dapor, iols percaya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dewa remaja dewi remaja.

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit mental ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:48 PM | Show all posts
friska kenapa kok gitu jadi dewa dewi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:57 PM | Show all posts
tak dpt cari

Video pengakuan lelaki itu dimuat naik oleh akaun Twitter @emile_guys dan sudah ditonton lebih 920,000 kali.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Penting ke berita sampah dr indon mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Apebenda ni. Nyesal baca
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:15 PM | Show all posts

Dewa Kertu dik.. kuasa yang dimiliki pun tak power which is boleh membuat yang memandangnya berasa mual.. (Sebab ko tgk gambau pun loya)..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2021 03:58 PM GMT+8 , Processed in 0.089050 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list