CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Warganet lepaskan geram minta penjawat awam HENTIKAN ‘budaya’ keluar minum pagi

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 09:49 AM | Show all posts
gekkou replied at 23-11-2021 10:46 PM
call direct line x pernah berangkat
call meja sebelah dijawab 'ada je puan fizrina kat meja'
kita pu ...

hahaha.. aku percaya tu.. sbb aku pnah terkena benda yg sama.. tp nama lain.. kt pej agama utk ambik sijil..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:49 AM | Show all posts
aku heran
mcm mana dkt ofis boleh buat steambot siap bawak stove 1 dapur tu pkul 10pagi?
gila ka apa yg keja gomen ni?

bila cakap x buat kerja
kerja lembab

marah

tp hakikatnya mmg betul pon
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:52 AM | Show all posts
Sebab itulah ramai melayu nak kerja kerajaan kerana mereka ada budaya mereka sendiri iatu budaya melayu!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 09:55 AM | Show all posts
nak kenal mana satu penjawat awam senang ja
setiap Khamis dia org pakai baju batik
so kalau lepak di kedai jam 10 tapi bukan berbaju batik
bukan penjawat awam la tu

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:55 AM | Show all posts
libra_gurlz replied at 24-11-2021 09:06 AM
huhuhuhuhuhu... aku keja gomen jugak..
tp aku tak penah buat keja2 cam korang ckp ni..
otw dtg keja  ...

tahniah sis
mmg ada je jabatan2 gomen ni yg super busy mc chuols

tp yg super tak busy pon banyak dan kebanyakkan nya tu pulak duk serve rakyat marhean yg dtg tu

masa iols belajar kt bangi dlu...pejabat jkr kt bangi tu (sblah kptm)
lengang beb lengang ntah org tau ke tidak ada pejabat jkr kt situ

pastu kt kedai mamak sblah masjid teras jernang tu
stiap hari org2 jkr tu akan lepak situ kul 10 membawak ke kul 12
cmne iols tau
sbb iols pon time bljar sblom stat kelas akan lepak situ
kdng drag juga smpai kul 12  kalo tetiba klas cancel ke apa ke
smpi dh kenal la muka2 yg lepak tu hahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 08:34 AM
Jkr ni pg2 mmg staff x ada. Kalau nak cari pukul 10 ke atas. Pukul 4 ke bawah pon dah gone.

Ada ke jabtan kerajaan yg rajin? KKM je rajin. Swastakn KKM
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 24-11-2021 09:55 AM
tahniah sis
mmg ada je jabatan2 gomen ni yg super busy mc chuols


Yg super busy KKM je. Swastakan KKM supaya gov staff lain x kan guna alasan frontliner pon pnjawat awam
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:00 AM | Show all posts
lifeline replied at 24-11-2021 09:55 AM
tahniah sis
mmg ada je jabatan2 gomen ni yg super busy mc chuols

huhuhuhuhuhu...time2 pandemik Covid19 ni lagi ler super duper busy..
langsung tak merasa WFH ..apatah lagi nak minta cuti..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 24-11-2021 08:36 AM
Deal dgn pejabat tanah ni mcm hurmmm saja.lah
Bagi duit..belanja nasik ereb bagai
Baruuuuu lajuuuu ...

Jkr, pejabat agama, tanah mng lembap pon. Satu lg yg lembap ni staff gov kerajaan negeri.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:00 AM | Show all posts
caprut replied at 24-11-2021 09:59 AM
Yg super busy KKM je. Swastakan KKM supaya gov staff lain x kan guna alasan frontliner pon pnjawat ...



Jgn swastakan.. iols tak mo masuk swasta..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 23-11-2021 10:46 PM
call direct line x pernah berangkat
call meja sebelah dijawab 'ada je puan fizrina kat meja'
kita pu ...

Yg staff gomen ada meja sendiri ni mmg byk pemlas. Aku smpi kena email jabatan kesihatan negeri nk bgtau brtapa malasnya pembantu tadbir pejabat ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:04 AM | Show all posts
saya tahu awak masuk pakai kabel. mana dia orang tu? dah meninggal? makan kuih berminyak minum susu pekat smpai gemuk gedempul itulah balasan. maafkan saya
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 23-11-2021 10:46 PM
call direct line x pernah berangkat
call meja sebelah dijawab 'ada je puan fizrina kat meja'
kita pu ...

Yg staff gomen ada meja sendiri ni mmg byk pemlas. Aku smpi kena email jabatan kesihatan negeri nk bgtau brtapa malasnya pembantu tadbir pejabat ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Staff gomen kerja hospital payah sikit nak mrngular. Kalau ada pun yang keje bahagian admin.

Mana staff keje ofis jarang jumpa end user memang senang nak mengular. Semua nya berbalik kepada boss. Kalau boss ikut etika..atleast pekerja lain p
Segan laa nak mrngular
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 24-11-2021 08:50 AM
ala...adik ipar aku lelaki PTD keje kt putrajaya...stay kajang...hantar anak sekolah swasta....sangg ...

Dia dah plan semua meeting ikut timetable dia. Ptd ada masa busy tapi mungkin dia pandai manage masa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 10:16 AM | Show all posts
waktu2 yg tak digalakkan call
silap2 tak berangkat
melainkan yg committed dgn kerja
8.30 pagi
10.00-10.30pagi
12.30tgh hari 1.00 petang
2.00 petang - 2.30 petang
4.30 petang - 5.00 petang
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
libra_gurlz replied at 24-11-2021 10:00 AM
Jgn swastakan.. iols tak mo masuk swasta..

About time pon. Kjer penat2 hujung bntuan sama mcm pnjawat awam lain. Doktor pakar , doktor seronok la gaji byk arah2 je org bawah itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
toynme replied at 24-11-2021 08:46 AM
belum lagi kakitangan awam dekat kampong2 contoh kastam ke imigresen ka polis ka....time bapak aku ...

Hahahah lawak2
Aku tetiba teringat biras aku keja jkr kat belah2 kg la jugak. Yang aku heran tu memanjang ada kat umah dia. Tak masuk opis ke apa. Mentang2 umah dekat dengan tempat keja. Kadang tu siap teman iparku pi cod barang. Aku pikir dah takdak keja sangat la kot kalau camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_premierleag at 24-11-2021 10:32 AM

patutnya tambat je sekor babi pink dan babi hutan hitam kt semua foodcourt cafe pejabat2 gomen
baru takde sapa berani nk duk situ lama2.lps beli, terus blah masuk opis
bukannya apa..melayu2 ni kan geli dgn babi2
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha. Ini mmg kenyataan ok!
Pekerja gomen kalau hari jumaat..lepas pukul 2.45pm baru masuk offc ok. Kalah org lelaki solat jumaat. Alasan jem

Ada sorang ni lak, pensyarah kolej komuniti.
Tau la rumah dkt dkt tempat keje.
Kejap2 balik rumah.
Punch card dulu, pastu balik rumah.
Tgahri balik rumah..
Kalau tok laki dia ada kat rumah..dia pun ada je kt rumah..lantak ko la kan.
Berkat tk berkat gajimu..mu sendri tanggung.

Iols penah tgk staf bawahan gomen..
Siap menjahit di dalam offc
Begitu banyak masaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 11:58 AM GMT+8 , Processed in 4.140096 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list