CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 6820|Reply: 96

Fazley Minta Maaf Suara Sumbang, Adibah Noor Di Tangga Ke-2 Pun Minta Maaf Kenapa?

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 10:42 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: Media Hiburan






Kritikan demi kritikan dilemparkan terhadap cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob berikutan menduduki tangga tercorot pada konsert pertama Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) selepas membawa lagu Asrama Ini yang pernah mengangkat namanya sebelum ini.


Sedar ramai tidak berpuas hati dengan persembahannya, Fazley, 43, akui dia gementar selepas menonton klip video momen bersama anaknya, Ellie yang ditayangkan pihak produksi sebelum memulakan persembahan.

"Seribu satu perkara saya fikirkan, sudah 10 tahun tak buat persembahan secara live dan inikan pula menyanyikan lagu sendiri dengan arrangement daripada Datuk Ramli MS," katanya kepada mStar.


Selain teguran daripada juri tetap Datuk Syafinaz Selamat, warganet turut tidak berpuas hati dengan penyampaian lagunya dengan menyifatkan vokalnya sumbang dan bergetar seperti taraf nyanyian di pusat karaoke.




Kredit foto: IG




Fazley bagaimanapun menerima segala kritikan itu dengan sabar dan terbuka.

"Komen daripada juri sangat munasabah kerana Datuk Syafinaz tahu yang saya sangat nervous di atas pentas dan saya hanya mampu teruskan dan buat yang terbaik walaupun persembahan saya tidak sempurna.

"Sebenarnya saya lebih selesa untuk menyanyikan lagu orang berbanding lagu sendiri.

"Untuk bawa lagu sendiri seperti lagu Asmara Ini yang dah berusia 22 tahun, orang masih berharap saya perform seperti mana saya perform 22 tahun dahulu.

"Selepas ini saya akan cuba untuk mengembalikan trademark Fazley Yaakob sebagai 'Abang Asmara' dan berusaha untuk memberi kelainan dalam setiap persembahan," katanya.




  



Selain Fazley, Adibah Noor turut memohon kemaafan daripada peminat dan penyokongnya kerana dia sendiri merasakan persembahannya tidak memuaskan.







Mungkin bagi orang lain, menduduki tempat kedua sudah berada di zon selesa. Namun, tidak bagi Adibah Noor.


Dia mengakui ketika membuat persembahan, penyampaian lagu Terlalu Istimewa terjejas ekoran terlalu gemuruh sehingga menganggu pernafasan.




Kredit foto: Twitter




Kita lihat persembahan seterusnya, sama ada kedudukan mereka akan berubah. Anda rasa boleh ke Fazley mengubah kedudukannya pada minggu berikutnya? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 23-11-2021 10:48 AM

Overambitious memang camtu kan? Musti self-guilt sedang makan ko habis2an sekarang kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Alip Ajis yang buat lek nampak macam 'ah pedulik la hapa jadi, jadi la. Just go with it' punya attitude pula yang cemerlang namamps.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:51 AM | Show all posts
markah kesian jah pon kan untuk asrama tu? apooo nyanyi macam babi jah tapi masih boleh dapat C? eh hello nyanyi lagu sendiri jah pon tetap hauk? nah ko dengar ni nyanyian heshe versi vocal only boleh dengar betapa hazab nya suara heshe shaky memanjang dan suka lepas angin tiap hujung baris? kat hujung lagu dok bubuh vibrator segantang tapi hanat jah bunyi ek ek ek ek apoooo?

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:51 AM | Show all posts
katanyerr dah 6 bulan masuk kelas vocal tapi nyanyi macam babi jah? masuk kelas vocal ke kelas babi ko ni?

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:52 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:00 AM | Show all posts
kak dibah noor minta maaf sebab memamng masatu agak shaky nyanyian... tapi suara dia tetap meletop...

tapi still nak puji aliff ajis yang herlokkk lagi gigi tikusss

sooo jom kita jengil2 dan beliakkan bijik mata pada misai kontot
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia nie perasan tahap dewa

Takde orang expect ko perform mcm 22 tahun dulu soalnya ko nyanyi sora dah ke lautan Atlantik plus sumbang mambang, padahal lagu sendiri Accept that ko tak boleh nyanyi habis crita la
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpe jeli takpe
Weols tak expect sora chuols kebabom punnnn
Sbb mmg weols tau chuols sebenaqnya takde bakat nyanyi ponnn
Weols mmg mengharapkan sora chuols hampeh sepanjang gv supaya weols ade benda nak ngate
Teruskan perasan terpaling segala2 nya dgn suar jeans zumba kasut kapal serta misai kontot rambut bak menatang pasu di kepala
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 23-11-2021 11:00 AM
kak dibah noor minta maaf sebab memamng masatu agak shaky nyanyian... tapi suara dia tetap meletop.. ...

Puhh puhhhhh wahai roh alep sokri, meresaplah dikauuuu ke dlm badan kendu alep putik aaaappuuhhhhhhh puh puh
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:16 AM | Show all posts
kesian anak dia jgk dia kata punca.. masuk gv sebab anak x pernah tgk dia nyanyi atas pentas.
suara sumbang sbb tengok vc anak, dan teringat kat anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:20 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 23-11-2021 11:16 AM
Puhh puhhhhh wahai roh alep sokri, meresaplah dikauuuu ke dlm badan kendu alep putik aaaappuuhhhhh ...

ku seru semangat puteri cempaka sari kanjeng kencono roro kidul untuk datang menolong hambat @Acikgomen kembali ke kantor ofisnyaa... puh puhh puhhh....

  

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:30 AM | Show all posts
TETAPPPPPPPP nak defend dan beralasan sambil jual nama anak, feeling-feeling dia hebat sangat, belum bertanding pun kepoh ditaja itu ini pergi kelas vokal bagai...hujung-hujung? haussssssssssssss tercemar di lombong nuklear Chernobyl Ukraine! Apa sial berjauhan dengan anak..macam kau bertanding Voice of Asia dekat Kazakhtan pulak...gelinya si Fazkeli ni... cringe gila!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:38 AM | Show all posts
iols sokong kalau kak diba jgn melebar sgt....risau iols..untuk kesihatan jgk kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mohon ko dukung anak siap2 lah minggu ke-2 ni sebelum tersingkir. kan kempunan sbb tak dapat dukung masa nyanyi atas stage.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by red_velvet at 23-11-2021 11:44 AM

Suara ko 22 tahun yg dulu pun tak sedap nyahhhh... Suara leper , kentut angin setiap hujung ayat... jangan nak Kata ko tak boleh nyanyi sebab da lama X nyanyi.. pakcik shidee Tu pun dah lama tak nyanyi n Kuar TV tapi sedap jah suara heolsss menten mendayu2 macam telan piring hitam...Azan scan pun cuma hit satu album ja Lepas Tu tenggelam dilautan sepi. Tapi naaahh mantappp lagi suara dia... Nko??? Hakikatnye nko tak boleh nyanyi pun. Takde bakat langsung... Harap Jual muka je dulu2 konon2 Artis terpelajar baru balik Dari London ... Ada Hati nak Kata lebih selesa nyanyi lagu orang, nyanyi lagu sendiri pun haukkkkk inikan pulak lagu orang.....pegi lagi tengok Bini berakk tepi highway kan dah Makin Buruk suara Tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Terkenang anak2 plak

Anak2 kamu jauh di perantauan ke?

Sudah cukup bgtau kamu nervous je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
irvene replied at 23-11-2021 11:43 AM
mohon ko dukung anak siap2 lah minggu ke-2 ni sebelum tersingkir. kan kempunan sbb tak dapat dukung  ...

Kikiki teringat scene dlm pilem man laksa.
Bini lambat abis shift keje misi laki terpaksa hangkut anak2 nyanyi atas pentas, hat sorang berdukung hat lelain paut kaki ayah.
Elok bini dh balik amik budak2 terus ayah dia menari ranchak
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 12:18 PM | Show all posts

dia kan tukang masak nak sebut kebenaran tersebut carbonara..kahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 12:25 PM | Show all posts
hahhahhahhha cabonara segaalaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 04:33 PM GMT+8 , Processed in 0.089367 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list