CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1294|Reply: 11

Duit kena telan bank

[Copy link]
Post time 21-11-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Ececeh at 21-11-2021 01:46 PM

Aku geram betul la dengan 1 bank ni..masa 11/11 baru ni aku ke bank g masuk duit mesin deposit.. duit aku 2500..bila masuk dalam mesin tu dia kira agak lama la..
Pastu dia tendang blk beberapa ratus sb aku tgk ada seratus tu mcm terlipat..
Pastu mesin tu tulis sila amik blk duit anda..
Aku amik..tp mesin x tutup..dok nganga mcm tu la..x kuar pape..aku betul blk duit tu boh blk lam mesin.
To still x gerak.
Aku tggu gak la..sambil betul2 kan duit tu..
Tetiba mesin tu telan duit aku pah tu kuar resit ckp cash jammed. Sblum telan tu skrin xde tulis jumlah duit dengan tambah wang tu yea..

Aku kol oPerator buat aduan..operator ckap tggu 2 ari nanti duit masuk lam akaun.masalahnya duit mmg masuk tp x cukup..cuma masuk 1700 shj..yg lain xde.
Aku kol lg operator tggu lg..
Skang dah report kat cawangan isi borang kuning dah.depa juz ckp nti check..
Ni dah byk ari depa suh kol operator blk.tensen tul..duit byk tu bg aku..800 tu thn sebulan tau.
Aku rasa mcm memain plak dok pas sana sini..ada x cara lain yg boleh dapat blk baki tu?..xkn depa x tau de lebih berapa lam mesin tu?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 02:00 PM | Show all posts
park dulu. maaf x bleh tulun sbb x penah experien nie...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Inshaallah akan dapat balik kot? Sebab situ kan biasanya ada cctv kan. Staff2 bank ambil masa sikit nak investigate betul2 (walhal boleh je nak segerakan siasatan tapi sebab bukan duit mereka so....) jadi sebagai pelanggan kita pressure sikit mereka tiap hari ganggu mereka by calls or terus pergi (if ada banyak masa spare lah).

Saya tolong doa moga dapat balik semua duit tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 21-11-2021 05:13 PM
Inshaallah akan dapat balik kot? Sebab situ kan biasanya ada cctv kan. Staff2 bank ambil masa sikit  ...

Harap 2 mcmtu la..mula2 pi tanya lelok ..dia ckap tggu  sb mesin tu bkn depa kutip.. tp mcm syarikat lain kutip.
Xde ckp suh report polis ke apa..cuma suh kol operator ja.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 05:55 PM | Show all posts
Ececeh replied at 21-11-2021 05:52 PM
Harap 2 mcmtu la..mula2 pi tanya lelok ..dia ckap tggu  sb mesin tu bkn depa kutip.. tp mcm syarik ...

skrg van sukuriti yg buat keje amek duit dari mesin2 tu semua. pegawai bank just pantau dari jauh je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-11-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 21-11-2021 05:55 PM
skrg van sukuriti yg buat keje amek duit dari mesin2 tu semua. pegawai bank just pantau dari jauh j ...

Oo..
Mmg syarikat lain yg kutip.
Kami orang kg ni gelabah gak la 800 xdapat kesan. Bkn pe..tkt dia detect hok awai masuk tu ja..hok kemudian yg angkat pebetul duit masuk semula xde.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 06:12 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 21-11-2021 05:55 PM
skrg van sukuriti yg buat keje amek duit dari mesin2 tu semua. pegawai bank just pantau dari jauh j ...

oooo....btol tu..

pernah tgk depan mata...dorang setup go rpo...pastu bkk mesin2 tu...sekali bkk berterabur duit...depan mata aku ...sbb mgkn mesin tu jem kot...pastu dorang kutip masuk dlm 1 beg dan seal...dpn mata aku hehe mmg sop dorang kot... lupa lak atm ke cash depo...ingat dh rezki bleh kutip duit tp tgk ade guard siap pump gun cuak ai
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 09:44 AM | Show all posts
oh pernah jugak lalui benda ni, suspen sangat ...well mesin atm kita ni  kadang jammed time duit masuk then langsung xde slip ke apa...i think bank akan pulangkan balik just matter of time. Kena selalu follow up
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:08 PM | Show all posts
i pun baru je jadi..hari isnin g report kat maybank..harini alhamdulillah duit dah masuk. moga urusan u dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 08:07 AM | Show all posts
aku.. tak pernah guna mesin atm nak depositkan cash... sb tgk mcm tk smooth je asyik kena tendang.
selalunya aku simpan dulu duit sawit. dah byk aku masuk kaunter.. tak kisah ler buat appoinment pun.
sejenis benak...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
xtau mk tlg mcmm sbb xpnh kene
tp iols nak cakap bank2 ni servis da mcm gomen kdg2 kalah dgn gomen
gaji tinggi bonus lebat servis haprak

tabah la tt. adakah boleh adu ke bank negara sbb servis mcm siput?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2021 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Update:
Alhamdulillah aku dapat blk duit yg ilang. Harini dapat kol dr bank yg duit 800 tu ditransfer masuk ke akaun blk. DaN check mmg dah masuk pon.
Tp mng rasa tkt dah nk masuk duit ikut mesin klu bkn waktu pejabat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 11:14 PM GMT+8 , Processed in 2.653129 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list