CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Kalau Nak Makan Juga Ayam 3 Kali Pedas, Sediakan Ubat Di Sebelah!

  [Copy link]
Post time 22-11-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 22-11-2021 02:44 AM
ni buah ciku kan, sedap nya aku suka sgttt buah ni. Lama tak makan. Banyak buah2 dah lama tak maka ...

Buah import nama kaki tu mesti diinspirasikan dr @kakikuDibibirmu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:04 PM | Show all posts
tak teringin nak terai walaupun mmg hantu pedas
pedas serbuk ni lain machiam tangkapnya.. pedih ulu hati woooo
ai is kenot.. tp ayam mekdi mmg pilihan drpd ayam kepci
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-11-2021 04:01 PM
Buah import nama kaki tu mesti diinspirasikan dr @kakikuDibibirmu

Jujurin akak cuma kenal akan buah pisang kaki jah
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 22-11-2021 04:04 PM
tak teringin nak terai walaupun mmg hantu pedas
pedas serbuk ni lain machiam tangkapnya.. pedih ulu  ...

Pedih ulu banat hati? Gaviscon tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:19 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-11-2021 04:01 PM
Buah import nama kaki tu mesti diinspirasikan dr @kakikuDibibirmu

lol boleh jadi
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
KamikuP replied at 22-11-2021 03:28 PM
Order nasi lemak mekdi tak sangka dia bagi ayam 3 x peds ni ..choii lenkali bagitau ler guna ayam tu ...

Entahnya, kalu uli batang pisang encik suami tak apa lah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 05:01 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 22-11-2021 04:19 PM
Pedih ulu banat hati? Gaviscon tersenyum sinis

elak selagi bolehhhhhhh hahhaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 04:18 AM | Show all posts
KIM.K replied at 22-11-2021 11:50 AM
Ya buah ciku, boleh basmi kulat katanya.
Iols selalu dapat yg muda mengkar. Ciku import kot petik ...

Yess persimmon orenn....oh tak tahu pulak buah ni buah kayangann, aku ni g supermaked ambik brg aku suka letak dlm troli jah, byr n bungkis keja tok laki so tak penah tahu rega buah ni berapa. Tp aku agak kat yurop takde kayangan sgt kut buah ni, harga mampu milik rasanya. Buah peach yg ko mention bapak ko suka pun aku suka beli, sedapnya.

Cakap psl ayam, td balik keja aku buat ayam bakar sekor masuk oven, brown rice n boiled couliflower. Saja aku baked sekor ayam sbb blh min dua hari, ayam tu takdelah beso sgttt tp blh lah mkn dua hari utk 2 org kdg2 tiga hari pun masih ada lol. Aku ni pemalass masak2 ni sebenarnya sbb tu aku buat ayam sekor sbb esok blh makan lagi aku dah takyah msk. n sbb tu aku buat ayam bakar, 3 hari pun masih elokk lagi. Klu ayam berkuah 2 hari saja tok laki aku makan, klu aku aku makan aje 3 hari pun sbb masih elokk n senang keja. Penatt balik keja nak kena masak pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 23-11-2021 04:18 AM
Yess persimmon orenn....oh tak tahu pulak buah ni buah kayangann, aku ni g supermaked ambik brg ak ...

Iols suka juga marinate ayam masuk oven. Makan berdua dengan kucing. Zaman kampus selalu buat bbq jadi expert sikit bab panggang ni. Kaka boleh panggil buat golek kambing

Style mak iols marinate macam chicken teriyaki. Dia suka beli sos lemon honey, bbq, oyster.

Sini ada supermarket tapi iols lebih suka order Shopee sayur2 cameron highland. Ubi jepun, kentang mini, tomato ceri. Kalau rajin iols buat sebijik dalam buku masakan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:05 AM | Show all posts
KIM.K replied at 23-11-2021 09:42 AM
Iols suka juga marinate ayam masuk oven. Makan berdua dengan kucing. Zaman kampus selalu buat bbq  ...

Marinate melayu memangg  meriahh bersos2 bagaiiii, mmg kena rajin klu nak buat style melayu. Aku ni marinate pun basic kokesen jahh..olive oil, peper n salt plus sentuhqn melayu skit tumeric powder lol tp sedap jugak basic2 pun utk tekak aku lah. Dulu mula2 aku belajar buat ayam bakar dlm oven tgk u tube bukan mainn aku buat bery d kokesenn habisss dgn stuffing bagaiii siap ikat kakii ayammm aku kecohhh nak taliii tuu nak ikattt kakiii ayamm lol tak lakiiiii pun pegi beliiii bini nak masakk ala cheff kononn kecohh satu doniaaa lol skrg punya cerita aku punya malasss kdg2 ayamm tu aku rebuss kosong dgn air jahgaram pun tak letakk, org lain bagi kucing makan jahh ayam rebus gituu, itulah yg aku makan dgn tok lakiiii...nak buatbmcm mana aku mmg malasss tak suka masakk huh

Rajin bebeno ko ya berkambing bakar bagaiii time study pun, tilme mcm tu masakkk takde langsung dlm kamussnhidop aku. Skrg jah aku masakk tp tak suka sgtt, nakk buat mcm mama kan hidup kena makan lol

Sayur/ mmg elok beli organic. Klu balik msia duk rmh mak aku, aku pnh order online sayur2 dr organic farm, mcm dah byk kat msia mcm tu, aku mmg tak akan beli sayor tak organic. Tp kat tesco pun dah ada sayur organic kat msia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-11-2021 10:36 AM
Double high 5!

Sedap sambal manis sebab pes cili dah caramelized dgn gula. Gula pun cepatkan samb ...

Kalo mcm tu yay u masak sambal jom piknik.hahah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:39 AM | Show all posts
melinda_kerr replied at 19-11-2021 12:46 PM
Pernah makan.. waktu mkn tkdelah pedas mana.. tpi malam tu perut pedih heartburn plus cirit birit. F ...

same feeling. perut rasa panas berapi dan heartburn. sudahnya esok kena makan pil chi kit teck aun baru lega
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap lg nk p bekpes kt mekdi
Harap aku tk terjebak nk oder
Anak zantan aku yg kuat pedaa
Awal2 serender tkut mati katanya
Sakit perut teruk
Dia dengar berita ckp kat mana tah

K nk sesiap kuokn ayam dr reban

Kiteorg jrg makan ayam proses
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:13 PM | Show all posts
berbaloi kah makan smpai sakit badan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuasaberganda replied at 24-11-2021 06:59 AM
Kalo mcm tu yay u masak sambal jom piknik.hahah

Jom! Chuol celor cili kering dulu ye. Nanti meol angkut blender

Jeles tengok geng instadapur picnic pakai tools memacam
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 24-11-2021 03:05 AM
Marinate melayu memangg  meriahh bersos2 bagaiiii, mmg kena rajin klu nak buat style melayu. Aku n ...

Hahahaha..iols pun rebus ayam dgn air je kongsi dengan kucing. Kadang garam gula kicap. Samalah kita..macam tau2 je kaka. Kalau masak utk kucing je, malas siang bulu/darah/organ

Sayur makin mahal sekarang sebab racun naik harga 100%. Dah saing2 harga sayur organik, baik kaka beli organik je. Iols pakai sabun Sunlight Aloe Vera cuci sayur beli dua botol dengan pek refill sekali.

Iols pun jarang masak tapi mak suka my cooking. Masak daging kicap ada limau purut, serai. Ayam ada daun bawang ngan sesame oil. Sambal ada temu lawas atau terung bakar. Ayam merah pakai minyak kelapa

Dulu kadet tentera, asal happy hour je mesti ada bbq. Mewah makanan zaman tu sampai buntang kenyang banding sekarang


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:37 PM | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 07:57 PM
Hahahaha..iols pun rebus ayam dgn air je kongsi dengan kucing. Kadang garam gula kicap. Samalah ki ...

Lol  cuci sayur dgn sabun ye fahamm, aku lun pnh buat dulu basuh timun dgn sabun lol byk beno racun dlm sayo pun sampai org was2. Tp skrg ni senang gak nak cari sayo organik, nape tak beli sayo organic je? campo2 duit sabon semua maybe better beli organic terus
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 25-11-2021 01:37 PM
Lol  cuci sayur dgn sabun ye fahamm, aku lun pnh buat dulu basuh timun dgn sabun lol byk beno racu ...

Ada je tanah kat sini kalau nak menanam. Mak iols tak bagi lak, sheol nak tanah dia naik jerumun sejauh mata memandang. Tulah tak makan organik
Lgpun babi ngan pencuri rampant. Kena naik pagir letrik dulu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:25 AM | Show all posts
KIM.K replied at 25-11-2021 01:54 PM
Ada je tanah kat sini kalau nak menanam. Mak iols tak bagi lak, sheol nak tanah dia naik jerumun s ...

Babi hutan ye? Penah nmpk babi hutan sesat keluar bandar dulu, ganazz jugakk babi hutannn ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-11-2021 02:54 PM
Jom! Chuol celor cili kering dulu ye. Nanti meol angkut blender

Jeles tengok geng instadapur picn ...

I bawak cili giling readymade je lah kim k. Kalo makan je , bila nak mandi manda oiii.hahaha. betul nih? Jom sg kancing. Pagi arr. . Kol 8am. Gate buka kol 7 . Masak simple simple je la. Roti bakar? Instadapur. . . Adeh.. .

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 10:06 PM GMT+8 , Processed in 0.101048 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list