CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1121|Reply: 15

Dah Kenapa Kau Masak Pasta Guna Straw? Khairul Aming Pun Murung!

[Copy link]
Post time 18-11-2021 05:23 PM | Show all posts |Read mode
Apa menu makanan yang paling pelik anda pernah cuba? Mesti ini pertama kali anda mendengar penyedut minuman atau straw yang dimasak bersama aiskrim vanilla menjadi hidangan pasta.


Jenama kopi popular The Coffee Bean & Tea Leaf telah mengeluarkan straw yang boleh dimakan.








Bagi membuktikan perkara tersebut, seorang pengguna TikTok, Peng Han telah mencuba resipi pasta dengan memasak straw tersebut bersama dengan aiskrim vanilla McDonald.


Menerusi perkongsian berdurasi kurang dua minit itu, straw tersebut direbus sehingga lembut.


Sementaea itu, daging dimasak dan dicampur dengan krim sehingga menjadi sos carbonara. Kemudian aiskrim vanilla diletakkan di dalam masakan tersebut sehingga kuah menjadi pekat.


Kuah carbonara yang telah siap dituang di atas straw yang sudah lembut dan ia sedia di makan.






Menjengah ke ruangan komen, video tersebut telah mengundang pelbagai reaksi wargamaya yang rata-ratanya merasa pelik dengan hidangan tersebut.










Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Chinkies dan perangai suka amik bende free bpisah tiada..

nway kenapa perlu letak eskrem dlm kuah carbonara tu.. mcm mental plak kaka tgk tukang masak ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka makan french fries cicah sundae coklat/strawberry tapi buat sorok2 sebab ada member cakap combination tu menjijikan. Resepi straw ni menjijikan luar imaginasi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruk perangai beli air 1 ambik straw 10
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Macaroni kot....
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
iols murung tengok KA memasak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
straw tu asal bhn pasta kering kot, tp x elok le x 'jujur' , ko amek bnyk2 straw tu buat apa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 12:14 AM | Show all posts
sambaldurian replied at 18-11-2021 11:30 PM
straw tu asal bhn pasta kering kot, tp x elok le x 'jujur' , ko amek bnyk2 straw tu buat apa.

straw coffee beans tu dari beras katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 18-11-2021 11:30 PM
straw tu asal bhn pasta kering kot, tp x elok le x 'jujur' , ko amek bnyk2 straw tu buat apa.

kira klu abes minum, boleh gigit2 ke straw tu tanpa masak ke. ke buat sekadar xnk plastik. x pernah beli coffee bean ni, starbuck tu adala 2-3x , , tp tgk plastik hijau je straw starbuck. nk try la beli coffee bean nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
azimodin: Aku suka makan french fries ci ...
azimodin: Aku suka makan french fries ci ...


Uols tak keseorangan di sini. Meols pun selalu jugak mkn camtu, hasil didikan somi. Dia la ajar
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 19-11-2021 12:31 AM
kira klu abes minum, boleh gigit2 ke straw tu tanpa masak ke. ke buat sekadar xnk plastik. x perna ...

Takyah le rasa rasa
Iols tergigit hari tu.pung takde rasa apa
Hahaha..
Tp.keras nok..mau tercekik..
Biasa beli.mmg buang je..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 08:46 PM | Show all posts
geli lak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 08:48 AM | Show all posts
Kembang pula tekak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 12:53 PM | Show all posts
Tak lalu nak cuba
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 18-11-2021 07:13 PM
Aku suka makan french fries cicah sundae coklat/strawberry tapi buat sorok2 sebab ada member cakap c ...

Helo pulis     
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia lembutkan straw tu senang guna hirup kuah aiskrim spageti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 02:26 PM GMT+8 , Processed in 0.094964 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list