CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4078|Reply: 72

Anak Muda Perlu Jadikan Kekayaan ‘Luar Biasa’ Rauf Sebagai Contoh

  [Copy link]
Post time 18-11-2021 04:38 PM | Show all posts |Read mode
Calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tanjung Bidara, Datuk Seri Ab. Rauf Yusoh menjawab persoalan mengenai kekayaan luar biasa yang harus dicontohi orang muda.


Katanya, beliau bukan baharu dalam bidang perniagaan sekali gus ia bukan suatu perkara pelik jika dirinya memiliki kemewahan luar biasa itu.




Kredit foto: pnonline




“Usia saya dah 60 tahun, saya bukan budak baru yang nak membina kejayaan, sudah pasti saya sudah memulakan perniagaan 40 tahun terdahulu. Sewaktu saya 20-an, saya sudah memulakan kerjaya sebagai ahli perniagaan dan juga saya orang korporat.


“Saya pernah menjadi pegawai eksekutif yang tersenarai di bursa saham, saya pernah uruskan syarikat besar walaupun pada 1978, saya merupakan anak kampung yang diambil Mara (Majlis Amanah Rakyat) untuk masuk ke institut kemahiran di Kampung Pandan. Tetapi saya bangga walaupun pendidikan itu nampak rendah iaitu seorang yang ada sijil tahun 1978, tetapi saya berjaya buktikan kebolehan yang Allah bagi sehingga saya berjaya sehingga hari ini.


“Saya tidak perlu cakap kenapa saya berada di sini tetapi tanya bagaimana membina kehidupan ini dengan penuh usaha dan tekad seharusnya menjadi contoh kepada anak muda,” katanya dalam program Sembang Politik menerusi Facebook Utusan Online.




https://www.facebook.com/UtusanOnline/videos/343954904165504


Katanya, beliau mempunyai syarikat bekalan minyak yang besar di Malaysia, malah telah menjadi tokoh korporat seawal usia 32 tahun.


“Saya menawarkan diri, belajarlah bagaimana untuk dapat mengecapi kejayaan, tidak semudah jalan pintas tapi banyak ruang yang diberi kerajaan. Saya cukup bangga ‘Rauf repair aircond (penghawa dingin)’ kerana itu pendidikan asas 40 tahun dulu. Kita anak kampung, anak petani jadi saya mesti kembali berbakti kepada mak ayah saya,” katanya.




Sumber: Utusan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Gamba villa yg bertebaran kt twitter tu betul  ke rumah dia? gila bapak besar betul rumah. mcm hotel. terlalu mewah utk tukang repair aircond
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 05:43 PM | Show all posts
dia ni gemok betul.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika aku org melaka
Antara si gemok atau si katak
Sanggup aku pilih PH tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:34 PM | Show all posts
papa xmau perkara ini mengganggu bisnes papa
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:35 PM | Show all posts
Orix replied at 18-11-2021 05:43 PM
dia ni gemok betul.....

moga tak kena kobid
kalau menang sabtu ni...dah kena wat prk lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:44 PM | Show all posts
alesandra replied at 18-11-2021 05:33 PM
Gamba villa yg bertebaran kt twitter tu betul  ke rumah dia? gila bapak besar betul rumah. mcm hotel ...

"tukang repair aircond" tapi sebenarnya dia ada company supply & service aircond & hvac. mmg la kaya
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:54 PM | Show all posts
tidak semudah jalan pintas tapi banyak ruang yang diberi kerajaan

noted. at least dia mengaku.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 dia dikenali sbg Raof taik sbb dia oernah keje alam flora katanya. Ni member aku yg sama2 exco pemuda zaman dia mendonia kat pwtc dulu
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:59 PM | Show all posts
machiam2 cara nak kaya

cara halal
cara haram... pilih je mana berkenan

kut set2 politaiks tu smer pakai tongkat aje. mmg la muleh kaya raya, tu blom pak ereb kasik donation, tapayah bayau tax lagi.. acaner tak kaya raya mcm hantu rayaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Klo x kaya agak2 bini muda cantik die nak ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bile pru je calon2 pn berebut lah cite kisah mase ssh.
Menyampah.
Dah menang x igt dah pengundi
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
eh babi. dok bising kaya luar biasa bagai tapi tak reti2 ke nak buat treatment untuk badan gundu kau yang kaya dengan lelemak persis babi tu hanat?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 08:10 PM | Show all posts
bila melayu kaya mula la non edngki
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 18-11-2021 08:01 PM
eh babi. dok bising kaya luar biasa bagai tapi tak reti2 ke nak buat treatment untuk badan gundu kau ...

Soh la Rina haron catwalk depan heshe
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik bini raof catwalk dpn raof..suzieryanty hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 18-11-2021 05:43 PM
dia ni gemok betul.....

Tak nampak burung... Ehh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ak nak calon sehat senang die nak jalan pegi rpund kawasan die. Ni badan gempal cmni.  Apooo.. Bdn sendiri xdpt diurus cmne die nk urus satu daerah plak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kejayaan heols tu dapat dikongsi oleh rakyat. Ambillah gaji separuh je. Separuh lagi kebajikan. Kan dah kaya raya. Sampai gemuk cmtu. Tak kenyang lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-11-2021 06:54 PM
noted. at least dia mengaku.

Malangnya berapa kerat jer yang 'diberi ruang dan peluang' iteww.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:33 AM GMT+8 , Processed in 0.100858 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list