CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 19-11-2021 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-11-2021 10:51 PM
Aku suspek team dia jugak yg reorder untuk speed up the counter.

Lepas sejam kalau ada baki tak  ...

sis sambal dia ni kalau cakap release kul 12.00, kul 12 jugak kena rembat habis. takdenye sempat tunggu sejam. sbb tu aku penah sesaje tunggu time tepat utk refresh page produk tengok banyak mane dia sebenarnya restock ni asal asyik sold out bila sampai part checkout, ingatkan 10-20 botol je nak nampak laku keras tapi 300 botol!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 08:04 AM | Show all posts
makneng replied at 18-11-2021 03:17 PM
Idoklah pernah mencoba dek kerana semedang sold-out. Tapi kan.. Mak caya je.. Review sambal ni sub ...

exactly, lain orang lain tekaknya ye dok?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 19-11-2021 07:14 AM
sis sambal dia ni kalau cakap release kul 12.00, kul 12 jugak kena rembat habis. takdenye sempat t ...

Video bawah ni KA tunjuk dia launch 1000 botol, sesaat kemudian jadi 996 botol, refesh page jadi 33 botol, pastu soldout. Semua less 10 saat.

Tak mustahil fans dia menunggu. Maybe dia prepare dalam 300 botol sahaja, yg ni terjual. 700 botol lagi team dia beli  as sales control. Ulang2 cycle
Tujuan utk viral content supaya takda sapa tau sendu ke tidak biz kita. Teori sajork
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
PembacaSenyap replied at 19-11-2021 02:05 AM
Iols selalu jek beli sambal minmin ni.. sedap jeh. X penah lagi kene yg pedas semedang. Yes mmg peda ...

KA bukan dah cakap dia takda agen/reseller ke?
100% jualan di kedai shopee tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:58 AM | Show all posts
sambal tu xcukup masak
packing dia bagus
ikutla tekak masing2 dh biasa makan tak sedap jadila sedap benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 18-11-2021 10:34 PM
10k botol tu bukan heol masak. Bayangkan satu batch sekali keluar 3000-5000 liter sambal.
Mesti o ...

Kalau dah video masakan nmpk xprihatin haruslah produk dia pon dia xprihatin. Laku 1st and 2nd round sbb hype je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 02:31 PM | Show all posts
nasib lah iols never nak beli hahaha hanya beli sambal dari resepi turun temurun di pasaraya
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambal khairul aming ke?sedap je kt tekak ai..mmg rasa mcm smbal biasa je.tp,ai prnah beli smbal ni yg brand lain.langsung xsdp.mcm mkn cili mentah pon ada
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
FOMO- Fear of missing out
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Pd tekak iols sambal heols sedap. Dah beli 3 kali, just yg first one tu kurenggg sikit sbb heols belum tweak resepi. Lps heols improve resepi, kena dgn selera iols.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 03:41 AM | Show all posts
KIM.K replied at 19-11-2021 10:39 AM
KA bukan dah cakap dia takda agen/reseller ke?
100% jualan di kedai shopee tu

KA mmg xde reseller. Ni reseller yg kaut untung atas angin. Diorg ni mmg akan tunggu tiap kali KA restock dan beli sebanyak mungkin. Pastu jual dgn harga yg berganda mahal. Bersepah reseller mcm ni jual kat shopee. Ada yg jual balik 1 botol sampai rm30-rm40 pon ada. Alasan sbb susah nak dpt. Tu yg ada sekali KA buat live ckp dia frust jugak la sbb yg betul² nak beli untuk makan susah nak dpt sbb ramai yg beli utk jual balik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Untuk aku yang malas nak buat sambal belacan sendiri, bagi aku sedap je sambal dia. Kadang tu masak tak pedas untuk anak, bila sendiri nak makan  makan dgn sambal tu. Sedap juga.

Lain tekak lain rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
itula korang yang suka sangat ikut benda viral. aku memula dok keluar berita berapa minit sold out pun dah terkejut. ramai bethol orang terpengaruh dengan media sosiyel ni. alah tudung pun sama kan. maklom la mungkin mak dah tua kot so aku memang takde semangat mana when it comes to sambal segala viral ni. heh
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang kalau suka sambal jenis manis2, beli sambal belacan moden adabi je, murah pun murah. Dalam rm4 +-. Ikut tekak aku yg tak makan pedas, sedap la.

Then sesaja carik sambal kat shopee, terjumpa satu seller jual sambal murah gile sebotol rm 2 (disc price), based on komen2 ramai je cakap ok.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Saye beli baru ni..kena dengan tekak saya...makan dgn bubur..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 02:32 PM | Show all posts
kaka xphm kenapa makin byk minyak dr cili smbal..kita ni nk beli smbal bkn minyak dia..sikit2 blh terima laa..tp klu dh smpi 1/5  botol tu minyak mmg xmo la beli lagi..koser laaa smbal smpi 20hingget sebotol.Dah mcm rege 1meal..btw yg kaka xpuas hati dh dkt nk smpi setahun pon masih lg jual 2botol sekali beli..susah dowh...ptt naikkan lah..at least 5 botol ke..xde la duit follower bazir byr postage setiap kali beli
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 02:34 PM | Show all posts
nuhanis replied at 20-11-2021 12:50 PM
Korang kalau suka sambal jenis manis2, beli sambal belacan moden adabi je, murah pun murah. Dalam rm ...

dm kaka link dik...nk tgk ghuper sambal tu dgn yg adabi punya
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 02:46 PM | Show all posts
meols baru je order sambal hey whats up nyehhhh kat shopee minggu ni. Tapi belum sampai lagi la sebab akan dapat dalam hujung bulan ni. Sesaja nak merasa. Tak sangka sekali mencuba dah berjaya Nanti nak cuba makan dengan ayam goreng ngan nasi panas je. Why bother dengan komen netizen khuenzz
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujur aku bkn fanatik smbl2 ni.. Kalau makan nasi lemak pon sambal aku letak tepi..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 05:18 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-11-2021 02:23 AM
mujur i dah hilang interest nak cuba sambal beliau..
buat sendiri je la sambal tu..
bukan susah sang ...

same goes here.. malas nk battle dah..
i rasa sambal betty not bad also.

tp buat sambal sendiri lagi bagus boleh dpt banyaaaakkkk.. ahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:05 PM GMT+8 , Processed in 0.327133 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list