CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 39800|Reply: 38

beri no akaun bank...org leh songlap duit kita ke

  [Copy link]
Post time 19-8-2010 08:52 AM | Show all posts |Read mode
ada problem jgk nie.....
nak buat bisness internet sikit...
jual brg...
tapi ada sorang mat salleh nie nak beli brg saya...dari United Kingdom
minat sgt...
then suh hantar brg tue kat anak dia kat Nigeria utk guna project belajar
then dia mintak akaun no, nama, untuk transfer duit...
tapi brg tue tak siap lg..
still on production...
tp mamat nie minat sgt...
mintak jgk no akaun sbb nak masukkan duit...
saya risau jgk...
skrg nier saya bukak akaun baru utk standby...
takut2la org kebas semua duit dlm tue...
tapi boleh ke org kebas..
sebab bnyk dgr org nigeria, afrika nie songlap duit, buat duit palsu la..etc
tolong somebody yg ada experience
help me

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2010 09:00 AM | Show all posts
Reply 1# zameer


mungkin Ya, mungkin Tidak !!!
bergantung pd kepakaran org tu la.
kalau ikut keadaan biasa , mmg tak boleh la sbb bank pun ada prosedur utk keluarkan duit.
Lg pun, byk no. akuan bank bersepah-sepah terutama di tong2 sampah dekat atm mesin tu ..
tp, jangan la kau bagi pasword utk online banking plak ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2010 09:08 AM | Show all posts
tp bkn ke bnyk isu sekarang yg duit tetiba hilang kat akaun...
camner plak tue yer...
kalau ikut logik mmg tak boleh...
tp kalau main dgn org oversea nie takut jgk..
tambah2 brg yg nak dihantar tue ke Nigeria..
bila dgr Nigeria nie yg takut nie..
skrg nie bnyk kes pasal org Afrika kat negara kita
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2010 09:54 AM | Show all posts
klu was was jgn la buat...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2010 10:02 AM | Show all posts
rasanye boleh kot..
sbb pash dulu ada orang tepon..
kate berjaya dapat duit dari HONG KONG..
katenye, orang jutawan kat HONG KONG nih dah pilih pash utk dapat wasiat dia..
so jutawan tuh dah mati..
dan adalah peguam kat sana nak sempurnakan wasiat dia..
dia kate, pash bagi lah no akaun bank pash..
nanti dia akan wat Telegraphic Transfer (TT)..
gitu lah kaedahnye..
disebabkan pash nih macam ragu2..
pash kate, pash hanya budak skolah lagi..
dan hanya ada akaun Tabung Haji..
dia tanye Tabung Haji tu ape, dan cane cara proses pengeluaran duit tu dibuat..
pash gitau nak kuarkan duit kena guna buku bank..
then dia tanye, ada tak bank yang guna card ATM yang ada MEPS..
gitulah.. pash gtau takde..
then, dia putuskan talian..

rasenya, pihak derang boleh hack security system bank kot..
dan pindahkan wang tu..
sbb dah ada no akaun, nama dan IC seseorang tuh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2010 10:06 AM | Show all posts
ok..thanks..
saya rasa saya dah tau jawapan...
rupa-rupanya kalau kita buat bisness internet ada kemungkinan org luar akan offer nak beli barang
then mintak no akaun dari situ plak...
mungkin dia akan bg offer nak masukkan duit bnyk gila kat kita plak...
then...

saya rasa laman web nie berguna..

http://www.data-wales.co.uk/nigerian_laundering3.htm
http://www.data-wales.co.uk/nigerian.htm
http://www.data-wales.co.uk/nigerianfraudaccounts.htm

sekarang nie saya bg akaun palsu dulu..nak tengok apa jadi..
apa2 nnt saya akan update sini
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-8-2010 10:17 AM | Show all posts
setau ai kalo setakat no akaun ngan nama jer mmg lah diorg tak leh kuarkan duit kita. yg jadi masalahnyer kalo org tu dahlah tak pandai psl internet lepas tu ikut jer arahan yg diberi oleh fraudster konon2 lah si polan tu nak masukkan duit dlm akaun kiter dier suruh wat mcm2 kat atm dan kiter ikut jer arahan tu tanpa berfikir so mmg kenalah...

lepas tu ckp kat bank tak pernah dpt apa2 call tapi duit lesap dlm akaun..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2010 10:20 AM | Show all posts
dengan no a/c je x bole meka nak amik duit dalam tu....staff je bole amik

pape dr nigeria jangan caya la......kalo ko iklankan barang kat mudah.com, mmg ramai dr nigerian offer dengan harga tinggi utk beli brg tu......aku selalu mainkan dorang kata aku dah antar barang tu pastu tanya mana payment x dapat2 lagi nih.....gelak je tengok meka goreng ape psl payment tu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-8-2010 10:25 AM | Show all posts
email yahoo saya selalu dapat psal menang loteri la, menang jackpot la...org mati nak transfer duit la...
tapi yg tue semua saya tak layan sbb dah tau...
bnyk dah kuar dalam paper diorng mintak no akaun kita...
then kalau nak transfer diorg nie mesti mintak fee atau bayaran utk diorg...
itu dah ramai yg kena....
sbbnya kita sendiri yg masukkan duit kat diorang...
tapi sekarang nie pelik skit...
mintak akaun kita untuk beli barang...
tapi tak tau apa jadi seterusnya..
itu sbb saya try bg yang palsu dulu untuk check apa dia nak sebenarnya..
pelik jgk kan..
mcm2 sekarang nie
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2010 10:28 AM | Show all posts
dengan no a/c je x bole meka nak amik duit dalam tu....staff je bole amik

pape dr nigeria jangan  ...
an2toncit Post at 19-8-2010 10:20



aku rasa benda yg sama kena kat aku...
takper...3x...nnt aku nak goreng jgk dia...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2010 10:28 AM | Show all posts
so u jual brg kat diorg payment methodnyer masukkan duit dlm akaun ker.. sebab tu dier mintak no akaun u???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2010 10:40 AM | Show all posts
so u jual brg kat diorg payment methodnyer masukkan duit dlm akaun ker.. sebab tu dier mintak no aka ...
langit_biru18 Post at 19-8-2010 10:28



    yup...biasala bisness kecik2....
takder paypal atau credit card direct lg...
tp mmg iklankan dkt mudah.com.my
yg peliknya punyala berminat mamat tue nak beli...
tapi tak bgtau colour apa dia nak, jenis apa...
dia pnya interest nak masukkan duit ajer...
tapi dia perkenal diri sbg jeffreysmith dari UK
brg nak di hantar pd anak dia Akeleden Abas, Nigeria
ape ke hal..bapak org putih...anak org afrika..
tgk nama pun tau org afrika..
tue yg rasa tak logik tue...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2010 10:44 AM | Show all posts
dah byk kali dengar kes cenggini....sebenarnya nnt mamt tu akan ckp kat ko die dh trf duit tu tapi lum lepas lagi sbb ada halangan and die nk ko antar gak brg tu dulu hehehehheh...aku rasa ko paham kan taktik die
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2010 11:03 AM | Show all posts
dah byk kali dengar kes cenggini....sebenarnya nnt mamt tu akan ckp kat ko die dh trf duit tu tapi l ...
krustykrab Post at 19-8-2010 10:44



bahaya betul la...mmg negara Nigeria nier takder undang2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2010 12:00 PM | Show all posts
aku rasa benda yg sama kena kat aku...
takper...3x...nnt aku nak goreng jgk dia...
zameer Post at 19-8-2010 10:28

kat mudah.com ngan lelong.com memang ramai scammer dr african countries  monitor iklan2 ni utk menipu......kalo big amount kat KL ni pon ada org2 meka....ari tu reporter paper sun ada buat trap utk tangkap meka....nigerian ni ajak jumpa kat klcc siap sewa kot harga RM600.....polis 2,3 org dan standby utk tangkap dia.....tu baru sorang ada ramai lagi scammer yg masih bebas
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2010 12:30 PM | Show all posts
kat mudah.com ngan lelong.com memang ramai scammer dr african countries  monitor iklan2 ni utk me ...
an2toncit Post at 19-8-2010 12:00



   ok..thanks...aku akan lebih berhati2 lepas nier...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2010 12:51 PM | Show all posts
ape2 je dari uk dan nigeria,memang sah penipu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2010 09:17 AM | Show all posts
mmg sah penipu...
pg nie bertalu2 bank agent hantar emel ckp duit dah masuk..
tapi nak aku hantar brg dulu by DHL utk syarat duit tue proceed

nie cth email;

Hello Seller,
I have make the transfer of your money just now with
my Bank But My bank Manager told me they will like you to go to DHL
Shipping Courier first, then you get back to them
with the Shipment Tracking Number for Verification
before they can proceed with the transfer of your money to your bank
account because of online fraud going on and i will like to tell you
that because i have trust in you that is why i am doing this deal with
you and i hope you will proceed with the shipment as soon as possible
and mail my bank the shipment Number For Them To Proceed with the
Transfer of your Money to your Bank Account..
Note:as soon as you pack the item for the shipment i want you write
Accessories at the back of the packed.
Here is my son Shipping address:
Name: Adekunle Abas
Address:25 Ago Tapa street mokola
Citybadan
State:Oyo State
Zipcode:23402
Telephone Number:07090145656
Country:Nigeria
Awaiting to hear from you soon...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2010 09:20 AM | Show all posts
nie plak contoh Bank Confirmation..seolah2 dia dah transfer ke akaun aku...


=====================================================================
                                  ***ONLINE TRANSFER MONEY APPROVED***
=====================================================================

The Wire Transfer Order from First National Bank and Trust Online Banking has been Approved .

TRANSFER NUMBER  :- SW3100571978KMS


We have received a TRANSFER ORDER  placed by  our Customer (Mrs.Jeffrey Smith)  the sum of  ($2,640.00USD)  Has Been transferred to you  (Abd Zameer Bin Abd Jamal)  as a payment for your item (Black Size 590 x 110 x 325 mm and Red Size 1200 x 110 x 445 mm) and it has been successfully processed and has consequently been APPROVED .The financial details of the transaction are stated below:


                     Transfer Receipt Confirmation   





Order Status: APPROVED
Transfer Payments Order Available AVAILABLE
Date Placed 19/08/2010
Order Status TRANSFER CONFIRMED
Transfer Order Number GB90761H7210PW9
Billing Information:   
Transfer Status: WIRE TRANSFER CONFIRMED
Payment Method Visa Card/Cash
Card Number 4***********5643
Exp. Date 12/2011
Name on Card Mrs.Jeffrey Smith
Street Address 6111 - 91 St.
City, State, Zip Edmonton, Alberta,T6E 6V6

Country United Kingdom
Services Purchased: Direct Transfer /Cash
Previous Payment  $2,640.00USD
Transfer Charges $87.00USD
Total Transfer
Amount $2,640.00USD
Item Unit 2Units
Shipping Services DHL
Auction Site Mudah.my
Item description Black Size 590 x 110 x 325 mm and Red Size 1200 x 110 x 445 mm
.

Seller's Information: Use our online Transfer to pay for online purchases, the companies / individuals you buy from all over the world. This is an important security feature and certainly is better than having your credit card number transmitted all over the Internet. Our Service is secure, and we screen our merchant accounts very closely in order to protect the sellers and the buyer

Name Abd Zameer Bin Abd Jamal



  
Email Address of the seller azmeer_01waz@yahoo.com

COUNTRY
Malaysia




*** RECEIVER'S INFORMATION ***

Account Holder's Name       :-*******************

Account Account Number    :-***************
Bank Name                          :-CIMB BANK
Swift Code/Bank Code        :- CIBBMYKL
Bank Address                      :- ***********************
Country                                :-Malaysia
Item Name                           :-********************************
Total Amount Paid               :-$2,640.00USD

Thank you for using Online Banking System (Wire Transfer) ® As a  Payments . We look forward to serving your online with better services in the future.

Please check the above information if they are correct as entered by our numerous customer.

If  you are having any problem with it just contact the transfer department at : contactfnbtgroup@accountant.com

Thank you  for using First National Bank and Trust.

  

Managing Director

contactfnbtgroup@accountant.com
MR. Anne Welffring

First National Bank and Trust Zonal Transfer Manager.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2010 09:23 AM | Show all posts
so...kat sini boleh belajar sesuatu yg bermakna...
lepas nier akan lebih berhati2...
dgn mamat dari Nigeria nier...
jaga2 lah dgn email dari JeffreySmith nie
Jeffrey Smith" <jeffreysmith2003000@yahoo.com>

thanks kawan2 yg bg advice
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 07:43 PM GMT+8 , Processed in 0.688596 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list