CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 4-11-2021 10:35 PM
9 pinggan nasi putih RM22.50. Means RM2.50 untuk nasi putih sahaja. Hmmmm.
And taktik nk nmpk murah  ...

Biasa je tulis rege per 100g kat mana2 kedai seafood... Sebab tu kena betul2 membaca...
But org msia especially melayu kan malas baca....
Kalau tak,takkan sampai viral roti gardenia pandan tersalah beli...

Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 5-11-2021 08:13 AM
makadek replied at 4-11-2021 11:41 PM
Hepsss iolss dr kampung ok
Now tgh berlibur  .. Org kampung zmn now lgik kaya2 dr penduduk ppr:lol ...


Yang Ada bisnes Kaya lah...Ada je orang kampung yang dari bandar balik kampung sebab miskin, buat rumah pun menumpang atas tanah orang, minta bantuan zakat bagai utk buat rumah.

Orang kaya kawasan kampung diorg tak melepak Kat warung2 kampung sis....diorg Ada circle sendiri, yang ada Kebun/ladang lepak dgn contractor dan tauke2 je.

Meols pun duduk kampung so meols faham diorg pun Ada kasta2 sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 4-11-2021 10:30 PM
Aiyo me pun cam pelanggan kedai tu hahhah baca tak habis dan dorang tak mau tahu harga ikan tu wal ...

Agaknya tukang belanja tu jenis yg acah2 kaya kot  malu la waiter dtg tanya depan kaum keluarga, nmpk miskin pulak.bila duk tanya harga.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 07:51 AM
Ok la tu kak untuk sedapkan hati....kerapu kat Pasar pun fresh.

Susah la nak jumpa kerapu kat pasar..skang ni selalu oder online dari supplier ikan kuala selangor pun so far takde lagi list ikan kerapu..
Bukan ke kerapu ni selalu org yg g pancing kat laut je yg dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 4-11-2021 10:35 PM
9 pinggan nasi putih RM22.50. Means RM2.50 untuk nasi putih sahaja. Hmmmm.
And taktik nk nmpk murah  ...

Indeed, iols selalu tertipu dengan trick harga gini
Kekadang fikir wow murah gila, tengok sekali lagi choiii per 100gm
Ikan siakap kayangan sungguh sampai sekilo RM160
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 5-11-2021 04:42 AM
Sekilo RM160 (100gm RM16)

Cust cakap jangan lebih 7kg sbb depa 7 org ja

Siakap kalau masak kukus atau 3 rasa mmg sedap...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 07:24 AM
Baik kau makan Siakap kat Kuala Selangor atau Sabak Bernam je dik.....gigih sangat kau merentas nege ...

Ni sis nobito ka? Aiyo banyaknya mn baharu patut lama x nampak
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 5-11-2021 07:44 AM
Pernah makan kat restoran terapung langkawi masa tu baru lepas round kilim geopark ni jugak la..tak  ...

Shopee pun ada jual kak...boleh dapat 3 ekor harga camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang melancong nak tengok hotel, cuci Mata....YG korang sibuk mencekik...kat mainland belambak makanan.

Kalau perut penuh boleh ke nak berjalan? Tambah berat badan kau Naik.

Meols kalau melancong... breakfast Kat hotel....tengahari makan sandwich nasi goreng je ke apa...malam mencekik buffet hotel.

Kejadah la Aku gi Pulau isolated tu nak mencekik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:35 AM | Show all posts
agak2 la nk ambk untung pun..

mkn 2 org pun rm755..  lagikan 7 org
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 5-11-2021 08:15 AM
Susah la nak jumpa kerapu kat pasar..skang ni selalu oder online dari supplier ikan kuala selangor ...

Ada jer sis...tgk area pasar mana uols pegi
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 4-11-2021 10:06 PM
keciannn kalau xde duit jgn p mkn situ la ye

Restoran mahal tapi tak sedap gini sesuai dengan anak raju tembun pemalas kaki bengkak je sis.
Tak reti basuh pinggan boleh tinggai sajork atas meja
Banyak makan duit rasuah mak bapak lalu jadilah babi ternak.
Disinilah tempat ternakan babi selalu dibagi makan zis
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 07:29 AM
Euwww....kalau pergi Langkawi harus la meols order buffet Kat hotel je sis....x koser nak makan ar ...

Rugi lah bercuti x try makanan setempat.... Buatlah carian dulu pasal makanan setempat cari yg local sendiri rekemen bkn main terjah or cari yg viral
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 07:40 AM
Sedap ke ikan siakap? Sedap lagi jenahak n ikan merah. Kalau bandingkan dgn ikan parang n ikan tengg ...

Nak cover income yilekk masa musim kobid la tu mak......dah sangkak sangat kena cari makan menipu gitu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:50 AM | Show all posts
harga tak msk akal btul
owner kedai ko pusing lah kot mana skalipun..mmg hrga tu yahudi mabuk
baik mkn dging wagyu dah sah2 mahal
ni siakap je pun..kt psr,tepi jln pun ada jual tak brpa ringgit sgt lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 5-11-2021 03:47 AM
Seminggu dua lepaih acik balik sana pi makan ikan bakaq rohani ke apa nama tah morah saja sisturrr ...

Hahahaha acik tahu tak saya kena katok kt kedai tu? Mcm hareyyyy mahal dia. Tobat lahum la iols pi jejak situ
Satgi iols nak pi makan kt restoran top d alorstar ke apa nama tu yg ada sotong buncit jahatttt
Kalau kena katok gak, iols duk diam2 je kat kl makan nasi bujang
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 5-11-2021 02:09 AM
Binatang dari laut mana tu sampai beratus-ratus ringgit sekilo.. mesti terlalu lazat kan sebab tu ma ...

Haruslah spesis siakap purba yg dah hampir pupus ..

.customer bengap vs peniaga penipu. .... buku bertemu ruam katanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:05 AM | Show all posts
macam kena perangkap je yg ronda2 naik bot pastu singgah restoran terapung tu.tgk org lain mkn awk tak makan terasa malu pulak.kena pulak yg bawa anak2 tetiba anak merengek lapar
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 08:08 AM
Yang Ada bisnes Kaya lah...Ada je orang kampung yang dari bandar balik kampung sebab miskin, buat  ...

betul.. tgk je laa pesara glc buat rumah agam balik kampung..
tk
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 4-11-2021 10:04 PM
Restoran2 yg overcharged ni keuntungan 200% siakap tmpt aku tak sampai rm20 sekilo
Aku tk suka siak ...

Khen...siakap ni ada rasa hanyir..rasa yg jual kat market tu yg bela dlm sangkar kot..siakap ikn ni paling murah berbanding kerapu, merah, jenahak.aku pn x suka siakap..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 02:55 AM GMT+8 , Processed in 0.076609 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list