CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 4-11-2021 10:24 PM
tgk tmpt jgk la nk terkejut pun..alahai customer pun..mengada sgt nk ikan tu..owner tu dh ckp dh awl ...

Tapi restoran die pun takdela selesa mana pun. Jeti kayu je pun ala-ala macam kampung nelayan je. Tp dh kt situ je ada tmpt makan
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik kau makan Siakap kat Kuala Selangor atau Sabak Bernam je dik.....gigih sangat kau merentas negeri, menyeberang laut nak makan Siakap harga macam tu.

Rasanye adik ni yang bodoh. Lain Kali gi hotel tempah je menu buffet lagi kenyang
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 5-11-2021 04:46 AM
Macik rasa ni kes order tak buat kira2 dulu ni

Macam kisah kt kedai roti arab

Memang le terkejut she. . .

Roti arab sebijik rm2 je...klu 20biji pun baru rm40....air utk 4org minum....kuah selalunya pakej dgn roti...klu menambah pun kata lah rm10 utk 4org....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 4-11-2021 11:15 PM
kenapa pelanggan tak cek dulu sebelum order? masa order ikan tu kan ke boleh terus tanya ni berapa k ...

Ni pelanggan jenis bengap benjol sejenis burger telor ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:26 AM | Show all posts


Aku tertarik dgn komen ni

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 5-11-2021 04:42 AM
Sekilo RM160 (100gm RM16)

Cust cakap jangan lebih 7kg sbb depa 7 org ja

Kembong goreng pun sedap
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerjiggly replied at 5-11-2021 05:51 AM
Ko expect ada pole dancers in a dining premise seperti iteww utk menghiburkan para pengunjung keww ...

Lain la kalau kat turki kan..siap tarian gelek babat
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 5-11-2021 07:24 AM
Tapi restoran die pun takdela selesa mana pun. Jeti kayu je pun ala-ala macam kampung nelayan je.  ...

Euwww....kalau pergi Langkawi harus la meols order buffet Kat hotel je sis....x koser nak makan area2 Melayu kawasan perkampungan, harus deyols ambil kesempatan ke atas orang luar....meols kalau pergi jalan mana2 harus x makan kedai pprt.

Kalau dah tempah hotel, of course la ambil buffet sekali untuk melahap lepastu bersiar-siar just beli air je la kot.....x koser Aku melancong sekadar nak makan Kat restoren
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:31 AM | Show all posts
kalau pegi kilim geopark tu, boleh tak kalau tak mau singgah kat restoran ni? atau wajib singgah
kalau driver boat tu singgah, aku duduk dalam boat je la...sebab takut kena basuh pinggan je nanti, tak mampu dik nak bayor harga makanan dari neraka ni...

depa ingat para pelancong datang melancong ke langkawi tu, millionair ke? nak ketuk harga tak ingat2..lain la kalau kek nis dan family pi melancong kat sana, hang pa ketuk la sampai kemek pun, sebab depa orang kaya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 5-11-2021 07:36 AM

Ni mesti kes melancong kawasan berprestige pergi menyewa kat chalet2 murah...hujung2 kau terperangkap kat restoren cekik darah sebab dah kebulur sangat. Takkan nak makan kfc kat kawasan percutian Pantai dan pulau kan.

So pengajaran Nye kalau melancong kawasan gini kau tempah je hotel Mahal sikit siap dgn menu buffet...Tak da la kau kebulur time merayap.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap ke ikan siakap? Sedap lagi jenahak n ikan merah. Kalau bandingkan dgn ikan parang n ikan tenggiri pun ikan siakap still x Sedap. Owner pun kemain keruk pocket customer ek. Tak insaf ke masa musim pkp tak boleh meniaga mcm biasa? Harga mostly merepek. Yang customer pun...kau Tanya betul2 lepas tu congak baik2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik ni gi Langkawi duduk hotel OYO kot tu yg kebuluran.

Curious sangat nak tahu hotel apa dia duduk

Kalau gi Ipoh tu boleh la kau duduk OYO dik
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:40 AM | Show all posts
harga nasi putih tu sama harga kedai kat kl jugak.. customers viral sbb nak mkn free ke???
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah makan kat restoran terapung langkawi masa tu baru lepas round kilim geopark ni jugak la..tak igt apa nama rest..adakah rest yg sama viral ni?

Tapi masa tu aku berdua laki bini n anak kecik 2org..teringin nak makan kerapu fresh..budak kedai tu pi bawak kami tengok ikan kat kolam pilih mana satu..dia tangkap pastu timbang n bagitau harga sesiap..masak 3 rasa..sedap la pada tekak aku..ada lauk2 lain jugak..total bill lebih rm300..boleh la for once in a lifetime teringin nak makan kerapu fresh..takde la rasa tertipu ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 4-11-2021 11:41 PM
Hepsss iolss dr kampung ok
Now tgh berlibur  .. Org kampung zmn now lgik kaya2 dr penduduk ppr:lol ...

I pun dah duk kampung..tak cerca orang kampung punnn,tapi yang jenis tak berapa kaya,acah kaya yang susah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:50 AM | Show all posts
Merapu sangat harga ikannya. Tapi meols memang sentiasa berhati2 dengan kedai2 mcm ni. Dikapaknya kita jenuh. Tapi bg meols mmg harga makanan langkawi pricey yach walapun standard kedai2 acik masakan panas jah. Baik meols makan di kuala perlis or tanjung dawai. Meols makan di sabak bernam pun tak rege yahudi ituh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 5-11-2021 07:44 AM
Pernah makan kat restoran terapung langkawi masa tu baru lepas round kilim geopark ni jugak la..tak  ...

Ok la tu kak untuk sedapkan hati....kerapu kat Pasar pun fresh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 07:55 AM | Show all posts
mrsamz replied at 5-11-2021 07:44 AM
Pernah makan kat restoran terapung langkawi masa tu baru lepas round kilim geopark ni jugak la..tak  ...

aku kalau tengok ikan tu kena tangkap depan aku, pastu masak, memang aku tak lalu nak makan, sebab masih lagi teringat zaman dia hidup..haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Makan kat umbai je la.....
5 org makan paling mahal pun tak sampai 3 ratus....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 08:02 AM | Show all posts
Harga makanan di langkawi mmg mahal, tapi ni terlampau mahal. Siakap je, bukannya kerapu.

Baiklah cari kedai makan di mainland Peghelih or Kedah. Banyak yg sedap dan murah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 01:31 PM GMT+8 , Processed in 0.282797 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list