CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 9-11-2021 02:04 PM | Show all posts
Naatasha replied at 9-11-2021 01:28 PM
Ya, selaku kerja dgn cina bertahun2.. Cina mmg kedekut. Sepanjang makan2, mmg claim company. Tak p ...

sbb mmg boleh claim pun sis, kalau makan2 staff 100% tax deductable under entertainment

kalau belanjer supplier atau customer, up to 50% saja yg boleh di tax deductable

bukan pasai bos kemut ka tak kemut, mmg dibolehkan claim dari expenses syarikat, rugi la kalau tak buat

boss melayu kalau tak belanja tu lg kemut, sebab dari poket sendiri kemut, dari poket kampeni pun kemuttttt boss melayu kalau belanja tapi dia tak claim, dia budussssss
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 9-11-2021 02:04 PM
sbb mmg boleh claim pun sis, kalau makan2 staff 100% tax deductable under entertainment

kalau bel ...

Hehe actually i nak setuju forumer tu cakap cina lagi kedekut. Belum ada lagi jom makan2, i ikhlas belanja dari poket sendiri. I tak tau la nak explain cmne tapi benda boleh claim, akan d claim.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 02:56 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 9-11-2021 07:39 AM
Memang akan balik kak lid.. I tinggal anak with my parent sekarang.. I kena balik kerja cases di m ...

semoga Allah permudahkan urusan u sis
semoga dapat kembali bersatu dengan anak
2 tahun ... tengah seronok main2 dengan dia

alaaa
bercakap pasai ikan bilis mata biru
teringat yg dah lama tak masak nasi lemak
utk anak2 dan suami

kak lid on diet dsss ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 9-11-2021 12:08 PM
Khennn uolls. Byk lagi ikan sedap. Siakap juga yg org kemaruk.
Mak kalau siakap n bawal mmg kureng ...

Ikan kalau segar, yg kecik2 mcm kembung  even ikan bulus. selayang tu pun sedap mak.goreng garing cicah kicap cili mkn nasi pns2
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 9-11-2021 03:04 PM
Ikan kalau segar, yg kecik2 mcm kembung  even ikan bulus. selayang tu pun sedap mak.goreng garing  ...

Ikan bulu selayang segar2.. Goreng celup tepung cicah sambal kicap perah asam limau.. Uolls ghase???
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 9-11-2021 12:16 PM
Kami semua dah off topic dah ni sebab manak kacau.
Untung manak tak aim chuol buat kelang kelibut  ...

Hi Dear

Itule pasei..

Lewteyleh bace pasei apa itu nama stinktounge tu.

Merapu je dia.
Asal ada dia je benang berjela sampai jadi kusut.
Padahal kite kite ni nak tahu pasei ikan siakap donut obess tu. Adanya dia merapu meraban.

Sakan betui dia ya. Ha ha ha.
Kurang kerja opis lewtu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 9-11-2021 03:23 PM
Ikan bulu selayang segar2.. Goreng celup tepung cicah sambal kicap perah asam limau.. Uolls ghase? ...

Org kata mak mentua lalu blkg pun tak perasan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:52 PM | Show all posts
makadek replied at 9-11-2021 08:48 AM
2hari lps iolss aim ikan2 mahal musim tengkujuh tiba..p jeti tgk harga ok ..cuma ikan branded tk b ...

memang skrg ni musim susah nak dapat tenggiri batang ...
aritu setelah 2 bulan order kat penjual ikan (diorg ni ada 10 biji bot tangkap ikan), baru dapat seekor .. itu pun tak sampai 2 kilo. selalu i beli seekor dlm 4 kilo.


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:57 PM | Show all posts
makadek replied at 9-11-2021 09:49 AM
Tk pernah lagik Mkn paus ...
tmpt aku ada jual ikan yu tk la mahal
Sedap buat kari ....  Isi putih ...

ikan yu ni sedap buat kari & asam pedas. tulang dia pun tulang rawan macam pari tu.
i suruh je org jual tu siangkan siap2 .. hahahah .. balik basuh je.


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 9-11-2021 03:04 PM
Ikan kalau segar, yg kecik2 mcm kembung  even ikan bulus. selayang tu pun sedap mak.goreng garing  ...

Ikan selayang dn kembung saiz kecik mmg fav la goreng makan camtu jah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 9-11-2021 01:34 PM
Kalau dolphine theraphy session utk kanak2 autism zaman 80an tu buat ko happy sampai sekarang..wha ...

Hahahahaa kahkah terdiam kawan tu
Takat dolphin jer... Tk terlawan dek kaka kmark
Bujang senang sungey lejang tertanggal gigi khuens
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 04:19 PM
bluebutter replied at 9-11-2021 03:25 PM
Hi Dear

Itule pasei..


Sapa je yang tak serabut dengan orang mental deny makan ubat tu... kecuali puak2 konco dia la duk melayan siap pm tepi hahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 9-11-2021 01:34 PM
Kalau dolphine theraphy session utk kanak2 autism zaman 80an tu buat ko happy sampai sekarang..wha ...

Ko berenang buaya yg iring........?

Jap....anak jiran aku yg 3 tahun iteww kata, boya dan BANGKAI will always be close....ibarat irama dan lagu.....Boya hanya akan makan bangkai...dia tak akan makan benda yg fresh.....

.....as all along i have been telling you...that you are a BANGKAI....betul khen?


Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahk
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 04:11 PM
Sapa je yang tak serabut dengan orang mental deny makan ubat tu... kecuali puak2 konco dia la duk  ...

Tengah  buat recruitment exercise cari geng utk bergempur kewww?

Kahjahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 9-11-2021 04:02 PM
Ikan selayang dn kembung saiz kecik mmg fav la goreng makan camtu jah

TUHAN iteww MAHA ADIL...kalau dah ikan ikan premium golongan kayangan yg mampu makan ...what's left utk golongan marhaen.....jawabnya ikan kembong la khen?

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 9-11-2021 03:29 PM
Org kata mak mentua lalu blkg pun tak perasan

Kalau yg berangan berlakikan jantan turkish iteww mak mertua jln depan pun dia tak nampak....katanya dia nak dgn anaknya...bukan nak dia....

Dasar menantu hantu...


Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 04:31 PM
Kalau yg berangan berlakikan jantan turkish iteww mak mertua jln depan pun dia tak nampak....katan ...

Hello pemakan makanan berbau lagi makruh
Petai dn jering...eeeyeewww

Btpa susahnya org pekan bandornya gigih dtg kat jeti tmpt aku ni semata mata memburu ikan segar kembong dn selayang ....hujung mggu sesak ngn geng korang jer... Konon kt pekan nuh mahal sgt kembong.+ dah tk segar..nampak takkkk.. Keciannn ..

Kiteorg makan tk reti jimat main ratah mcam tu jah tk yah nk catu2 mcm ngkoooo ....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 04:44 PM
"Wahai pemakan bangkai saudaranya sendiri"...amacam ayat opening aku....ok tak?

Kahkahkahkahkahja ...

Kalau manak dh mula mengungkit 1bumi porem dia kejor kitaaaaa..
Makin geram nk jentik telur pocit
Dh lama dia ngidam telur nk kena jentik ni
Meh sini meh alololoooo
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.075346 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list