CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 5-11-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 5-11-2021 11:21 AM
Samalah mak aku pn tk amik tau
Tp dh nama duk sekampung mmg tau la apa pekerjaan masing2 nk pulak  ...

Cuma nk gtau bila org luar msuk kg kita tau depa pnya dress camne

Kiteorg kg biasa2 je tp takla ketinggalan zaman ahgitew..lg lak zmn wasap2 nenek2  semua dh main wasap
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:22 AM | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 10:59 AM
Ni ke rope local food YG authentic itu

gitu lah rhoperrrnyaaa menu yang di masak...
tapi bukan local food... yang masak jah melayu tapi menunya siam gitu la menunya di mana2 di langkawi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 11:18 AM
Restoran Melayu memang jijik sama macam kedai
Restoren Mamak...jug pinggan mangkuk semua material ...

Plating pn hauk 1 daun slad bunga pn tak ade...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 5-11-2021 09:11 AM
betul.. tgk je laa pesara glc buat rumah agam balik kampung..
tk

Lepastu anak diorg nak duduk ke rumah tu?...kalau balik kampung majukan ekonomi x pe....ni Tak, balik kampung bodoh2 gitu je, nak gi hospital pun susah.

Dah mati rumah jadi rumah Hantu utk geng paranormal Cari hantu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by keane.somewhere at 5-11-2021 01:22 PM
makadek replied at 5-11-2021 11:23 AM
Plating pn hauk 1 daun slad bunga pn tak ade...


Dah habis makan, clear nampak bekas plastik tu berkerak siap dengan pakej bekas puntung rokok terbakor atas pinggan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:30 AM | Show all posts
Elok cari tahu dulu tempat nak gi makan tu sebelum pergi agak2 over budget eloklah makan tempat lain je.  Boleh je cau tim dengan tukang bawak kalau nak.  Tapi kalau dah serombongan siap dah duduk baru nak tukar makan tempat lain sebab rega mahal susah ler.  Nak nak2 kalau kat negara sendiri.  Tapi kalau kat negara orang biasa dah tengok serombongan masuk restaurant bila tengok harga mahal terus serombongan keluar dari tempat makan tu.  Mungkin  sebab kejadian dinegara orang mereka rasa kurang segan nak lakukan berbanding jika berlaku dinegara sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:33 AM | Show all posts
ye ke kedai tu tak charge bank charges kat customer?
sekali kantoi, masak la kena keji..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kedai seafood cina terbaik kat kajang tu nama apa eh?

Teringat arwah bapak aku reward makan siakap 3 rasa kedai makan cina. Reward akademik. Jauh giler gi makan kajang berpusing2 nak gi restoran tu. Sampai2 je ada signboard carlsberg.

Bapak aku kata nilah kedai seafood terbaik kat kajang. Mesti kengkawan dia bawak dulu. Dah macam regular pun ada. Nak nangis aku masa tu. Dah la spm amik bahasa ereb ngan alquran & sunnah. Jaga hati pak punya pasal aku makan je tak buat scene.

Memang sedap la kedai makan cina. Susah nak cari tempat lain yg masak macamtu. Entah la ada lemak babi ke rice wine. Sayang pak punya pasal.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:40 AM | Show all posts
katanya ikan siakapa tu boleh di isi muat 5 pinggan ikan...
banyak tu...





kalau 7kg selalunya ikannya besar ni



soo macam betul jah customer yang taktau rega lepastu pelayannya pun tak reti ke buka mulut bagitahu harga bukan susah pun... tak terhina pun kalau bagitau harga...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:41 AM | Show all posts
Aku org perlih pun, bila balik kampung, kalau teringin sangat nak makan seafood.
Aku pi Tanjung Dawai. Wlpm jauh dlm 1 jam setengah. it is worth the trip, dgn pemandangan dan harga yg lebih berpatutan dr makan di Kola.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:42 AM | Show all posts
so now salah siapa? yg nak sgt makan ikan utk performance tu dah knp? pas tu bagus laa x tanya harga. berkongsi laa kau bertujuh
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 09:43 AM
ni katanya rupa menu deorang makan tu? biar betikkkk...

Dah lama tak sembelih pelanggan..ni la masanya nak cover takde bisnes berbulan2.
Lagi pun..biasanya jarang orang pertikai sebab malu nampak tak mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nurul8001 at 5-11-2021 11:47 AM

Sape2 yg galak mempadankan muka mangsa, saya doakan dia terkena. Hello, kedai tu walaupun terapong, rupa paras macam kedai biasa2 jah. Lainlah kalau berpendingin hawa bagai.

Langkawi is suck. Dari pengusaha hotel sampai pengusaha makanan, semua nak cekik orang. Takde pulak yg mati kena covid diorang yg meniaga rege telaviv nih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa nak makan ikan display?  Kalau pergi resto seafood cina, ikan display ni dia tak jual sebab kasi ong,  lagipun dah tua, liat isi.  Lebih baik la dia angkat garoupa.  Anyway, iols rasa peniaga dgn customer 2-2 bengong.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:54 AM | Show all posts
c===8 replied at 5-11-2021 10:23 AM
lama lu tak bagi ikan nemo 9 ekor lu tu makan

teringat wa dgn nyit ( bukannama sebenar ) dan bg d,  order 2 rut bir float, tp RM50 ,  nyit ni lah air rut bir float paling mahal kita minum ....

resit takde, tp diorang sedia kan mesin hiburan + pelaburan, tp baru je wa nak sroot titisan terakhir ru bir tu sekali dpt bonos lah...RM 200 , bergema lagu merry krismas dlm tu...

abg d dan abg nyit sengih jah...

wa rasa orgasm masa tu,


tp wa akui rut bir float kedai tu paling sedap...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 5-11-2021 09:46 AM
Telur dadar rupa gitu sampai rm6 ke...ikan pun x nampak beautiful plating...awat harga lg mahal dr ...

4 biji..saiz besarrrr..mungkin telo angsa atau burung unta..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:12 PM | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 10:57 AM
Uolls membuatkan mak teringat cerita tukang urut mak.
Sambil2 urut mak dia cerita pasal dua custo ...

ish, tenteram kan hidup diorang bila berhutang tak bayar?


sebab tu aku kalo ada orang pinjam duit, kalo yg takat aku mampu, aku  bg, kalo
dia bayar, aku percaya dia, dn kalo tak bayar lenkali aku scam ko balik...


aku dulu ada brader ofis bersebelahan ,bila  kirim beli rokok, duit amik , rokok tak dapt, pinjam duit, tak bayo, (amount kecik je la tp bila tak baya pd tarikh yg di sebutkan, wa dah tak caya lagi la, RM20 je )

ada sekali tu ngadu, kad kena telan, nak RM 50 ganti kad baru, katanya aku ada duit ni ha, siap tunjuk steamement dlm handphone dia ( ntah statement sapa ntah ) ada la dlm 3-4 ribu


aku janji, dpt kan amk duit ni, aku bayao dgn hutang hari tu...

aku cakap, jap nak g makan..

bila dia nak duit, aku pn buat muka terkejut, eh, duit aku dlm bank dah takde ar, ni mesti bini aku pakai beli barang online, aduh, sory la tak dpt tolong...





Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 5-11-2021 03:21 AM
Kalau berniaga tepi jalan tu kau ludahkan je sis.

Dulu meols cam kesian la kann tengok semekin je ...

Khensssss. Iols asalnya kesiankandiorang sebab takde orang beli. Patutlah takde orang beli sebab cekik darah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 5-11-2021 03:40 AM
katanya ikan siakapa tu boleh di isi muat 5 pinggan ikan...
banyak tu...


Kenapa kak syikin resto terapung tu tak timbang dulu lepas tu bg tahu harga? Macam kat market tu. Takdelah customer terkejut. Bukan sorang je yg terkena tapi ramai yg rasa tertipu. Tapi kalau pergi melancong menang selalu macam ni, tour guide tu dapat duit tepi jadi bawa pelancong singgah resto tu. Kat Indon, Thai pun sama, dulu tour guide tu bengang je sebab kitorang tak beli apa2. Dah dia bawa kedai souvenir yg mahal memang tak lah nak beli. Dah lah kita bayar gis service, takde suruh pun singgah situ.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 12:33 PM | Show all posts
Semoga kita berhati-hati dalam memilih kedai makan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 07:04 AM GMT+8 , Processed in 0.081076 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list