CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 6-12-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
I cuti hari ni tapi serupa tak cuti...
Lebih macam WFH aje....
Sebabnya asyik jawab call..
Hahahaha
Sepatutnya i bagi tau dorang i kat pulau takde access line hp n internet kan...

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau Allah kata sampai, nnti sampailh benda alah tu nnti.  kalau Allah kata tkde, tkdelh.  mls nk pikir byk.  
mehhh, hidup mesti diteruskn.  Allah Maha Melihat, serahkn saja segala urusan kita kpdNya.  

semoga dosa2 kita diampuni Allah.  semoga solat kita dpt mencegah kita dari sebarang kemaksiatan.  semoga hidup kita diberkati Allah dan semoga Allah redho dgn amalan kebaikan yg kita lakukan.  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 05:59 PM | Show all posts
Sapa yg gatai dok bergaduh kat thread lama? Apa masalah hangpa semua?
Lama sungguh tak bersapa-sapaan. Harap semua sihatlah. Acik blings sihat ja melayan Gayah yg perangai makin hantu

Nasib baik bapa dia cool.

Kucing-kucing dan anjingpun ok
Ikan koi tak ada masalah.
Esok ada kenduri rumah jiran, jap gi nak bake Banana Walnut Bread nak hantar buat makan-makan esok. Tu ajalah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulilah..baik2 saja semua. Kilang dah makin bz skrg
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa cite. I'm back. After for so long
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Test reply
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:33 PM | Show all posts
Semalam aku pi kenduri, malu nohhhhh dasar jiran yg tak pi bantu apapunnnn
Kalau kenduri rumah kita berduyun mai basuh pinggan, masak makan bagai. Tapi kan sbb norma baru mmg tak digalakkan kumpul. Jiran aku tak jemputpun directly, dia pesan dekat jiran sebelah aka pengasuh Gayah jemput dua hari sebelum tarikh kenduri, Aku rasa zaman la kenduri dah tak pakai kad jemputan semua guna whatsapp. Knowing me mmg tak masuk group geng jiran-jiran. Buat penin pala sapa suruh....

Aku bertagak jugalah sampai 2.30pm kek suruh husband hantaq, aku malas nak pi sbb aku takut dia mmg tak nak jemput kami. Wallahwaalam hati orang sapa tau. Aku setiap hari lalu depan rumah dia, boleh ja kalau nak stop kereta dan jemputkan? Errrrrrrkkk

Tapi hasutan syaitan aku tak nak dengar sangat, aku threw  back bertahun-tahun kakak ni sefamily tak pernah tak datang tolong masak utk aku setiap kali aku buat kenduri walaupun bukan kenduri kahwin. Dari rumah taman sampai rumah sekarang, then aku fikir jomlah kita pi.

Pergilah kami berduaan, bagi kek, then adalah khemah meja kerusi semua...buffet mcm tulah, tapi tempat sempit, nak tunggu meja kosong lambat sangat, tambah pulak geng mak-mak lama tak jumpa depa kaki gebang.. then aku pi jumpa kakak tu ambik gambar pengantin dan minta diri nak balik. Dia mcm jeritlah 'Awat tak makan dulu?' Aku cakap meja penuh, nanti -nanti kami mai balik, rumah tak sampai 300 meter. Dia bagi selonggok gudi-gudi tu... dan we all pun balik.

Buka peti ais ada tomyam beli kat kedai semalam dgn nasi goreng kg ...tukar uniform ke baju kelawaq dan berhidang....sempatlah tengok buffet dia, nampak oklah sedap tapi sampai hari ni aku tak habis fikir....

Mungkin dia mmg tak jemput kami sebab tu Allah taala tak izin kami makan, wallah waalam.
Tadi dia dah mai hantaq mangkok pyrex aku dan bagi pau bakar dan baulu. Tak sempat nak bersapa, laju pulak dia lari balik. Terima kasih kak. Minta halal terlebih kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak rasa kecewa macam harini.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
patutnya harini suami masuk ofis tapi last minute decide wfh tup tup petang ada kes covid kat department dia. iols pregnant 9bulan, alhamdulillah Allah elakkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 04:46 PM | Show all posts
Kecewa lagi. Sabar aku semakin nipis.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 05:03 PM | Show all posts
Hari ni hari yang sangat menggembirakan berbanding hari-hari biasa....
Sebabnya bos hantar kerja untuk aku buat, norma barukan, barang ada di Switzerland, bos ada di Italy aku di Malaysia tapi tetap dapat buat documents di mana saja kita berada. Aku tau bos tengah jealous nak mammmm sebab aku hantar gambar anjing dia, ikan-ikan dia dan pokok dlm air yg baru berbunga. Dia kata itulah salah satu dari cita-cita dan keinginan nak tengok water lily dlm kolam. Tak sangka benda sekecil tu dapat buat orang lain bahagia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Last week je majlis kahwin... Akhirnya merasa makan nasi pengantin setelah sekian lama mco ye...
Yang tak gemar bila jumpa makcik2 bawang yang tak pandai2 nak bertanya soalan yang betul..
Menyampah pulak tak habis2 tanya "bila nak ada lagi?  (beranak lagi)..
Eh makcik,  ko ingat aku ni kerja beranak aje ke?  
Agak2 juga la I ni dah 40an weii... Takkan tak berhenti beranak kot...
Cuba la banyak membaca sikit jadi bila jumpa orang takde la tanya soalan2 busybody bodoh gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Encik suami bebel lagi sebab dia kena beli birthday cake utk diri sendiri

Dia cerita kat I dia dah bagi hint pun org tu tak faham
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Please expect additional 1 hour after touchdown utk settle PCR test and pakai gelang

And now is no longer mask free at other countries sbb OMICRON ni lah... mmg kena standby mask banyok2 dalam luggage yaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts

Innallillahiwainailahirrajiun, rip all my darlings koi. Aku sabar sangat dah ni. Ujian sungguh utk Aku. Baru masuk cari forum letak status ikan-ikan yg dah besar panjang. Tut tut sekolam mati berjemaah. Terimalah. Apa lagi yg mampu Aku buat

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rospinki at 29-1-2022 09:48 PM

Hokaido cup cake with creme cheese..first time buat. Kejadian sebelum dan selepas..igtkan kekal naik gitu rupanya mmng kena isi penuh. Utk makan anak2 je aku makan 3

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Euu..muncul balik acik kepam tu. Ilang mood aku nk beporem. K bai
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Saja..asah skil menaip kt fon
Esok nk ke pj..skrg kalau tk ke imi s.a ke kdn pj.
Oo tadi post kt grop hokaido ni terus order masuk. Kejap je aku bake dh siap cod tadi sebelum sesi mengasah skil menaip. Sah asar dh ya
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 12-12-2021 08:03 PM

Agak sakit hatilahhh dah book kereta W206 C300 since launching new model bulan February haritu... tup2 my dealer cakap, kereta yang patut sampai bulan 8, dah delayed production sbb long lead item (chip manufacturing) tak settle2 lagi production... dia ckp, even volvo (paling teruk delivery issue), audi and porsche pun mengalami masalah yang sama skang ni.... delayed delivery sbb sourcing chip...

dah laaaa i sold my c250 amg merc sbb nak replace dgn yang baru ni... berapa bulan lagi laa nak bersabar....
Okay la kat rumah masih ada another 3 cars (semua geran kat tangan dah) utk kitorg lenjan.. takde la rasa patah kaki sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 08:06 PM | Show all posts
sedap pulak tengok kek hokkaido karos tepek.... mana nak cari ni weols tengah bergelang pink ni kuarantin 7 hari

semua sale 12.12 barang2 rumah mmg online je lah.. beli kat watson, johnsons....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 09:10 PM GMT+8 , Processed in 0.095616 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list