CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 02:47 PM | Show all posts
ekceli karos dh membooster kan diri sdri sejak 2nd vax..membooster cemana tu? ada lah resia dia

bykla kena buat..alhamdulillah kesihatan karos A+ skrg. bukan apa..karos masa sebelum ni cepat penat lesu dan lenguh..cepat kena jangkit selsema/demam. haritu kena demam apatah sampi semiggu temperature 37.4 doc dah bgi surat admit sepital kt recit mc..bole karos tak perasan. bila smpi ofis masa nk bgi kt bos..laa bru nmpk doctor tulis kt situ. bukan covid kena jangkitan virus unknown katanya..nk kata denggi pun bukan. kena jangkit demam anak karos time tu..mana tah dia dpt.

so cerita dia dari situlah karos mulai jaga2 antibodi imun sistem kita ni. namun jika ajal kita sudah tiba masanya..tiada apa yg dapt menghalang. selagi diberi nafas ini kita harus sentiasa bersyukur dan kecapilah setiap saat yg Allah berikan dgn baik. jadi org baik jgn jadi org tak baik..bitter sana sini. hidup pun tak tenang..

maknanya kena pegi booster jgakla nti. TQ green..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dear husband... sy cintakan awk...

I know u read my posting.. i just saw your nick stalk mine
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 14-1-2022 10:53 PM

Semoga karos cepat sembuh... yes viral ni mmg takde ubat sangat, just your immune system dah cukup utk membunoh /deactivate ia... i pun azam tahun baru nak eat clean and balanced diet, consistent makan supplement yang perlu...

Asal2 iols bgtau kengkawan azam tahun baru nak reduce weight, but then semua menyanggah, kot ye tinggal tulang je nnti, skang pun isi tak seberapa
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 14-1-2022 10:17 PM

Dah lama perasan....
Setiap kali ada satu nick tu terasa konon i perli dia (padahal perasaannn) ,  ada je nick lain yang gigih reply post i, kalau boleh setiap post hari tu i buat dia nak reply ala2 provoke...
Hari ini je dah 3 ke 4 posts i dia reply provoke dan fitnah pun ada..

I dont buy la cheap provocation...
Not my level la gitu...

Btw,  org tu "Hutang" lama tak settle lagi pun i tak ungkit...
Sebab itulah hidup tak tenang, anak2 tak berapa sayang....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wtvmjls at 15-1-2022 04:57 PM

penat la macam ni. nak mengadu dekat kawan pun semua dah busy kerja, ada masalah masing masing. nak cerita lebih lebih pun aku faham dorang boleh sekadar mendengar je..sebab masalah family orang serba salah nak masuk campur or bagi nasihat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalah Aku ni harini dok terbayang2 gelang emas smiling. Mcm comel je
Tok hubby Kata kalau suka beli jelah
Tapi minggu Lepas suka pattern lain tok hubby soh beli tapi tetap tak beli juga
Mungkin minggu depan tunjuk pattern lain pulak kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 12:02 PM | Show all posts
kisah kelmarin:

selepas makan pagi, daku ambil keputusan full medical check-up dekat Pathlab Pudu, semua normal kecuali paras kolestrol daku naik 7.6

satu berita yang amat mengerikan buat daku
sejujurnya, memang tak jaga makan pun, asal boleh je mesti makan, asal teringin, makan aje
daku kan kaki makan makanan viral gitu

daku suspek ada Thalessmia, kena buat keputusan lebih dalam lagi untuk tahu sama ada daku ni pembawa thalessmia ke tak, daku ignore je sebab sebelum ni pun sama jugak...

lepas tu ada temujanji dengan agent insurance untuk review polisi yang dah ambil hampir 10tahun. dia bagi sekali kalendar dan notebook 2022. tengoklah macam mana kalau daku nak tambah apa-apa. setakat ni belum claim apa-apa lagi medical card tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aina, cuba chuolz ambil fish oil supplements utk improve balance HDL cholesterol, dan rendahkan cholesterol back to normal range.. selain fish oil, lebih baik ambil tocotrienols... iols masuk 40s dah start amek complete e tocotrienols brand MRM nutrition beli mur2 kat iherb je.... tak semesti nya brand ni lah, boleh survey brand lain
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila usia menginjak 40s... selain dari consistent workout (balance between cardio, flexibility & strength training), iols dah start kena hamek supplements...

Sharing is caring... ni senarai supplements iols amek utk overall health...

From left
1. Habbatus sauda general
2. Probiotic utk gut /vagina
3. Maca root for hormon stability (premenopause)
4. Complete E utk jantung, cholesterol
5. Berocca for general (½ tab)
6. L carnitine utk boost metabolism pre workout

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 16-1-2022 10:30 PM

Today running errands sahajork.... semalam hantar my 6 series beemer pasang coating PPF film, then nano ceramic coating.. lepak rumah inlawss

Today dating dengan hubby ke hulu hilir... teman hubby pcr test... he's flying to london, belgium, uae, saudi arabia... lepaih hantaq dia airport nanti, boleh la iols spend time dengan anak & nephews sampai feb... then baru iols joining laki ke uae, for our company event.. semoga urusan dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-1-2022 01:07 AM

Earlier today, dating dengan girlfriends iols during breakfast... masyaAllah.. dpt le merasa naik porsche cayman s and lagi sorang dengan her porsche 911.... ouchhh... tumpang naik keta porsche rakan2 pun dah best....
cantik betulllll and powerful lah those porsches...

ok la, iols bersyukur dengan my 4 cars.. i dont want to add other cars... my porch dah sendat, sbb i takkan trade in mana2 kereta, i tend to have attachment to my cars, all have sentimental values.... i jaga semua elok2.... even now 3 kereta dah abes bayar, tinggal 1 je lah hutang bank baru buat ni...

My 4 cars keyfob.. yeah i still keep my nippy little perodua axia ... kalo masuk central  KL or buy groceries, kat mall mmg WAJIB pakai acia ni...  i love this practical car

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:36 PM | Show all posts
aku dok aim satu bag gucci ni... lawa siottt...
aku kena beli gak.... dok teringattttt jeeee....
this saturday aku nak gi pavi dapatkan bag tu....

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:44 AM | Show all posts
pagini ada satu kejadian..lepas blik htr anak kt trfik light aku temenung jauh memikir mcm2. kadang pikiran kita melayang2 mula rasa sedih hiba pilu semua datang sekli..bila aku rasa nk nangis aku terpandang ke arah langit..seakan awan tercorak seperti tulisan arab..selalunya org nmpk imej Allah & Muhammad je kan..tapi tadi aku lama perati speerti satu perkataan bukan yg biasa kita nmpk. Lillah ini betul2..kang ada yg kata aku berhlusinasi. awan tu kan nmpk semakin clear utk aku fahami. Nmpk Allah arabic tapi ia adalah satu perkataan panjang. nmpk seakan ada kha..sin..ya. ba..dan Allah, ayat belakang tk jelas yg nmpk ketara ayat pertama dihadapan sja. aku telek2..tu dia!  sebenarnya masa aku mula2 pandang langit tu aku berkata2 sdri dalam hati, Allah berkuasa atas segalanya ia menjadikan awan berbgai bentuk dan tanda2 utk org  berfikir..maka itulah yg aku nmpk..kebetulan tk bawka fon klu tak aku snap. Subhanallah..aku sesunngguhnya mengerti kehidupan ini..ujian dan nikmat bersilih ganti hanya kita yg tidak bersyukur.  

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:46 AM | Show all posts
green karos tak gi booster..harini patutnya. kalu tak bole amik cuti lagi sehari

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
yg nukang umah aku ni 2 org pkcik.  dtg naik kereta2 mahal.  sorg bks bos2, sorg lg tgh ambik phd.  boring lps pencen ke apa mungkin.  apapun they're doing a neat job.  kemas n halus kerjanya.  time solat depa mndi, tukar baju seluar n solat.  alhamdulillah.  baarakallaahu fiihimaa.  

bilik air dpn n dapur dh boleh guna.  now they're working on my bathroom.  jdnya kenalh aku bertapa dlm bilik anak2 dara.  it's ok.  at least dptle aku belacankn N's teddy bear yg bsr dari aku tu.  

alhamdulillah.  bila terkenangkn apa yg pernah aku baca, was2 aku nk minta tolong.  tp lntkla kan?  dh tu aku nk minta tolong siapa lg?   5 minit pun tk sampai.  berat o beg laundry tu bw naik turun tangga.  normal la sakit pinggang, sakit kaki tu.  tp tu la, jdlh sejuk gitu semula.  
aku quote... takde reaction apa2.  salah apa pulakla aku dh buat kali ni.  subhanallah.

moral of the story, kita jdlh hamba2Nya yg bersyukur.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
saja nk bgtau.  aku ni hal2 celebs aku tk ambik pot.  tau pun sbb terbaca tajuk artikel.  so pg td masa buka cari, nmpklh tajuk nilopa nk beranak.  aku pun went ohhh nk beranak dah?  masya Allah.  alih2 td trsrmpk dgn dia n hubby kat dpn lif mob glen ampg.  ke aku salah org?   ni aku kt spital lg ni.

td spjg drive ke ampang, aku rasa toye je.  mak aku excitedly cerita mcm2 pasal pokok anggur.  sekali-sekala aku bls... harapnya kedengaran excited jugalah.  dgn ketoyaan aku ni, it indicates that aku masih letak expectation.  so aku mesti ubahla.

ok.  nk balik umah n buat apa yg patut.  semoga Allah permudahkan urusan kita semua hari ini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-1-2022 12:58 AM

Being worried dengan hubby travelling to too many countries dalam masa dua minggu... alih2 heols tunjuk gambo yang everytime dia touchdown dekat any airport, sebenarnya dia tak perlu masuk building airport tu pun rupa nya.. he skipped all immigration queues... limousine merc tunggu pickup tepi airplane dekat area Tarmac je... Tarmac is area plane taxi for take off or touch down...

Dia mmg transported direct from plane to hotel.. wow wish next time i dpt follow dia on official business meetings... i tanak follow lagi dia outstation again this month sbb covid cases are bad in european countries and mid east.... even i plan to overnight kat rumah my exhousemate kat abu dhabi pun canceled sbb the whole family tengah kuarantin covid baru hari ke 3 sekarang ni...

ok lah, alhamdulillah at least i know my husband is safe and sound, tak perlu pergi crowded areas,  tak perlu queueing for immigration or what not.... tp i still risau lah... Semoga husband balik dengan selamat free of omicron or whatever variants kat europe and mid east  tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni kepenatan.. layan anak & anak2 sedara mandi pool, and diorg main fighting nerf gun dekat pool area resort kitorg je.. i ngeri tengok depa lari2... takut jatuh luka.... so for my own peace of mind, just remind diorg berkali2 to be careful and jangan tengok sangat, untuk elak i menjerit.. fuh... urut dada betul dengan 5 boys ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tadi lepas isya tertido awal sbb penat sgt... then husband video call pukul 12.. OMG now i terbuntang mata sorang2 while all the kids dah terbongkang kepenatan main siang tadi
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
aku tgh tido tiba2 terjaga.  ada pulak jiran mana tgh gaduh mlm2 ni.  gaduh b/ween family members ke kwn ke ntah la.  dorang dh habis gaduh, tp aku dh tk boleh tido.  

mlm jumaat ni, buat apa yg patut sikit la kan.  esok sambung pulak insya Allah.  pastu tiba2 aku teringat something yg terjd td2.  so aku google...

alhamdulillah... kena dinding batu rupanya.  baru tau.  boleh pulak mcm tu ye?  tk patut, tk patut.  sbbkn it is beyond our control, kita let it go je la. benda tk kekal pun.  ni lah sbnrnya yg dikatakn takde reaction apa2 tu.  bkn sbb lain.  astaghfirullah.  the audacity.

no no don't lose focus.  breathe in breathe out.  senyum. sesungguhnya  Allah Maha Melihat akan hamba2Nya.    esok jumaat, bykkn berselawat.  nk mndi pg tu, niat mndi sunat jumaat ok?  sama2lh kita buat ye.  insya Allah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:14 AM GMT+8 , Processed in 0.083321 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list