CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Dunia] Royal Caribbean tawar pelayaran paling lama di dunia. 274 hari 65 negara

  [Copy link]
Post time 30-10-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerpranks replied at 30-10-2021 10:20 PM
masyukkkk setengah juta sekalipun bukan ada benih to show for pun...creet cret gugur..creet creet  ...

Konco2 4B tagteam menyerang forumers


1. noor2 - penjual shepherd's pie COD pakai vios 2006, janda 2X

2. Intan_smsb - kerani di Kenanga tersangkak penyondol suami orang, janda 3X

3. manak /stinger - bujang terlajak singaporn sleeparound tp nak cross JB bagi tujuan mengongkek forumer2 betina pun mintak sponsor rm500, leher pendek, micropenis...

Depa ni kantoi membongak dalam forum pakai info google jerhhhh





As u wish
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:23 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:07 PM
Dah bertahun bercekau.. akhirnya dpt juga bukti konco2 tagteam tu... alhamdulillah

ahaaa .... dedulu ada nama anja ke apa entah ... lama dah tak nampak .. ahcong .... buayagombak ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:22 PM
Konco2 4B tagteam menyerang forumers



ah kenyang rasa malam ni...

kahkahkahkahkahkahkahkah...

cret cret gugur cret cret gugur....duit tak boleh beli womb atau telor baru keww?

kahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:24 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:06 PM
Iols pernah naik cruise aegean sea je la.. besar la 8 tingkat ade lif segala.. mcm bangunan besar, ...

... best je kan .. gamaknya
akak selalu tengok rencana pasal pelayaran ni
macam mana kelam kabutnya para kru

bila lah nak ada rezeki ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 10:23 PM
ahaaa .... dedulu ada nama anja ke apa entah ... lama dah tak nampak .. ahcong .... buayagombak .. ...

Nama2 sebenar, gamba2 kepam diorg termasuk yang jantan rambut kerinting kering2 kulit sawo matang tu pun iols ada... nak PM tepi wakakakakakkakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 10:24 PM
... best je kan .. gamaknya
akak selalu tengok rencana pasal pelayaran ni
macam mana kelam kabutn ...

Tahun depan bley dah start jenjalan kak lid... cuma kena standby test kit byk sket dalam luggage..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:34 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:25 PM
Nama2 sebenar, gamba2 kepam diorg termasuk yang jantan rambut kerinting kering2 kulit sawo matang  ...

... nak .. PM akak ... ahaha .... bosan bosan ni ... PM tepi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:39 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:26 PM
Tahun depan bley dah start jenjalan kak lid... cuma kena standby test kit byk sket dalam luggage..

itulah tuteringin nak tour erop ngan suami and anak2
agak2 berapa budgetnya ek ?
rm50-60k cukup ke utk 4 beranak?

sekarang ni mmg takut sikit
even nak balik kampung pun takut
sebab mak selalu jalan kesana kesini
berkelah kelah dengan kawan2 dia
tak pakai mask
orang tuaaaa
bila tegur dia kata .. tak apaaaa

semalam, kami dah siap buat test covid guna test kit yg beli kat farmasi
ingat nak balik
sekali pagi tadi tengok mak tengah berkelah makan2 kat rumah kakak
terus kensel balik sebab takut

harap2 betullah tahun depan covid makin reda ...
dan test kit turun below rm10
semalam spent rm100 beli test kit
last week pun spent rm100 beli test kit sebab kak lid kontek kasual

bosan jugak ni GT
maklum kak lid tengah bercuti panjang 3 bulan sebelum pencen
kalau dapat ronda2 IOI ke syiok juga
tapi takut
sebab ada anak istimewa ...

ehh .. panjang pulak GT ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 10:39 PM
itulah tuteringin nak tour erop ngan suami and anak2
agak2 berapa budgetnya ek ?
rm50-60k cukup ke ...

40-60k tu depends berapa lama, negara mana nak cover.. takde masalah... bleh je nak draft itinerary nnti.. i ada few sample iti kak lid bleh follow.. best tu cuti 3 bulan..

Husband tea plak dah fly this month huhu...  tea plak bulan 1, 2 & 3 ni mmg bermusafir ikut husband lah... dah contact geng2 takut bosan tatau nak wat pe nnti sana, sbb program 2 minggu je.. selebihnya goyang kaki and reunion kawan2 lama.... winter season plak tuh kat sana... huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2021 11:08 PM | Show all posts
top 20 kapal2 persiaran terbesar adalah dari Royal Caribbean



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2021 11:10 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 11:17 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:48 PM
40-60k tu depends berapa lama, negara mana nak cover.. takde masalah... bleh je nak draft itinerar ...

GT dok mana?
GT kerja jugak kan?kalau suami income masyukkkkk 6 angka
layan diri jer la GT ..

ingat nak tunggu anak habis MSc dia dulu
by that time covid dah ok kot Insyaallah
boleh jalan jalan
sempatlah kaklid menoreh untuk kumpul belanja

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 10:06 PM
Iols pernah naik cruise aegean sea je la.. besar la 8 tingkat ade lif segala.. mcm bangunan besar, ...

cruise ice breaker tu ada national geographic hantar email dulu sbb iols jd ahli sbb subscribe magazine nat geo
psl trip ke antartika (lalu ikut argentina)
trip tu naik cruise ice breaker tu dgn  nat geo team and guests lain skali..dlm 8-10 days
lps convert RM kos dlm RM 50k mcm tu utk that trip alone, exclude flight fr KL - Chile and onboarding lain
Ni kisah dlm 15 thn dulu la ms aku gigih subscribe nat geo mag.
and few yrs lps tu pastu Prudential ada buat contest sebegitu  dgn hadiah trip ke sana...and ada msian  yg dpt join trip mcm tu, Faisal Ariff (adik my fren) i is jeles sbb heshe dpt ke sana
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 11:43 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 31-10-2021 12:20 AM
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 11:17 PM
GT dok mana?
GT kerja jugak kan?kalau suami income masyukkkkk 6 angka
layan diri jer la GT ..


yea.. kerja fully WFH permanently.. tp this february i dah amek unpaid leave dah sbb follow husband & nak full time uruskan business dia and family... honestly i sayangkan my 17 yrs career, dah masuk corporate team pun... i'm very sentimental nak buat this big decision...


TAPI... not workable laa buat multi-job ni.. i kena be careful sbb ada benda yang cross-path skang ni.. so i kena let go my career... multi task is very exhausting & tahun ni pun byk guna leave & weekends, odd hours  utk business..

walau husband i lebih hands-on, and i cuma stich the papers utk buat narratives for international level, or doing pitching to the companies, organization, ministries or agencies... dengan covid lagi menyulitkan decision making, report, site visit (sbb ofis sana tutup, staff quarantin bagai)... deadline pun ngam ngam je meet target ikut timeline, padahal kita dah letak buffer tuh...

one thing i learn about handling strategic direction of GLC vs Business... is decision making timeline tu, even both are berhad companies... kalo glc ala2 lebih ethical and follow SOP work processes sangat (slow la )..... honestly bureaucracy terlalu berlapis2, paper demi paper kena amend, management committee laa, board sitting laaa, leadership team la.....

tp kalo businesses although we did the same cashflow study, tp real businessman mmg laju buat decision... because diorang kejar the FIRST MOVER ADVANTAGE and diorang mmg tekan betul2 bila nak materialize commercial deals... i honestly prefer the hands-on and fast decision making of the businessman.. and duit pun lebih mahsyuk lah banding ngn makan gaji hahahaha... hilang penat lelah lepas signed deal...




Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 11:48 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 30-10-2021 11:18 PM
cruise ice breaker tu ada national geographic hantar email dulu sbb iols jd ahli sbb subscribe mag ...

rajin chuolz subscribe natgeo... i dulu ada laa beli some natgeo mag, usually kalo keluar bab astronomy, and telescope technologies NIR, FIR.. sampai laa ke zaman kerja tetiba ter involve spectrum analysis via those NIR FIR lepas tu terlajak pada specialty chemicals involved in making those NIR FIR hahahahha bunyi soo nerdy
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2021 11:52 PM | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 11:43 PM
yea.. kerja fully WFH permanently.. tp this february i dah amek unpaid leave dah sbb follow husban ...

.... OMG .. kak lid baca pun rasa complicated sangat ... hebat GT !!!!!

kak lid pun sebenarnya tengah bersedih sebab terpaksa memilih utk pencen awal
kak lid sayang sangat kerjaya kak lid walau gajinya ala ala ajer la .. gomen kannn
rasanya akan ambil masa utk pulih dari rasa sedih dan kehilangan ni

tak boleh bercakap dengan rakan2 sekerja
mesti nanges
sebab rasa kehilangan sebahagian dari kehidupan kak lid

now ni
lepak lepak kat rumah dengan anak OKU akak
plan nak serius dengan bisnes belum terlaksana
tak ada hati tak ada semangat lagi

tapi
kak lid ada target nak dapatkan kembali income bulanan  kaklid melalui meniaga online ni
dapat dlam rm20k/m cukup lah  
simpanan utk anak2 ...
dan enjoy2 sekeluarga
doakan kak lid....
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 12:00 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 31-10-2021 12:24 AM
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 10:39 PM
itulah tuteringin nak tour erop ngan suami and anak2
agak2 berapa budgetnya ek ?
rm50-60k cukup ke ...


better be safe than sorry... huhu.. iols haritu balik kampung in september... sbb nak buat inventory listing  laa dekat resort kan  apa nak repair, upgrade, tukar apa yang patut... then jumpa auntie i.. terus booom, my whole family kena covid... termasuk my ex husband's family habis kena sapu covid... nobody perasan when we transmit covid, sbb takde simptom langsung apa2.....


sedar2 je ex husband i msg tanya pasal covid tracing, sbb mak dia masuk ICU... and ex i kena long covid...


my son, my husband, my nephews, brother, SIL semua covid stage 1 asymptomatic... ada laa demam mild fever 37.5 camtu je overnight, hilang deria bau semalaman,... test positive sekali je lepas tu subsequent tests all dah negative... by the time keluar simptom demam tu, dah 5th day pun sebenarnya, and kita dah pun transmit virus.. mujur i bukan jenis berjalan merata, fully WFH ...

kalo orang ada comorbid, 3rd day SPO2 dah below 90%... ada sorang my uncle meninggal sbb dia dah lama bedridden.. tp kitorang yang dah vaccinated ni semua asymptomatic.. tak boleh sbnrnya nak tuduh sapa2.. sbb kita sendiri pun tak perasan bila masa mengovid nya...

masa i dah kat KL, in laws i elok je datang lepak rumah (masa tu dah 6th day, belum tahu kena covid)... and kitorang takde jangkitkan pada diorang pun... diorang tak kena covid langsung, and i ada buat blood test jugak, tp dah low virus count so thats why i tak transmit kat derang... last2 semua kami bergelang 10 hari sekian begitu je pengalaman kami bercovid
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 12:05 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 31-10-2021 12:18 AM
sayawifenikmie replied at 30-10-2021 11:52 PM
.... OMG .. kak lid baca pun rasa complicated sangat ... hebat GT !!!!!

kak lid pun seb ...


i sbnrnya wondering jugak.. those GLC consultants, gomen consultants and business consultants ni pakai company consultancy yang sama keee.. market research lebih kurang ja conclusion nya bila i baca, or tengok presentation mcm deja vu je segala...


sbb itu la i di persimpangan dilema.. because the path crosses currently.. i dah awal2 declare my business to the company i am currently working..

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 30-10-2021 11:48 PM
rajin chuolz subscribe natgeo... i dulu ada laa beli some natgeo mag, usually kalo keluar bab astr ...

aku subscribe natgeo sbb abang aku la
dia ni budak nerd and skema siap sikat rambut belah tepi bagai.ko raser?
readers digest yg kocik tu pun dia subscribe skali
sbb dlm ms yg sama aku baca gak Galaxy, URTV, Media Hiburan tu sume
ni sume kisah zmn prurbakala laa sblm ada henfon sorang sebijik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 2420 Replies : 67
WhatsApp Customer Service
hardiksharma01WhatsApp Customer Service
Views : 5646 Replies : 96
[For Sale] Your beachside retreat @ Cenang, Langkawi
zilchminz[For Sale] Your beachside retreat @ Cena
Views : 1912 Replies : 56
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 41722 Replies : 659
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 35741 Replies : 1126
Intan vs Jering
tutttIntan vs Jering
Views : 28721 Replies : 349
KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)
cutestarsKKN DESA PENARI - based on true story by
Views : 59801 Replies : 235
Takut Kahwin
kaoru44Takut Kahwin
Views : 40830 Replies : 294
Hanis Haizi Amougou V66
AKAZ85Hanis Haizi Amougou V66
Views : 9356 Replies : 251
Lif rosak,eskalator rosak,wanita ini tak puashati kemudahan rapidkl tak baiki kemudahan asas di LRT AMPANG PARK untuk OKU ini
YgBenarLif rosak,eskalator rosak,wanita ini tak
Views : 128 Replies : 2



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 06:09 PM GMT+8 , Processed in 0.084357 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list