CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 9942|Reply: 30

Football Manager 2011 - Preview

[Copy link]
Post time 12-8-2010 02:07 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by AMDTurion at 12-8-2010 14:26

Kepada pengurus2 siri FM mempersembahkan......FM 2011.

                                                               

Ok dibawah nie adalah senarai pembaharuan di dalam game epik FM kali nie. Dari director FM sendiri Miles Jacobson.

Contract Negotiations - making its debut in Football Manager 2011 is a new live contract negotiation system, with a host of new contract clauses. Learn to deal with different types of agents as you try to secure your next big signing.

  • Re-vamped training system - including more basic training schedules and individual training focus where players can be in trained in 14 different skill areas. Plus, a new match preparation area, where you can get your team to concentrate on special focus areas, and train in specific tactics, in the lead up to a match.

  • Improved Interaction - new board request and backroom advice options as well as a new player interaction module allowing you to have private conversations with your players, including lots of options never seen before, taking interaction to a whole new level.

  • News subscription service - expanded to make the way that news and mail is distributed even more user friendly and immersive. Dozens of additional news items and a new module written to add more intelligence in the news items themselves.

  • Match View - play under the glare of the floodlights for the first time with night matches and over 100 new animations including player models, stadiums, goal celebrations and much, much more. Not forgetting improvements to what was already the best match simulation on the market.

  • Dynamic League Reputation - a new feature meaning as teams get stronger and perform better on a continental level, the league they play in will also get stronger, attracting more players to want to play in the league and a more accurate modelling of the changing face of world football.

Ini adalah detail yg ada buat masa ini dan Miles sendiri cakap ada lagi yg belum dpt diberitahu lagi. Dibawah adalah temubual dgn Miles dan juga detail2 terbaru bagi FM 2011

Tarikh release belum dipuyuskan secara khusus tapi boss Si kata sebelum Krismas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 12-8-2010 02:09 AM | Show all posts
Post Last Edit by AMDTurion at 12-8-2010 02:12

Temubual bersama Miles Jacobson boss sport enteractive.





Match engine tgk pada minit 6:40.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 10:45 AM | Show all posts
AWESOME..!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-9-2010 05:48 AM | Show all posts
Pengumuman baru.

FM 2011 akan release pada 5 November 2010. Ini adalah tarikh bagi sekitar europe.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-9-2010 05:54 AM | Show all posts
Post Last Edit by AMDTurion at 26-9-2010 06:15

Beberapa sedutan dari match engine 2011.









Anda pasti mendapati beberapa kesilapan grafik didalam match engine tetapi pihak SI mengatakan yang mereka akan membetulkan bugs yang berlaku didalam video diatas.

p/s: enjoy the clips.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2010 09:14 PM | Show all posts
kalo geenie scout 11 dah keluar nanti.. baru la syok main FM2011.. {:1_137:}
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2010 11:43 AM | Show all posts
dh lyn game ni..using win7..apsal kalo lyn 2-3 games ni sambil multi-task..asyik crash je..dlu fm2010 ok je..xde plak crash..dh download patches pon same gak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 12:30 AM | Show all posts
aku dah main..so far aku bagi rating 7/10..
masih banyak kekurangan...
national team germany kena unlock, sama macam fm2010..
ref ngan linesman masih lembap macam dlu (tengah celebrate goal, baru nak tiup wisel kata offside)..
stamina refresh sikit after last match, (means kalo stamina pemain tu 70% after last match, next game stamina naik 77%-80% je..)
nak beli pemain pakai agent, agent lak demand macam brengsekk,sakit ati je..
yg lain-lain ade improvement, cuma yang aku bgtau je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-1-2011 12:02 PM | Show all posts
best gak..cume x berape biase lg dgn care2 nk setting training,taktikal dgn set pieces...kena kaji lg hahaha...aku main game ni manage national team brunei haha leh lak kalahkan malaysia dlm friendly 3-2...x sangke aku hahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-1-2011 01:05 PM | Show all posts
aku pun baru nak main. hehe. xde mood selama nie so cd tu tersimpan baik jer dlm laci aku.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-2-2011 12:19 PM | Show all posts
Aku tunggu patch terbaru 11.2.1 dan skrang nie dah mula main FM 2011.

Liga2 yg aku pilih.

England = 1st Divisyen, nPower Championship, EPL
Italy = Serie B, Serie A.
France = 2nd divisyen, 1st divisyen.
Portugal = Liga Orangne, Liga Sagres.
Spain = Liga Adalante, Liga BBVA.
German= Bundesliga
Holland= 1st divisyen (lupa plak nama liga dia)
Malaysia = Liga Super
Argentina = view only
Brazil = view only

Mcm biasa aku bermula tanpa kelab warganegara Malaysia dan 2nd warganegara Italy.
Dpt job offer dari Roma pada November 2011.  
Masa terima job Roma berada di kedudukan 15 liga dgn budget perpindahan 9.5 juta pound. tetapi budget gaji sgt tidak mengizinkan aku membeli pemain buat masa ni. kebanyakkan pemain dah tua dan target aku untuk Roma adalah tempat ke-10 untuk menghabiskan baki musim. musim 2012/2013 baru plan nak beli pemain apa.

f. totti dah retired dan dpt sambar jd coach Roma.

to be continue..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2011 09:31 AM | Show all posts
Post Last Edit by AMDTurion at 8-2-2011 09:39

Perpindahan pertama pemain dari Ardelacht. 13.5 juta pound beserta klausa.

[img][/img]

rating pertama pemain ini 6.9 mungkin kerana peranannya yg aku bagi lebih kepada box to box midfielder sedangkan aku sepatutnya letakkan peranan sbg advanced playmaker atau pun center midfield. (formasi 4-4-2 )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2011 09:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by AMDTurion at 8-2-2011 10:09

Selepas F. Totti bersetuju jadi coach, peruntukan gaji ada lebih jadi aku sambar dua pemain. satu untuk potensi masa hadapan dan satu lagi seperti diatas. Sebenarnya aku beli baglia nie sebagai pengganti totti. walaupun totti lebih kepada pemain yg menyerang kebolehan baglia sbg playmaker membuatkan aku buat keputusan untuk beli. lagipun berbaloi juga baru umur dua puluh lima. ok dibawah ialah budak yg aku rasa potensinya ada. tunggu dan lihat perkembangannya.

[img][/img]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2011 10:07 AM | Show all posts
[img][/img]

Di atas adalah formasi standard di tempat sendiri. Aku suka standby dua strategi iaitu di tempat sendiri dan ditempat lawan. Secara logiknya ditempat lawan luas padang kadang2 berbeza. Jadi disini taktik yg aku gunakan di tempat sendiri ialah menyerang seperti formasi diatas.

disebabkan M. Brighi adalah pemain center midfield yg boleh bermain dikiri, aku bagi peranan sbg wide midfielder ataupun defensive winger dimana J. Arne Riesse akan membuat overlapping. tapi bergantung kpd keadaan juga. jika pemain sayap lawan lebih pantas aku bagi si Risse ni support duty jer. sbbnya aku pernah bagi dia attack duty dan aku x perasan pemain sayap lawan sgt pantas. so jadinya banyaklah hard tackle yg dibuatnya. nasib baik x kena kad merah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2011 02:15 PM | Show all posts
dh lyn game ni..using win7..apsal kalo lyn 2-3 games ni sambil multi-task..asyik crash je..dlu fm201 ...
riezky Post at 15-11-2010 11:43



    x beberapa nak compatible windows dgn game. Aku pun pakai pc 2G ram pun asyik crash jer. windows xp lagi tu. kalo mcm tu kena rajin save lah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 08:05 PM | Show all posts
liga mesia mmg taleh ubah ke yg kene ad player under 20 dlm tim tu???
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 23-4-2011 10:24 AM | Show all posts
liga mesia mmg taleh ubah ke yg kene ad player under 20 dlm tim tu???
izat123 Post at 20-4-2011 20:05



boleh ubah. tapi kena guna editor. tapi kalo ko nak edit masa tgh2 musim tak bolelah. ko kena edit sebelum ko start main. aku malas nak edit. sbb ambik masa. alang2 edit baik edit sumakan. tapi itu yg aku malas skali nak buat. emm...pc aku x boleh support dah. tu sbbnya aku jrg2 nak post. pc lah nih. tak tahulah lembab gila bila main. :@

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2011 03:01 PM | Show all posts
yg aku perasan FM 2010 dgn 2011 nie kalau team ko menang liga 2011...
utk 2012 team ko mesti takleh menang liga lagi... paling kuat no 2...

contoh...
2011 team ko kuat menang memanjang je...
tapi utk 2012 team ko dengan team tak kuat pun boleh kalah...
pastue utk 2013 team ko kuat balik...

tapi pelik CL/ EL boleh plak memang tiap2 musim...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2011 09:07 AM | Show all posts
yg aku perasan FM 2010 dgn 2011 nie kalau team ko menang liga 2011...
utk 2012 team ko mesti takle ...
satusembilan Post at 2-5-2011 15:01



ko main liga ape satu sembilan? tgk juga liga. pengalaman aku dengan FM 10 nih masa aku manage porto menang liga berturut2 selama lima musim. lepas tu no dua lepas tu juara liga lagi balik. aku main game tu sampai 2018 kalo x salah aku. pendapat aku bergantung pada liga dimana ko bermain.

FM 11 pulak AI boleh baca taktik yg ko guna selalu. kdg2 tu kena tweak sikit taktik bila agak2 dlm 20 minit xde ape2 yg berlaku. kalo ko lawan underdog mmg boleh sure menang. tapi kdg2 boleh juga jadi upset seri 0-0 ker. Game Roma aku dah delete sbb aku dah setup PC baru. Guna GC Radeon HD 5700 series dgn ram 4G. Pastu aku update lagi patch kepada 11.3. So aku takde masalah dgn lag masa mod game 3D lg. Permainan pun nampak menarik. So skrang aku sdg manage kelab german. wolfberg ke namanya (sorry aku tak beberapa nak ingat sbb aku suka start main tanpa kelab. nak tgk mana kelab yg sudi terima aku jadi pengurus). setakat nie baru friendly match. tgh menguji pemain2 yg akan jadi starting IX aku. Diego bekas pemain Juventus tu pun ada kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 11:30 AM | Show all posts
ko main liga ape satu sembilan? tgk juga liga. pengalaman aku dengan FM 10 nih masa aku manag ...
AMDTurion Post at 4-5-2011 09:07


aku main epl sebab banyak team kuat2, baru mencabar jadi manager...
bagi aku main mana2 liga pun sama yg penting taktikal/ formation ko betul...
sebab aku penah cuba pakai formation yg aku dah ubah sikit2 ikut citarasa aku dan main dalam epl, la liga dan serie a / CL/ EL dan hasilnya menang liga w/pun pakai team tak berapa kuat...
kalau ko pakai team super power pun kalau taktikal ko tak bagus... takleh gak jadi juara...
lagi satu kena letak player yg betul kat posisi yg betul... kalau kat formation tue bila ko pilih player tue mesti dalam bulatan tue kaler hijau terang bukan hijau gelap, kuning, oren apa tah lagi merah...

lagi satu FM 2011 nie agen pemain ada kalau masa nak offer kontrak tue... kalau FM sebelum2 nie aku boleh bajet gaji keseluruhan mingguan <1juta... yg FM 2011 nie susah nak bajet... player >30 tahun pun nak gaji >100k ( nasib baik aku suka pemain2 muda dlm team aku  )

salah satu sebab aku main FM nie sebab nak tahu ttg pemain sambil layan bola kat astro tue...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.107372 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list