CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 7228|Reply: 15

menjawat 2 jawatan.

[Copy link]
Post time 5-8-2010 01:36 PM | Show all posts |Read mode
bleh ke kita menjawat 2 jawatan sekali gus. maksud i untuk kedua2 tugas berlainan yg tidak mengganggu perjalanan tugas lain. contohnya, i bertugas sebagai cikgu, pastu i apply satu lagi jawatan lain seperti kat gambo offer nih;



ada sesapa pernah mencuba? atau kengkawan, sedara-mara atau jiran2 yg ada lebih dari 1 "jawatan tetap berpencen"
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2010 06:09 PM | Show all posts
tak boleh...

apa ilmu anda boleh berada di dua tempat pada masa yang sama
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2010 06:39 PM | Show all posts
Skrg saya cikgu gamnti dan penyelia banci...kalau dah ader keje tetap xyah la buat...bagi chance pd org lain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2010 06:40 PM | Show all posts
how about SPRM ?? member SPRM dok opis i lebih 2 tahun jawatan juruteknik (rasanya jawatan tetap sbb slip gaji dia tak mcm slip gaji budak2 jawatan kontrak). lepas 6 bulan tak dtg keje, admin sekadar bagi hukuman "dihentikan gaji" je. lately i dengar dia jawatan kapten dalam tentera.

untung member tu. tu pasal i tunjuk iklan nih. diskripsi tugas pon mudah (tak ganggu tugas hakiki mana2 jawatan) dan gaji pon best. pulun 2 gaji mmg best.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2010 10:30 PM | Show all posts
biasa je yang keja undercover tu pun selalu dua tiga kerja... datang opis kerja kerani, rupanya orang sprm menyamar nak tangkap pengarah... datang jadik tukang sapu pun ada...

yang jadik gro bertahun pun ada...

yang jadi mufti tu, tah berenti belum kerja ngan cawangan khas tatau...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 10:35 AM | Show all posts
Reply 1# bangcak


    rasanya kalau kakitangan kerajaan tak boleh 2 kerja sekali gus, melainkan contohnya Cikgu - kerja tetap, tapi buat tuition kat umah - that one is ok.  Kalau dah cikgu, but at the same time nak jadi lecturer jugak, tak boleh..thats just my opinion..how ever if you really wish to do so, pls consult with your HR Dept first..Rasanya tak perlu la nak kerja tetap sampai dua jawatan, bagi la peluang kat org yang jobless...itu lagi afdal..

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:21 PM | Show all posts
Post Last Edit by selendangemas at 12-8-2010 21:13

......................................................................................
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 01:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by selendangemas at 12-8-2010 21:12

[quote]how about SPRM ?? member SPRM dok opis i lebih 2 tahun jawatan juruteknik (rasanya jawatan tetap sbb ...
bangcak Post at 6-8-2010 18:40 [/quot


.......................................
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 07:39 PM | Show all posts
ok bck to soklan ko tny sal SPRM...gaji dorg tetap under jawatan yg di pegang iatu egawai under SPRM......then di letakkan di mana2 yg jadi mata2 ni hanya di bayar elaun khas....tk kan ada 2 gaji hokey....selendangemas Post at 7-8-2010 13:24

u mana tau? u SPRM ke atau kenal mana2 org SPRM?? i mmg dah saksikan dgn mata kepala i sendiri, member sprm tu dpt gaji sama mcm kitorang. 2 tahun lepak bersama. means, kalo u kata gaji dia ikut jawatan hakiki (as an agent) abis tu slip gaji yg sampai tiap2 bulan tu apa plak? takkan sekadar slip tanpa gaji kot??

i percaya dia 2 gaji sbb keta banyak. penah 1 kes, keta wira yg baru lepas masuk turbo sebulan meletup enjin pon dia selamba beli seketul lagi (enjin mitsu dgn turbo siap pasang around RM2000 kan? )

beso ke gaji/elaun agent? mesti la ikut cert yg ada kan? (diploma @ ijazah). harap ada member SPRM dpt jawab.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 09:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by selendangemas at 12-8-2010 21:18

Reply 9# bangcak

i tahu ape i ckp...................ful stop
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 09:34 AM | Show all posts
hehehe....ai no komen..tapi yang pasti memang takbleh nak buat 2 kerja hakiki sekaligus kecuali menanggung tugas dan dibayar elaun menanggung tugas...

nak buat 2 keja sekaligus..sila buat kompeni atau kerajaan sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 11:09 PM | Show all posts
2 kerja 2 gaji memang berbaloi-baloi, aku pun nak
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2010 11:48 AM | Show all posts
seperti yang telah dijelskan oleh pengimbas sebelum ni, pekerja undercover akan diberi 2gaji...satu gaji sebagai undercover dan satu lagi pekerjaan yang sebagai pengcover....
maksudnya, CONTOHNYER klu dia adalah kakitangan  SPRM tapi dlm mase yang same dia juga kerje teknisyen tu bermakne, teknisyen tu  mengcover tugas dia sebagai pengawai SPRM....
dia buat kerja teknisyen dan dalam mase yang same dia akan menghantar report tentang perjalanan sesebuah jabatan ke SPRM samada terlibat ngan rasuah atau tidak...selalunyer org2 undercover ni daripada lantikan Menteri, dan sepatutnya mereka tidak boleh mendedahkan pekerjaan undercover itu pada org awam.....salah tuh.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2010 11:33 AM | Show all posts
takyahla tamak sangat...nnt tak terkejar pulak
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2010 01:27 AM | Show all posts
Post Last Edit by BENTARA at 5-11-2010 01:30

skang ni ader sistem HRMIS.... sistem ni lak online terus ke JPA
so payah la nak mencilok 2 jawatan skali gus
jika didapati..... hehehehehe sesilap dedua tak dapat
soheh kena terajang!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2010 05:44 PM | Show all posts
hmy3:huhu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 11:56 PM GMT+8 , Processed in 0.087005 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list