CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: AMDTurion

Brg berharga anda hilang smasa naik kapal terbang???

[Copy link]
Post time 31-7-2010 09:22 PM | Show all posts
Reply 16# AMDTurion

kastam china pon sama..
masa midar g last year..abis semua dlm handbag dia soh punggah..
siap baca one by one...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-7-2010 09:26 PM | Show all posts
Reply 21# midar


    dasyat juga yer diorg nie yer midar. Ada x masa kena periksa tu org2 kita bising2 or merungut masa kena check 100% tu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 09:34 PM | Show all posts
Reply 22# AMDTurion

nk merungut pon x blh.. mmg tugas diaorg...
jd.. kiter kena hormat la dgn kijer dioarg...
bkn ajer beg kena punggah.. body checking pon kena..
yg body checking ni.. mmg malu la..
sbb kat situ jugak dia pegang dr atas kepala smpai ujung kaki...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2010 09:38 PM | Show all posts
Post Last Edit by AMDTurion at 31-7-2010 21:40
Reply  AMDTurion

nk merungut pon x blh.. mmg tugas diaorg...
jd.. kiter kena hormat la dgn kije ...
midar Post at 31-7-2010 21:34



    hehe...lah yer ker....kdg2 tu aku angin juga dgn passenger nie ( x suma yer ada juga yg bertanggungjawab) kalo gi tempat org kecut jer ngan pihak berkuasa sana tapi bila balik sini mcm samseng plak ngan pgwai2 yg bertugas kat airport nie. aku blum pernah gi oversea lagi setakat domestk nie biasalah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 09:42 PM | Show all posts
Reply 24# AMDTurion

yup.. feel org malaysia...
kalo g oversea tu...
apa ajer rules, blh ajer ikut..
blh dh blk malaysia..
rupa mcm samseng pon ada...
agak2nyer sbb dh blk negara sendiri kot..
apa diaorg buat...sapa nk marah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2010 09:50 PM | Show all posts
Reply 25# midar


    itulah kadang2 tu pgwai penguatkuasa nie kena juga tegas. tapi ada limit juga. sampai menyinggung perasaan penumpang. penumpang pulak seharusnya beri kerjasama lah sikit kan....so barulah adil. dua2 pun xdelah nak bersakit hati bagai. ragam org....mcm2.

bila midar balik ke malaysia pernah berurusan dgn pihak berkuasa nie x contoh mcm kastam. pernah kena check? ok ke cara diorg memeriksa?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 09:57 PM | Show all posts
Reply 26# AMDTurion

amanah ttp amanah..
walau mcm mn kena maki pon..
pegawai yg bertugas kena jlnkn kijer dia..
suka atau tidak.. org awam kena terima..

masa blk ke malaysia.. smpai around kol 11 mcm tu..
blh jalan lenggang kangkung mcm br turun dr domestik flight...
cik kastam cuma tgk ajer...
mungkin yg diaorg check selected ajer kot...
malaysian mungkin x kena check.. cuma tourist ajer la kot yg kena check...
nowadays.. rsnyer strict skit kot..
especially yg dr middle east sbb kes dadah....

last year midar g masa H1N1 tengah merebak... dlm early july mcm tu...
masa kt beijing... sblm turn dr flight..
ader 2 org health officer yg naik & amik temperature pasengger one by one...
blk ke malaysia.. cuma isi form, pastu jln mcm nk g window shopping...
bezanyer negara kiter dgn diaorg...
nk kater health officer kiter penat.. rsnyer duduk kt kaunter ajer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2010 10:14 PM | Show all posts
Reply 27# midar


    tu yg boleh jadi kes bergaduh tu midar. Tapi apa2 pun cik kastam kena cool. Kalo x org kata pgwai kastam xde sikap profesional. kalo midar nak tahu pegawai kastam yg beruniform tu sebenarnya tugas dia lebih kepada pgwai penyambut tetamu (sapelah yg bagi idea mcm nie kan). yg buat kerja2 mengesan brg2 larangan nie ada satu lagi unit khas yg akan buat kerja nie. selain menyambut tetamu pgwai2 kastam nie membantu jabatan2 perikanan, pertanian, haiwan dan farmasi untuk memeriksa sekiranya ada brgan yg perlu mendapat kebenaran dr jbtn2 yg disebutkan tadi. tapi jgn lupa kalo dah terbeli brg banyak sgt jgn lupa bayar cukai.

pasal pelancong asing tu mmg ada betul dgn apa yg midar ckpkan. diorg akan select. so jgn rasa termalu pulak kalo org lain x kena periksa anda pula yg kena. tapi kalo x buat salah nak takut apa kan. rasanya kastam malaysia lah yg x beberapa nak straight cara pemeriksaannya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-7-2010 11:24 PM | Show all posts
Reply 1# AMDTurion

so far dah byk2 aku travel tk pernah plak hilang brg.. maybe sbb selalu nye kalu check-in baggage aku bwk backpack aku yg 60L tu jer..nk kunci pun tkleh.. maybe sbb backpack tu nak selongkar brg payah sbb jenis yg bukaan dia kat atas tu, nak selongkar brg bwh2 tu mmg payah, nk kena wat kluar brg satu2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2010 11:25 PM | Show all posts
Reply 29# arwien


    tu sbbnya kalo back packers selesa dgn beg yg mcm tu....tulah kenalah beringat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 01:06 AM | Show all posts
Reply 20# midar


    dia pegi perth dapat tiket murah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 08:21 AM | Show all posts
Reply 31# tabasco

aussie punya kastam & imigration mmg strict...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 04:40 PM | Show all posts
Barang aku pernah hilang masa pegi Kuching.  Dah la hadiah kawin untuk adik ipar aku ...  sedihnya..  aku yakin dah kena sebat dengan pekerja airport.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2010 09:13 AM | Show all posts
kadang-kadang tak paham..
nape lah nak amik barang orang..
dah lah dalam luggage pulak tuh..
teruk betul..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2010 05:40 PM | Show all posts
Reply 34# pashminamerah


ntahla...susah sangat kot keje sbg pemunggah beg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2010 09:12 PM | Show all posts
aritu travel oversea padlock bag ilang, sure diorg bukak

ish sedih dah la padlock tu comel

uwaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 08:42 AM GMT+8 , Processed in 0.078038 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list