CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 193432|Reply: 2484

All About Perth, Australia Part II

   Close [Copy link]
Post time 28-7-2010 11:31 PM | Show all posts |Read mode
Edited by LelaRentaka7 at 27-3-2018 07:49 PM

Post Last Edit by pakupayung21 at 28-7-2010 23:34

Salam, memandangkan thread yg lama pung dah smpi 100 page, atas nasihat nenek tua, daku buka utk part II.so kita kongsi-kongsi cerita disini la ye..
thread lama pon x khatam lg.. Last edited by LelaRentaka7 on 7-1-2014 12:37 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-7-2010 06:09 PM | Show all posts
Salam, memandangkan thread yg lama pung dah smpi 100 page, atas nasihat nenek tua, daku buka utk par ...
pakupayung21 Post at 28-7-2010 23:31


he he... tuh la... thread lame pon x khatam lagi..
skang nih..berpinar2 mata nak book accomdation... bnyk c hoice... price pon.. uhuk...
ade sape2 pernah stay 2-3 bedroom apartmnt tak? kalau price dlm 200 aud tuh.. consider ok ke tak ek?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 07:22 PM | Show all posts
untuk rujukan bacaan dari thread lama link nye dibawah ni

http://mforum2.cari.com.my/viewt ... &extra=page%3D2
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 07:26 PM | Show all posts
Reply 2# fadhil


kalau apartmet rsanya ok kot..sbb kalau amik double room pun dah 80-100do..single bunk dalam 20-28dol..
tp kalau dapat dlm range 160-180dol lagi bagus..location wise tak penting klu ada transport, yg penting parking sbb kdg2 OSP (off street parking) tak byk
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 06:15 PM | Show all posts
Reply  fadhil


kalau apartmet rsanya ok kot..sbb kalau amik double room pun dah 80-100do..singl ...
cmf_fatt Post at 31-7-2010 19:26


nak kene cari apartmnt yg leh muat 6 org... ade yg tu 5 org je.. so mcm takut sket laa nak book...
ade baca2 thread lame.. mountsbay aparmnt ke ape.. dlm aud165 je... rasa mcm dah murah kot...
but for 5 people.. ok ke kalau sumbt 6 ek?

satu lagi..nak tanya... bape lame process ETA tuh ek??? my passport nih nak kene renew la.. expiry next year.. but then less than 6 month from sept nih... nak kene pergi imegresen tuh laa yg renyah sket.. hi hi
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 11:39 AM | Show all posts
lagi 2 hari nak pegi..tak sbrnya!!
mmbe kat sana pesan x yah bwk baju tebal2 sgt pun takpe..sbb dah x brp sejuk katanya..tp to be safe, bwk le jugak..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-8-2010 11:40 AM | Show all posts
Reply 5# fadhil


    aku buat online dlm 5 min je setel dah..tp baca kat thread lama, diorg kata buat kat local travel agent lg murah..kan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 02:26 PM | Show all posts
Salam,sy plan nak buat company trip ke perth next year,nak masa musim winter,bila agaknya masa yg sesuai pergi?dan lagi satu budget per pax not more than 3k, ada ke travel agency yg bole offer than 3k package ke perth?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2010 02:27 PM | Show all posts
sorry,ada word less than 3k yg tertingggal...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 08:14 AM | Show all posts
Reply 7# sweetpea911

yup.. buat online AUD20.. buat kat local travel agent RM10~20 je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 10:38 AM | Show all posts
Salam,sy plan nak buat company trip ke perth next year,nak masa musim winter,bila agaknya masa yg se ...
mrsd Post at 2-8-2010 14:26



   mek raso kalu less than 3k per head boleh sangat la tambah2 kalu pegi ramai2. dulu mek pegi 2 ore jah tinggal di hotel tok sampai RM2k pong habis termasuk flight tiket doh utok 4hari 3 male. hok banyok belanjo sikit make jah lah. bendo lain tok habis pong sebab mek tok shopping. takat beli souvenir bodo2 gitu jah.
souvenir sano muroh2 jah. mek raso lagi muroh daripado sini. tapi of course la souvenir buate china
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 10:51 AM | Show all posts
lagi 1 hari...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-8-2010 11:47 AM | Show all posts
lagi 1 hari...
sweetpea911 Post at 3-8-2010 10:51 AM



lek..lek..mesti excited kan..hihi
gue nye lepas raya..lmbt lg..nanti dah nak dkt baru nak mintak kelulusan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 02:56 PM | Show all posts
Reply 5# fadhil


renew passport dulu baru apply ETA sbb nak masuk oz passport at least still valid more than 3 or 6 months..lupa..
pastu ETA kejap je..within 24hrs dah bole approve..takyah apply online sbb mahal, dlm 20aud tak silap..kalau buat kat agent less than 20rm leh dpt

apt tu dah murah..tp klu berani sumbat je 6org..balik time nk tido je kan, siang2 tak duduk bilik..mgkin dia tak tau..tp klu mtk additional bed tgk bole ke tak..mgkin dia leh consider..cuba email tye dulu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 02:57 PM | Show all posts
Reply 11# Mek_Kelate


betul2..tambah2 lg klu masak sendiri, tak mkn luar..klu nak mkn fish n chips kat fremantle tu takla mahal sampai lari bajet..nak souvenir murah pegi e-shed market..good bargain!
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 03:01 PM | Show all posts
Reply 6# sweetpea911


happy holiday...btw takyah bwk tebal sgt sbb perth takla sejuk sgt..cuma klu windy mmg agak sejuk..klu ada fleece glove bwkla..tp klu beli sana kat e-shed pun murah..

pape pun yg penting base layer baju kene jenis yg material serap haba..klu yg tu dah bagus, takyah pakai baju tebal2..
base layer yg i maksudkan ialah long john or thermal clothes..
ape2 pun sejuk/panas ni berbeza ikut tahap individu tu..klu suhu 16c ekon tu rilek je bertshirt nipis..mgkin suhu 3-8c tu takde masalah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2010 11:18 PM | Show all posts
Reply 16# cmf_fatt

thanks fatt..;
tgh tersidai kat lcct ni..flight delay..

ade bwk long john..pastu sume bwk knitted long sleeves..
tp ai mmg tak brp tahan sejuk..setakat aircond office 16 degree tu pun dah menggigil2..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2010 12:06 AM | Show all posts
Reply 17# sweetpea911


oh dear..flight delay pulak..pukul brp la tu nak fly. kesiannya
hopefully tak lama sgt..nti potong mood pulak..but surely bila sampai nanti lupa dah psl delay tadi..hihihi...happy holiday..jgn lupa shopping kat e-shed market & try fremantle pun fish n chips..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2010 10:44 AM | Show all posts
nak tanya pasal car rental...
better amik kat airport ke or town??
sbb kalau kat airport.. dier ade xtra charge kan??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2010 11:08 AM | Show all posts
Reply 17# sweetpea911


hepi holiday..!!!nanti balik jgn lufer tepek pic byk2 taw
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-6-2023 04:30 AM GMT+8 , Processed in 0.142436 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list