CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: stania83

Cari ustaz halau gangguan

[Copy link]
 Author| Post time 13-1-2010 12:40 AM | Show all posts
ade bomoh/perawat offer nak halau , bayaran rm200, die kate die ade 14 jin n die nak suruh jin die nego.

lagi sorang bomoh india..bayaran rm8000
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-1-2010 02:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by underground at 13-1-2010 03:01

tak payah la ko susah2 nak tgk. mau pengsan ko nanti.

ada sorang ustaz ni ceramah pasal jin.

kan jin dh minta dirinya tak nampak dek manusia, dan Allah SWT makbulkan. Salah satu hikmah dia sbb rupanya amat mengerikan sekali. Kalau manusia dpt tgk rupa sebenar, confirm pengsan setiap hari.

Camner plak hal ada manusia yg nampak jin?

Ustaz cakap, itu penampakan sahaja, bukan rupa jin yg sebenar. Tiada manusia yg boleh nampak rupa jin sebenar tak silap aku melainkan Rasulullah SAW. Lain2 hanya dpt merasakan kehadiran shj.

Kalau ada yg claim boleh nampak kononnya claim sbb hijab terbuka, itu maksudnya ada jin dlm badan dia yg bantu menampakkan. Maksudnya maybe jin tu buat projection dlm otak org yg dia tumpang tu... Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 09:45 AM | Show all posts
ade bomoh/perawat offer nak halau , bayaran rm200, die kate die ade 14 jin n die nak suruh jin die nego.

lagi sorang bomoh india..bayaran rm8000
stania83 Post at 13-1-2010 12:40 AM


umak ai...rm8000, skit sangat ler dia mintak ....kenapan tak mintak rm1000 000.00 jer..susah sangat ko mintak tolong aje ngan brader king...bro belagak kat darul saka ke...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 10:56 AM | Show all posts
ustaz akhil hayy pandai kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 11:09 AM | Show all posts
la hai
buat sendiri pun bleh
amalkan lah surah baqarah 3 malam berturut2
insyaALLAH selamat umah tu
tapi xsalah iltiar pun
cumanya kalu bebudak sewa fham2 la
suh je dorang tingkatkan amal
hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 12:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by underground at 13-1-2010 03:01

tak payah la ko susah2 nak tgk. mau pengsan ko nanti.

ada sorang ustaz ni ceramah pasal jin.

kan jin dh minta dirinya tak nampak dek manusia, ...
underground Post at 13-1-2010 02:58


i agree wit this. kalau pun ada org nak tengok tu, bila dah tengok sure menyesal.
saya sendiri pernah ter'selak' hijab tu (sebab tak bukak 100%). nampak benda2 yg bukan di dimensi kita. majoriti tak berapa menakutkan, kecuali seekor yang mcm kombinasi muka alien + cicak. itu tahap mild la tu. kalau dia bagi full blown, maybe saya tak waras hari ni, sampai boleh nak berporum kat sini...

selalunya nampak dihujung mata, seperti bila saya menjeling. org cina percaya, hantu/roh boleh dilihat dihujung mata, not face to face.

ikut cakap pakcik yg 'tutup' hijab tu, saya ada pendamping. jin ni suka kawan dgn saya, ntah apasal dia tak cakap lak.

moral of the story...dah elok2 Allah s.w.t. jadikan kita tak nampak, kita patut bersyukur...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 12:21 PM | Show all posts
mmm...  takde la nak tgk sgt ... hanya bertanya.. sebab level curiosity agak mencanak utk ingin tahu...  kot2 la bleh tgk sekejap .. hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 01:51 PM | Show all posts
i agree wit this. kalau pun ada org nak tengok tu, bila dah tengok sure menyesal.
saya sendiri pernah ter'selak' hijab tu (sebab tak bukak 100%). nampak benda2 yg bukan di dimensi kita. majoriti ...
otto Post at 13-1-2010 12:14 PM


pakcik yg ko jumpa tu kt mana ek? aku risau anak aku ni..seblm ni dia mcm tkt2 nk tido, pastu kalo tido bgn terperanjat n nangis jerit2..kdg2 aku azankn dia jd mcm takut..

aku ada la berubat ngan perawat ni, dia kata anak aku ada nampak benda2 ni..pastu benda ni tunjukkn muka dia yg hodoh..tu yg anak aku jd takut..aku tgk pn dia mcm lemah semangat, bunyik blender ke, vacuum ke, mmg dia takut..

kalo ada sesapa leh tlg, bgtau la ye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-1-2010 02:16 PM | Show all posts
emm utk tuan umah

cuba ko galakkan budak2 tu perbanyakkan maksiat

cthnya pesta buih ke, pesta seks ke

klu rasa2 x cukup korum leh ajak aku skali

insyaallah lps ni x de gangguan dh
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 10:59 PM | Show all posts
emm utk tuan umah

cuba ko galakkan budak2 tu perbanyakkan maksiat

cthnya pesta buih ke, pesta seks ke

klu rasa2 x cukup korum leh ajak aku skali

insyaallah lps ni x de gangguan dh
junkredish Post at 13-1-2010 14:16


Ni mesti kes ada dgr cite yg org mnom arak tak akan kna kacau atau histeria?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 11:25 PM | Show all posts
mungkin bagi manusia hodoh tapi bagi sesama mereka itu normal.. manusia sendiri lain pandangannye.. kat afrika yang makin "sihat" dikate makin cantik.. berlainan kebanyakan tempat yang slim ramping itu lebih cantik.. semua tu ciptaan tuhan.. Dia dah buat elok dah semua cume bukan untuk manusia semua tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 12:35 PM | Show all posts
Post Last Edit by otto at 14-1-2010 12:41
pakcik yg ko jumpa tu kt mana ek? aku risau anak aku ni..seblm ni dia mcm tkt2 nk tido, pastu kalo tido bgn terperanjat n nangis jerit2..kdg2 aku azankn dia jd mcm takut..

cmf_jy77 Post at 13-1-2010 13:51



pakcik tu nama abg mad, dok kat hulu langat. dia bukan bomoh, takde guna kemenyan atau potong limau. juz guna air.

pasal anak ko tu, anak aku pun penah kena gak. abg mad kata dia 'sensitif' mcm aku. makin dia besar, benda tu akan makin hilang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 01:06 PM | Show all posts
ade bomoh/perawat offer nak halau , bayaran rm200, die kate die ade 14 jin n die nak suruh jin die nego.

lagi sorang bomoh india..bayaran rm8000
stania83 Post at 13-1-2010 00:40


rm8000? guna jin lwn jin? mcm fight fire with fire. impossible.

guna jin utk perubatan adalah lebih kepada keamanan yg seketika, kelak jin yg dihalau tu akan dtg balik.

jin sesama jin especially sesama kapiaq/muslim jarang akan bertempur. kalau pawang hindraf yg ko pnggil tu lawan jin hindraf gak, lebih kepada memujuk jin pengganggu tu utk 'rehat' seketika dan lepas pawang tu blah dan dh dapat duit, jin tu dtg balik nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 02:49 PM | Show all posts
Insya allah ada. Anak murid Harun Din ada, anak murid Ismail Khamus ada, ustaz2 lain pun ada.

In fact ustaz yg tak leh pakai pun ada, (sekali je, pastu ... ish... 'ustaz' pakai gelang emas???)

Sila PM.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2010 03:10 PM | Show all posts
saperr ustaz pakai gelang emas??? geler ahh.. ustaz ape macam tuhh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2010 03:30 AM | Show all posts
la nie ada penyewa biar le dulu, kalau2 nanti penyewa tu dah lari ko beli la radio usb mp3 player satu yang murah2.. biasa ada jual kat kedai2 telefon dalam rm60-90 je.. ko copy satu set penuh bacaan Al Quran memana qari cam Sheikh Said Al Ghamidi ke kat pendrive pastu pasang 24jam/7 hari tiap2 hari x payah off.. Ko on sampai la ko dapat orang yang leh settle kan masalah ko tu..

Aku pernah buat kat rumah aku sebelum aku pindah hari tu, sebelum tu rumah tu cam panas, suasana nye berat [macam ramai umatnya], pastu duk lama pun x best rasa hati... Pastu aku pasangkan surah Al Baqarah, Yassin, Ar Rahman dan Mulk kalau x salah atau ada beberapa surah lain la tp x ingat dan satu set full ruqyah.. Tapi Al Baqarah tu wajib le, bila 1st time on je terasa meremang bulu roma dan cam ada tiupan angin kat muka padahal tingkap sume tak buka.. Start on je terus terasa angin kejap, pastu x  de.. bila aku pasang utk beberapa hari tu dan masuk balik rumah tu ada rasa ringan sket udara, keadaan dalam tu.. x rasa panas dah kecuali kalau hari panas tu panas la juga.. cuma perasaan 'sesuatu' tu dah x de..

Kaedah nie cuma bagi makhluk2 tu panas, tapi kalau nak lari tu dipersilakan, ko boleh gak suruh makhluk2 tu keluar dari rumah tu.. dan lepas tu ko cari le orang utk pagarkan rumah tu secara proper.. at least masa nak pagar tu dah senang la sket kot coz umat dalam rumah tu udah kepanasan.. Mana x kepanasan tiap2 hari dengar kalamAllah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2010 03:31 AM | Show all posts
saperr ustaz pakai gelang emas??? geler ahh.. ustaz ape macam tuhh...
edy137 Post at 16-1-2010 03:10 PM


ostad tangkap muat je kot tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2010 03:39 PM | Show all posts
utk apa org india gantung tangkal kuning kt atas tu ar?
mesti ada something ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2010 05:21 PM | Show all posts
ada laa niat india tuhh... tapi macam tujuan tak baik.. confirm punye kalau dah macam tuhh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 10:10 PM | Show all posts
aku seorg tok pawang dukun bomoh... meh kita banteras jin yg ada kat forum ni dulu. ni dak baru ni, bace byk2, byk betul jin kat sini ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 09:11 AM GMT+8 , Processed in 0.182564 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list