CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3513|Reply: 6

Event Management/Event Planner

[Copy link]
Post time 29-12-2009 10:03 AM | Show all posts |Read mode
Sesaper kat sini yg buat event management, boleh tak share mcmana nk start bisnes ni. Sy berminat tetapi tak byk yg saya tahu mcamana nak start buat event management.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-12-2009 10:59 AM | Show all posts
1) dah pernah buat ker (tak kiralah event kecil atau besar, type of event)

2) supplier dah tau ker (sebab byk benda2 tidious yg kena jaga - i.e. kedudukan toilet dgn tempat duduk guest, parking, entrance, 2nd plan, 3rd plan, weather changes, ect ect ect)

3) market dah tau ker (personal event, company event, politician event).

good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2010 11:33 PM | Show all posts
Suatu kerja yang  amat menyeksakan ......Tak tido malam, kerenah dengan orang gila, meeting sampai jam 1 pagi, even sampai subuh kat mamak .... 48 jam sebelum even memang sibuk sampai tak tido. Sanggup?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 05:34 PM | Show all posts
bisness macam ni perlukan trustworthy dan nama baik/track record... baru mudah dapat projek.
so kena mula dari kecik2 dulu macam anjurkan konsert atau function kecik2 dulu.
yg bagusnya function ni kerajaan banyak buat, swasta pun banyak buat so projek memang banyak laa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 07:18 PM | Show all posts
Kalau ada reference tu memang bagus
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 11:29 PM | Show all posts
menarik gak bisnes ni..
bila dah nk dekat event tu yg x tdo tuh..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-2-2022 03:43 PM | Show all posts
Event management plan and organize promotional, business and social events. we're responsible for running a range of events, ensuring the target audience is engaged and the message of the event is marketed properly. Events play a huge part in the success of a brand or an organization. visit here for more information:- [url]https://www.uppedevents.com/[/url]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 10:21 AM GMT+8 , Processed in 0.411464 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list