CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: 0001

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 3

 Close [Copy link]
Post time 29-8-2009 12:10 PM | Show all posts

art side untuk ini hari...epal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-8-2009 01:53 PM | Show all posts
Kepada korang yg dah masuk CARI Merdeka banner contest tu (aamoi, dark_chocolate, ea208964 and mee_maggie), good luck. Dah closed dah sekarang. Ni entry aku kalau aku nak submit:
http://i164.photobuc ...
0001 Post at 28-8-2009 21:18


leh bg contoh bang mod untuk raya tu....?? hehehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 08:36 PM | Show all posts
kmkd -  vley , tada masalah   
25 kedit utk k   ( ekceli mee cuma dpt 50 kedit je )

ea208964 - maceh

sideway - ada acc yahoo tak? klo ada vley sign-up kat flickr.com . Setakat nie flickr paling ok rasanya

dang_anum - Slmat berposa jugak. Jangan lupa bayar zakat

0001 - a ah , seb baik aamoi ada syakap. Klo tak mee pun ta pasan.  
25 kedit utk momoi
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 09:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by sideway at 29-8-2009 21:45
kmkd -  vley , tada masalah   
25 kedit utk k   ( ekceli mee cuma dpt 50 kedit je )

ea208964 - maceh

sideway - a ...
mee_maggie Post at 29-8-2009 20:36


wokey mee....TQ....anyway...nak ucap tahniah gak....
mee...dah register...kat mana nak dapat link untuk attach kat porem..?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2009 08:09 PM | Show all posts
324# sideway

maceh

1.click kat  "all sizes"
2.copy link kat "Grab the photo's URL"
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 07:55 AM | Show all posts
325# mee_maggie
Maceh mee....dah boley dah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2009 03:44 PM | Show all posts
leh bg contoh bang mod untuk raya tu....?? hehehehe...
sideway Post at 29-8-2009 13:53

Contoh? Hehe... aku tak buat apa2 lagi... nak join pun tak sure lagi.

Tapi kalau korang tepek sini proposal card tersebut, aku leh tolong bagi comments/idea/suggestions. Aku nak someone dari sini memang contest tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2009 03:49 PM | Show all posts
Geng! Siapa yang rajin bookmark sites, ni a couple yang aku recommend korang bookmark:

http://www.layersmagazine.com/category/tutorials
http://www.smashingmagazine.com/

BTW, ea take note... kat LayersMagazine tu ada tutorial untuk Illustrator too.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-8-2009 03:59 PM | Show all posts
Contoh? Hehe... aku tak buat apa2 lagi... nak join pun tak sure lagi.

Tapi kalau korang tepek sini proposal card tersebut, aku leh tolong bagi comments/idea/suggestions. Aku nak someone dar ...
0001 Post at 31-8-2009 15:44

ok mod...kiranya buat kad raya dan design tu bebas la ye...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 04:05 PM | Show all posts
328# 0001
TQ mod...dah bookmark...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2009 04:15 PM | Show all posts
ok mod...kiranya buat kad raya dan design tu bebas la ye...
sideway Post at 31-8-2009 15:59

Yeah... biasanya design kad cam biasa... but kalau boleh, think out of box gitu... fikir design yg lain dari lain... maybe buat kad yg besi (tahun lepas aku buat yg kayu/besi)... also boleh try buat kad yg fold-out type. Macam2 lagi... Ni aku nyer dari tahun lepas:

Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 05:07 PM | Show all posts
331# 0001
peh...cantiknye...huuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 12:38 AM | Show all posts
328# 0001

Thanks mod0001...

dah bookmark .. dlm process memahami ai skrg..kepeningan sedikit ..kena ambik masa ...

~side..welkam ..dah berjaya nampaknya buat 3d text ..congrats..

~mee maggie ..thanks untuk flickr tips tu ..tumpang se 'jari' info tuk side jugk ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-9-2009 09:36 AM | Show all posts
Post Last Edit by 0001 at 1-9-2009 10:40

333# ea208964
Yeah, learning curve untuk Illustrator tu agak tinggi... but takpe...slow2 akan dapat gak.

Buat masa ni, I'll give you 1 tip - Kat Illustrator tu, paling best is bila guna OpenType fonts (yang icon dia ada 'O' instead of 'TT' tu). Most OpenType fonts ada variations - bawah ni example huruf 'A' dan 'a' guna font Whomp:

Highlight single (or multiple) alphabets and kat OpenType tab dialog tu, you can choose between options kat dalam kotak merah tu. Try lah ngan OpenType fonts yg ada variations.

Also bila dah puas hati, before you bring into Photoshop, convert to outline first (PS akan kill semua variations tu kalau copy terus ke PS). Select text/words tersebut, gi kat menu... TYPE > CREATE OUTLINE.

Then baru copy and paste kat PS (I usually select 'PIXELS' when I paste).

Have fun!

PS. Kat dialog atas tu, kalau pilih CHARACTER tab, you can also 'modify' things like space between letters, lines etc.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 01:48 PM | Show all posts
Aha... tak sesimple ps mod..tapi really really interesting sbb mmg complement ps betul2 kan ...semua yg lawa2 mcm curvy shape,vector swirl florals  dan macam2 lagi baru tahu designer guna  ai  buat then export ke ps kan ..

tak pe not in hurry ..jadi selow2 belajar...

Thanks for the tips..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2009 03:59 PM | Show all posts
0001 - thanx , dulu mee pernah pegi tapi tak bookmark , trus lupa kewujudan website2 nie

ea208964 - welkem.sharing is caring maa Illustrator mee lak dah lama "bersawang"
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2009 04:00 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2009 10:19 AM | Show all posts
Aha... tak sesimple ps mod..tapi really really interesting sbb mmg complement ps betul2 kan ...semua yg lawa2 mcm curvy shape,vector swirl florals  dan macam2 lagi baru tahu designer guna  ai  buat th ...
ea208964 Post at 1-9-2009 13:48

Actually kalau nak buat terus in Illustrator and then save as JPG, PNG etc pun boleh. Pilih option SAVE FOR WEB (CTRL + SHIFT + ALT + S). But yeah, text effect, shapes etc memang power kat Illustrator - kalau PS.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2009 10:22 AM | Show all posts
337# mee_maggie
Wow mee... grunge?

Suggestion... what say you if you lessen sket the merekah2 part tu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 11:47 AM | Show all posts
Post Last Edit by Traza at 2-9-2009 11:59

I send to you warm wishes,

that your happiness will be as wonderful as the happiness,

you have always given me.

wish you happy birthday



Semuga bertambah tambah rezeki & dipanjangkan umur

and MAY all your dreams come TRUE ....







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 06:34 AM GMT+8 , Processed in 0.117403 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list