CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 52548|Reply: 791

Tertanya-tanya tak.."where is the right guy"..dah pupus ke

[Copy link]
Post time 22-10-2008 01:55 AM | Show all posts |Read mode
I tribute this thread to all u girls...
especially yg masih belum berpunye...and 25 above

adakah korang tertanye2 macam aku...
where's the rite guy..

the rite guy..
yg sederhana..yg penyayang..
yg sederhana pada tafsiran aku cukupla sedap mata memandang..
yg sederhana pada aku lagi..cukupla org nye punye kerjaya...yang membolehkan dia memberikan nafkah sbgi seorg suami..
it's scary and its sad...sbb the fact is kebanyakannya adalah suami org, tunang org , boyfren org...

n the xrite guy...adalah byk kat luar sane...
pompuan yang baik terlalu banyak...dan sedihnye tepakse pilih lelaki yg kurg baik..no choice is'nt

pls comment...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2008 02:34 AM | Show all posts
i'm under 25..
yeah...zaman skrang ni memang kurang nice guys..
betul la apa yg kamu cakap tuh...yg baik..jadi somi org..tunang org or bf org..

dunia semakin moden...and kurangnya didikkan ugama...
terjadinya begitu...

dulu2...org salu takut nak wat maksiat...sebab takut ngan tuhan..
skrang nih...pelik...dorg dah awal dah buat planning
"enjoy2 fcking dulu...masa dah tua baru la tobat"


ada pulak..yg dok berbuih2 cakap pasal ugama...lecture kita pasal ugama and bagai...cakap ni salah...tuh salah...
sekali tengok...tangan dok...pegang btg pelir bergegar2 macam org terkene penyakit sawan


[ Last edited by  demonagirl6 at 22-10-2008 02:36 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 02:41 AM | Show all posts
tertanya-tanya

tercari-cari

tapi akhirnya tertipu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 08:29 AM | Show all posts
ade2....nih aku ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 10:35 AM | Show all posts

Reply #1 iLYaNi's post

i found those attributes i wanted in non-malay men...
kang aku kawen dgn derang terkejut lak parents aku, so kesimpulannye, kalo aku tak kawen boleh simpan duit tolong family.

i think ada hikmah disebalik tak jumpe cecepat, takut kita hilang perasaan realitit tuh. perhaps He wanted to test u, just like your signature...   good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 10:38 AM | Show all posts
nice guy dlm dunia ni da pupus ar..


peragut, perompak, pencurik, penjenayah sumenye LELAKI..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 11:01 AM | Show all posts
ader kot
cume spesies yg baik nih pemalu sket kot
dok sembunyi dlm almari
tu yg susah nk carik tuh     
but...
keep looking
Allah ciptakan tiap2 org tu berpasangan
cuma lambat dan cepat jek jumpenyer
(ingatan tuk diri sendiri gak.... heheheheh...)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 11:30 AM | Show all posts
Originally posted by demonagirl6 at 22-10-2008 02:34 AM
i'm under 25..
yeah...zaman skrang ni memang kurang nice guys..
betul la apa yg kamu cakap tuh...yg baik..jadi somi org..tunang org or bf org..

dunia semakin moden...and kurangnya didikkan u ...



if u'r below 25...dont worry...
byk lg the rite guy 24,25,26 yg ok kat luar sane..i mean if u'r looking for 1-2 years older than u

by 27...smuanye tarak...keje dah stabil,diorg dah start dah bertunang dan dah kawen
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-10-2008 11:51 AM | Show all posts
Originally posted by redsinner at 22-10-2008 10:35 AM
i found those attributes i wanted in non-malay men...
kang aku kawen dgn derang terkejut lak parents aku, so kesimpulannye, kalo aku tak kawen boleh simpan duit tolong family.

i think ada hi ...


haha..ur expectation for man must be higher than me..
u ni mesti workaholic abis ni...huhu i'm just hoping that i can feel the same way..
but may be part of me...even beribu2 kali pon aku kate xpe-xpe...dalam hati hanye tuhan aje yg tau
career ..career jugak...belajar-belajar jugak...duit...duit jugak...but i believe that i'm just one of the many-many girls outhere...n maybe girls kat porem ni ...yg punye rase nak jd wife, mom for his kids...erkk desperado ke ayat waa ni wehh
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 11:56 AM | Show all posts
Originally posted by iLYaNi at 22-10-2008 01:55 AM
I tribute this thread to all u girls...
especially yg masih belum berpunye...and 25 above

adakah korang tertanye2 macam aku...
where's the rite guy..

the rite guy..
yg sederhana..yg peny ...


ilyani...

aku pn rase mcm tu gak...tp aku 24
btol la aku pn slalu pk mane la pegi nye lelaki yg baik kt dunia ni

aku pn risau gak
nxt yr aku da msk nk 25...bf pn xde lg
bile la gaknye nk jmp...
bile ade yg brkenan d hti, ade je halangan nye....
cth; aku ni byk letak kriteria utk calon psgn aku...tp as long dpt jmp yg 'baik, beriman, bertanggungjwb, bujang, kerjaya & penuh dgn kasih syg' cukup la
tp bile da trjmp someone yg ade sumer ciri2 tu....he jz not the one...
hati trpaut pd kazen sendri la plk....

mane pegi org2 lain nii ek
da la kaum laki ni kurang drp kaum hawa....
da la sikit....yg sikit tu pulak ade mcm2 jenis
tolak penyangak nye la, penjenayah la, penagih la...semer tu da dok dlm jail...ape yg tggl?
tolak yg gay la, pondan la, playboy la....baki nye?
laki org la, tunang org la, yg workaholic gile keje x hingat dunia la....
ape je yg tinggal....??

huhuhuuhu.....
tgk....! mmg mencabar nye nk jmp lelaki ideal skrg ni kn....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 12:08 PM | Show all posts
Originally posted by redsinner at 22-10-2008 10:35 AM
i found those attributes i wanted in non-malay men...
kang aku kawen dgn derang terkejut lak parents aku, so kesimpulannye, kalo aku tak kawen boleh simpan duit tolong family.

i think ada hi ...



aku percaye aku bukanla desperate..
just menyampaikan ape yang aku rase...
lebih2 lagi bile melihat few of my frens...not really close la..
keje bagus..pandai memasak..pandai menjahit...(mane nak cari exec yg pndai jahit baju skang ni)
i mean girls skang got it all ..the brain n segala ciri2 seorang isteri yg baik
tapi kepada siapa..kesian gak aku tgk dia..

she's my classmate...dan dia taktau pon aku bace blog dia...xpe ar its for public reading anyway..
bile aku tgk dia dlm kelas..dalam ati aku bagus nye dia ni...dan sebenarnye bile aku tgk mata dia...she's just like me..sunyi

byk lagi ar...
1 of my fren end up to continue her marriage with this xcommitted guy..
she' cute..lecturer..engineering overseas graduate
kesian she deserve someone better to share the rest of her life...where is the rite guy...

the rite guy terlalu skit...n kalo adepon taken away dah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 12:10 PM | Show all posts
Originally posted by ayumi_takashi at 22-10-2008 10:38 AM
nice guy dlm dunia ni da pupus ar..


peragut, perompak, pencurik, penjenayah sumenye LELAKI..




huhu...ni la lelaki -lelaki haprak zaman skang ni..menakutkan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2008 12:16 PM | Show all posts
Originally posted by babyorange at 22-10-2008 11:56 AM


ilyani...

aku pn rase mcm tu gak...tp aku 24
btol la aku pn slalu pk mane la pegi nye lelaki yg baik kt dunia ni

aku pn risau gak
nxt yr aku da msk nk 25...bf pn xde lg
bile la gakny ...



haha...beby orange mmg btol...lelaki ideal dah takder dah...
mcm aku ..aku expect dia lebih tua dari aku..at least sebaya..
tapi smuanye...adehh sdih aku memikirkannyer...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 12:22 PM | Show all posts
i agree...im one of the right guy,my kind is rare...

im also looking for the right girl,xright girl is common these days...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 12:26 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 02:16 PM | Show all posts

Balas #1 iLYaNi\ catat

lelaki ni tak mcm pomp....semua lelaki mengejar the right girl...

tp pomp lak,hanya menunggu the right guy datang utk tekel,mana nak dpt..??tak proaktif

lainlah kalau pomp tu 'the right girl' ,barulah ramai lelaki yg tackle,masa tu byk choice which is the right guy..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2008 02:38 PM | Show all posts
right guy ade... bergantung la sape kau. kalau bohsia, right guynya bohjan. Kalau ustazah, right guy nya ustaz dan yg seangkatan dgnnya. Yang soleh utk yg solehah. Baru right....

Jgn la kita nak yg right tapi tak cermin diri sendiri. Girl tergedik-gedik, tapi nak yang laki yg malu sopan santun dan ahli tabligh. Tak right la.... Gadis yang solehah, takkan right guynya playboy tahap dewa. Yang susah tutup aurat, difinisi right guynya lain. Yang ditebuk tupai, right guynya lain spt tupai juga. Yang nerd, right guynya pun ade jenisnya sendiri.


So, yg penting, right guy definisi cermin diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 04:27 PM | Show all posts

Reply #17 lipans's post

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 04:35 PM | Show all posts
right or wrong bukan ker terletak pd diri kita sendiri.... kalo jumpa 10 lelaki pung kalau kita x rasa right maka x right la.. kalo jumpa sorg pung da rs right maka right la...

ibarat mcm kita nie menanda jwpan utk soklan subjektif... kalo kita rs jawapan tuh salah tanda jer salah w/pung jawapan ada gak btul...sbb sndiri yg wat skema jawapan ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 05:22 PM | Show all posts
it is not the question of where's the right guy, it about how and where u try to find them..
minah disko akan kata mamat disko tu their right guy..
kaki tengok wayang pun macam tu, ustazah pun macam tu..akan kata yang sama..

terimalah hakikat bahawa manusia ni macam pakej kereta..
u ada bmw, cantik, laju, mantap, tapi sparepart mahal, minyak pun teruk nak isi..
ada lelaki, hensem, kaya, berkerjaya, tapi tak ada masa utk isteri..lagi teruk kalau **tut** dia mati..
ada perempuan, cantik, lawa, montok, berbudi bahasa, mungkin mandul...
tiap sesuatu ada baik n ada buruknya..

soo, bergantung kepada kita sendirikkkk, utk menerima kelemahan mereka..
kelemahan mereka itulah yang akan menjadi pelengkap hidup kita..
apa, diri kita sendiri tu hebat sangat kerr??
mampu ke kita berkorban utk orang yang kita sayangi???
tak payah kekasih, suami, parent kita sendiri pun kita tak pasti lagi dapat sayang mereka macam mereka sayang kita..
inikan pula orang lainn..
i personally believe that, love n relation going to grow if we learn how to accept people's weaknesses..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 12:27 AM GMT+8 , Processed in 0.116507 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list