CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 9-9-2008 09:54 PM | Show all posts

Reply #7 hattassan's post

apa baper jenis autogate niyer..
jenis mana yg paling reliable...
kalo install kat gate yg developer bagi..
then bila ada rezeki lebih nk tukar ke gate cantik sket..
boleh tak autogate system kat gate lame tu di installed plak kat gate baru?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 08:53 AM | Show all posts
Originally posted by ummibest at 9-9-2008 01:14 PM
civic,

mcm mana performance autogate umah u?
ok tak so far?
penah wat masalah tak?
kalo ok share la contact no. org yg pasang kat umah u...



So far so good. Warranty setahun.
Service ok sebab dia banyak service in area bangi and kajang and yang paling penting spare part kena senang dicari.
Area lain x sure ok ke tak.
Nak contact pm saya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 08:55 AM | Show all posts
Kalau jenis gate swing door saya recommend pakai arm type.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 06:39 PM | Show all posts

Reply #8 ummibest's post

boleh mereka soldering kat existing pintu pagar tu, kalau next time nak tukar pintu yang macam iklan mewah mewah mereka datang resolder lagi lor.
Tapi pintu pagar saya tu tak besar, i panggil dia modify besar 2 kaki lagi, so contractor kena run wayaring siap siap...
kalau pintu cukup besar/luas next time boleh tukar pintu pagar saja.
ya i pakai jenis arm type..
sebab mereka tak pasang lagi that why i tak tau apa brand
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 01:52 PM | Show all posts

Reply #9 CivicSI's post

civic  bila ko nak reply pm aku neh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 08:02 AM | Show all posts
Originally posted by CivicSI at 10-9-2008 08:53 AM


So far so good. Warranty setahun.
Service ok sebab dia banyak service in area bangi and kajang and yang paling penting spare part kena senang dicari.
Area lain x sure ok ke tak.
Nak contact pm saya....


Civiccccc...berzaman dah aku tunggu reply ko ni...
Meh ler masuk lepak sat....
Jawab pm aku tu...sian kat aku...

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 09:19 AM | Show all posts

Reply #13 koko2's post

laa.. sorry la koko2.. aku sibuk sangat lately. Check PM ye
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2008 11:10 AM | Show all posts
aku punya motor autogate btand ISDOM...RM1500 (ok ke brand ni..?)
Jenis Hidraulik ada lightning arrestor/protector...
Wiring RM450 pakai ARMED CABLE...

ok ker..?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2008 11:10 AM | Show all posts
aku nak tanya....
Apa benefitnya jenis hidraulik ni..?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2008 01:28 PM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 26-11-2008 11:10 AM
aku nak tanya....
Apa benefitnya jenis hidraulik ni..?


hydraulic ni jenis tak tanam kat lantai.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 09:31 PM | Show all posts
pokcik nak cari autogate dan CCTV..sapa sapa boleh rekomenkan....?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by pokcikgumber at 11-12-2008 09:31 PM
pokcik nak cari autogate dan CCTV..sapa sapa boleh rekomenkan....?



Pokcik, autogate yang berkualiti, kawan saya ada buat..
dia buat kat Kuala terengganu dan Kl, harga kat kl sama dengan harga KT..

Murah, bandingkan dengan yang biasa dicarged kat sini..
Baru dia buat rumah saya, cantik..

Dia pakai product Italy, siap ada back up bateri.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by pokcikgumber at 11-12-2008 09:31 PM
pokcik nak cari autogate dan CCTV..sapa sapa boleh rekomenkan....?



untuk cctv, pokcik nak kamera 2 ke 4 biji ..?

rumah apa pokcik..? Kondo, teres or bungalow.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2008 10:52 PM | Show all posts
Originally posted by paksamad at 12-12-2008 10:26 AM



untuk cctv, pokcik nak kamera 2 ke 4 biji ..?

rumah apa pokcik..? Kondo, teres or bungalow.


rumah setinggan je..
senang nak check sapa curi selipar jepun pokcik..
kamera 2 biji dan 4 apa bedza ,,
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 11:12 AM | Show all posts
?t=1229137852

Ini  autogate  yang siap dipasang...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 11:13 AM | Show all posts
Originally posted by pokcikgumber at 12-12-2008 10:52 PM


rumah setinggan je..
senang nak check sapa curi selipar jepun pokcik..
kamera 2 biji dan 4 apa bedza ,,



beza harga ..
2 murah sikit..tp untuk ruma kecik ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:26 AM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 26-11-2008 11:10 AM
aku punya motor autogate btand ISDOM...RM1500 (ok ke brand ni..?)
Jenis Hidraulik ada lightning arrestor/protector...
Wiring RM450 pakai ARMED CABLE...

ok ker..?


dah pasang ke? ada masalah tak guna brand ni...wiring dlm umah tu tanam dlm dinding ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 12:06 PM | Show all posts
aku boleh introduce autogate yang berkualiti dan harga murah..

semua sama dengan org lain,tp org lain charge1500, dia boleh bagi less than 1300..
dia sendiri yang pasang, dengan pekerja dia...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 02:16 PM | Show all posts

Balas #77 danbilananti\ catat

wiring tanam dlm dinding...
tapi koko pakai wayar jenis kabel punya...tebal dan ada lapisan urat besi kat dlm..
kalo tercangkul pun susah putus...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2009 10:14 AM | Show all posts
Minta tolong kalau ada kontek sesiapa yang buat aoutogate...

I dah ada gate biasa... nak tukar kepada sliding folding auto gate.. maknanya.. kena modify gate, buat wiring dan pasang sistem... nak tau harga dulu...

Thanks
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 07:05 AM GMT+8 , Processed in 0.076155 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list