CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 10-11-2009 05:04 PM | Show all posts
120# dania1209

saya punya rm1800 termasuk wiring (arm type)
harga kalo dah ada wiring rm1350
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 06:12 PM | Show all posts
121# biscuit_merie

boleh tengok kat sini http://autogatemalaysia.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 06:12 PM | Show all posts
120# dania1209  

saya punya rm1800 termasuk wiring (arm type)
harga kalo dah ada wiring rm1350
biscuit_merie Post at 10-11-2009 17:04


brand ape tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 08:45 AM | Show all posts
123# mkmh
brand E8 ,made in malaysia
ada yg satu lgik made in austaralia..mahal sket la..rm2300 kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 08:48 AM | Show all posts
Kalau beli autogate import ni make sure senang nak dapat spare part and service. Sebab kalau kena kilat..tak kira import ke local ke..memang akan kena "zasss".. x pilih bulu.
Lain la kawasan tu memang immune kilat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 12:31 PM | Show all posts
Last 2 weeks I jemput my neighbour untuk kenduri rumah I.. satu2 rumah I pergi... I tgk autogate mereka.. cepatnya... tak macam autogate I... lembab sikitlah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 04:16 PM | Show all posts
Last 2 weeks I jemput my neighbour untuk kenduri rumah I.. satu2 rumah I pergi... I tgk autogate mereka.. cepatnya... tak macam autogate I... lembab sikitlah.
maizana Post at 11-11-2009 12:31


Biasanya autogate ada setting nak cepat ke lambat. Tanya orang yang pasang autogate tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 02:52 PM | Show all posts
Post Last Edit by mkmh at 10-3-2010 20:28

Post Last Edit by mkmh at 10-3-2010 19:24

Post Last Edit by mkmh at 19-11-2009 14:54

autogate rumah saya,

brand CASA ASIA,







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 04:50 PM | Show all posts
Kalau beli autogate import ni make sure senang nak dapat spare part and service. Sebab kalau kena kilat..tak kira import ke local ke..memang akan kena "zasss".. x pilih bulu.
Lain la kawasan tu meman ...
CivicSI Post at 11-11-2009 08:48


oo....maksudnya autogate local punya pun ok la ye asalkan spare part mudah nak carik...

pastu camne nak tau kawasan kite tu laluan kilat ke tak terutama kalau kawasan pembinaan baru...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 09:15 PM | Show all posts
Post Last Edit by mkmh at 19-11-2009 14:54

autogate rumah saya,

brand CASA ASIA,



http://i118.photobucket.com/albums/o81/ke ...
mkmh Post at 19-11-2009 14:52


kurang cantik la pagar batu tu sbb tak bercat...tak matching la dengan pagar rod iron tu..
ni kalau pagar batu tu bercat, mesti lawa...hihiihi

gurau jer...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 11:09 PM | Show all posts
129# aku_blur

Pada pendapat saya dan jugak pengalaman jiran saya.Jiran pakai yang imported itali..pun kena kilat jugak. Saya pakai local punya pun kena kilat jugak. Nak tahu laluan kilat ke tak saya tak tahu sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 11:13 PM | Show all posts
128# mkmh

Mkmh

Apa kelebihan jenis ini berbanding arm type? Berapa harga sebelah kalau rosak ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 08:05 PM | Show all posts
kena kilat coz pembumian pendawaian elektrik x kemas.. 131# CivicSI
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 08:18 PM | Show all posts
kurang cantik la pagar batu tu sbb tak bercat...tak matching la dengan pagar rod iron tu..
ni kalau pagar batu tu bercat, mesti lawa...hihiihi

gurau jer...
mharry Post at 19-11-2009 21:15


duit udah habis,

lepas ni kena kerja overtime nak bayar hutang,
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 08:20 PM | Show all posts
128# mkmh

Mkmh

Apa kelebihan jenis ini berbanding arm type? Berapa harga sebelah kalau rosak ?
CivicSI Post at 19-11-2009 23:13


saya pon tak pasti apa perbezaannya,

saya beli brand ni sebab berkenan dgn designnyer & features yg ada,
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 09:28 PM | Show all posts
133# estana98

Jadi macam mana yang nak dikatakan sistem pendawaian yang kemas?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2009 01:35 AM | Show all posts
Saya cadang lepas raya haji ni nak buat auto gate juga.saya tanya di kedai yang buat grill.Cina tu kata motor untuk auto gate RM1100 aje.Murah jer dengar.Wiring RM200.
   Saya ada tanya kalau time black out macam mana.Cina tu kata motor ni boleh buka sebanyak 60x.Ada sesiapa yang guna auto gate macam ni.Brand apa tak tanya lah pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2009 10:10 AM | Show all posts
137# zuraida8177


Biasanya kalau blackout ada pakai bateri spare. Function ni memang dah ada in mana mana autogate.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 02:22 PM | Show all posts
gate kat rumah....


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2009 04:01 PM | Show all posts
gate kat rumah....



ladybirdninja Post at 23-11-2009 14:22


xde autogate lg ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 10:20 PM GMT+8 , Processed in 0.084935 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list