CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8900|Reply: 104

Dear Girls..What makes u still strong wthout them?

[Copy link]
Post time 21-8-2008 12:55 PM | Show all posts |Read mode
Untuk aku...
dah sebulan dah putus..
he is my first love n i've put my loyalty for 5 years...
reasonnye tak payah ar bgtau...

utk aku yang dah umur 25 ni...xtau ar...kalo aku 20 aku tak kesah sgt kot
xde mud ar nak cari...sbb kdg2 kite terase ex- kite...kita rase ape yg dia ade tula yg plg baik(sbnrnye tak pon)
dan takot kalo jumpa lain ...kite jumpa yang lg terok
lgpon kiter pompuan...it's not easy to make the first move to any guys outhere ....
adoii...macam nak gile...mkn suku aje nasi...

so...mungkin korang boley share kat cni..pandangan dan tips
ape yang membuatkan korang lebih kuat tanpa mereka....atau pon korang pon cam aku gak...?
Boys ...pon boley la kalo nak share..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2008 01:02 PM | Show all posts
aku dah 28.. baru je clash.... ade sumone better...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:05 PM | Show all posts
- cari kwn2...n mintak support dorg...(thnx to all my frens!! )
- pk tanpe dia pn kite leh idup :pompom:
- dekatkan la diri pada yg MAHA BESAR (ALLAH S.W.T)
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:07 PM | Show all posts
what make me strong?
my family..aku xsuka depa tau aku susah ati.

n also duit beb..aku xnak patah hati,smpi xde mood keja..
so aku aim utk dpt more money..n klu tensen sgt, SHOPPING la .apelagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:28 PM | Show all posts
Originally posted by anonymous5050 at 21-8-2008 01:05 PM
- cari kwn2...n mintak support dorg...(thnx to all my frens!! )
- pk tanpe dia pn kite leh idup :pompom:
- dekatkan la diri pada yg MAHA BESAR (ALLAH S.W.T)


kita setuju ngan yg nih
kita walau dgr lagu yg ala2 cam ada kena ngena pun leh wat kita sedey...
kita kuatkan hati gak arr...

bab cari2 tu...malas arr nak cari dah
BOSAN!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:38 PM | Show all posts
emm.. x tau lg camne nak buat... masih tercari2 kekuatan itu... badan x bermaya yg tgl hanya semangat yg kian terkikis.. ( btol ke)
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:46 PM | Show all posts
x buat apa2 pun....selama nie ada dia or x mmg aku percaya yang aku nie kuat....mmg kalo kapel x mengharap or bergantung pd dia 100%....cuma belaja redha jer la kut n percaya msti ada sebab kenapa x bersama ngan dia....ada perancangan dari DIA yang kita x tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:47 PM | Show all posts

Reply #6 kotaktisu1305's post

uikss
relax arr
kumbang bukan seekor...

mungkin ada yg lagi baik tgh menanti
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2008 01:55 PM | Show all posts
dia bukan utkmu

terima dgn redha
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:59 PM | Show all posts
~Stop thinking about him ~
Yes,it's easier said than done. But every time you find yourself slipping into a little ex-related day dream, force youself to think about something else.


~Get a project ~
Rather than constructing a fictional relationship in your head, construct something real in the real world, such as a scarf. Tell yourself that, when it's finished, you'll have banished every part of your ex from your life.


~Get real, ex girlfriend :@:@~

Your  relationship ended for a reason and those reasons would have prevented the perfect relationship scenario in your head from ever happening.It's sad but it's true.




~But don't..
Destroy all your memories of him. I bet you guys had some goodtimes, and at the very least you need to remember your old relationship from time to time to stop you repeating those mistakes...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:59 PM | Show all posts
saya pun lepas putus fikir benda yang sama..
tapi kena fikir positif la... mungkin ada yang lebih baik menanti...

saya rasa skrg saya happy sangat di samping keluarga, kawan2 yang banyak bagi sokongan..

ape2 pun yang paling penting minta pada Allah SWT.. Hanya DIA yang mengetahui segala-galanya...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:07 PM | Show all posts
baru 3 bln putus..hari nie dia kawen..mungkin tgh bersanding skrg nie kot....

dpt nie dari kasen;- terubat juga hati ini

"bila engkau memandang segalanya dari Tuhanmu, yang mencipta segalanya, yang menimpakan ujian, yang menjadikan sakit hatimu, yang membuatkan keinginanmu terhalang, serta menyusahkan hidupmu, pasti akan damailah hatimu, kerana masakan ALLAH sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia, bukan ALLAH tak tahu, deritanya hidupmu, retaknya hatimu, tapi mungkin itulah yang DIA mahu kerana DIA tahu hati yang sebeginilah yang selalunya lebih lunak dan mudah untuk dekat dan akrab denganNYA..."   
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:08 PM | Show all posts

Reply #11 nafisa85's post

betul tu nafisa...
kadang2 kita terpikir gak..

dah nama pun memori kan kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:10 PM | Show all posts

Reply #12 aamoi's post

very touching arrr amoi..
kita pun termakan ngan kata2 kazen awk neh
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:11 PM | Show all posts

Reply #12 aamoi's post

very touching arrr amoi..
kita pun termakan ngan kata2 kazen awk neh
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:22 PM | Show all posts

Reply #12 aamoi's post

saya pun termakan jugak...

betul sangat tue...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2008 02:30 PM | Show all posts
yup..juz be strong...as long as u have ur family and friends beside u...and most important ALLAH s.w.t ..
setiap yg berlaku pasti ader hikmahnyer...maybe ader yg lebih baik sedang menanti..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:32 PM | Show all posts
tiap pe yg pahit ada manis nya kelak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:36 PM | Show all posts
SHOPPING is the best therapy
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 02:43 PM | Show all posts
benda ni amik masa utk pulih..mcm i dulu i amik ms sethn untuk recover dr ingatan about my ex..padahal bercinta tak sampai 2 bulan pun....pastu i meet sumone better after 1 year tu..masa tu baru rasa breaking off ni bkn end of the world..lagi2 bila i dpt lagi hensem drp yg ex..hehe
for tuan umah..let time kills the pain kay

[ Last edited by  akazukin_ryu at 21-8-2008 02:59 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 08:33 PM GMT+8 , Processed in 0.117234 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list