CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kupia

Yang Baru Belajar Blogger

  [Copy link]
Post time 18-11-2008 12:17 PM | Show all posts

belajar html

bagus gak thread nih, kongsi2 ilmu kan. saya nak kongsi stau benda pasal html. Paling selamat, kalau nak berblog, tahu basic html. dulu2 kala, saya seacrh kat google ' belajar html bahasa melayu' ..ada yg buat article, dr situ satu belaja. tapi skrg saya cadankan baca satu ebook pasal html,

http://tinyurl.com/65foh8
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2008 04:14 PM | Show all posts

Balas #59 kupia\ catat

poblem no 2 tu dah selesai...

poblem no 1 lum lg. gambar saya masuk dari insert picture je...semua gamba ada 35. tapi bila saya masuk kadang ada 20, buka lagi sekali tinggal 28...jumlah gamba yang appear tu tak penah sama.

jzkk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-11-2008 08:57 AM | Show all posts
Originally posted by cikguhani at 18-11-2008 04:14 PM
poblem no 2 tu dah selesai...

poblem no 1 lum lg. gambar saya masuk dari insert picture je...semua gamba ada 35. tapi bila saya masuk kadang ada 20, buka lagi sekali tinggal 28...jumlah gamba  ...


Saya rasa tu salah dari google blogger sendiri, tak banyak yang dapat dibantu. Mungkin asingkan paparan sebilangan dari gambar2 tu untuk kurangankan bilangannya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 09:00 AM | Show all posts
saya pun ade poblem gak ...  blog cari ... baru2 ni ade post ... tp tak kuar kat blog saya, apa masalah nyer ... sebelum kita nak post tu siap tanya category ape ... saya pilih kalo tak silap Feeling Oasis ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2008 02:17 PM | Show all posts
Originally posted by kabintang at 19-11-2008 09:00 AM
saya pun ade poblem gak ...  blog cari ... baru2 ni ade post ... tp tak kuar kat blog saya, apa masalah nyer ... sebelum kita nak post tu siap tanya category ape ... saya pilih kalo tak silap Fee ...


sorry bintang, aku tak familiar dengan cari punya blog. tunggu kalau ada sesiapa yang boleh bantu, atau rujuk dengan blog cari punya help n guide.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2008 02:19 PM | Show all posts
Ada topik baru untuk newbie dalam 'Panduan Pemblog'...

Kod HTML untuk buat 'scrolling text':

Kod Untuk Scrolling Text

sila mampir:

Panduan Pemblog

[ Last edited by  kupia at 22-11-2008 02:21 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2008 06:46 PM | Show all posts

MASUKKAN RECENT COMMENT DI SIDEBAR BLOGGER BARU

1. Setelah login, klik Layout -> Tambah Gadget (Add Gadget) -> Feed
2. Isi dengan Feed Koment / Comment blog Anda.
Struktur komentar feed blogspot ada dua. Pilih salah satu:
(a) Atom 1.0:  http://namablog.blogspot.com/feeds/comments/default
(b) RSS 2.0: http://namablog.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss
3. Klik 揷ontinue
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 01:23 PM | Show all posts
saya nak cari free template yang ada  3 column or 4 colomn yang free mana nak cari? selain finalsense.com. mana web yg cantik2 ada lagi? yg free... ada sesiapa boleh tolong saya. TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-11-2008 02:35 PM | Show all posts
Originally posted by dieela at 25-11-2008 01:23 PM
saya nak cari free template yang ada  3 column or 4 colomn yang free mana nak cari? selain finalsense.com. mana web yg cantik2 ada lagi? yg free... ada sesiapa boleh tolong saya. TQ


cari kat sini banyak ada cantik2, yang paling banyak orang downloada tu yang paling popular:-

http://www.eblogtemplates.com/templates/blogger-templates/
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 03:13 PM | Show all posts

nak belajar...

hai,

thank u. boleh la blaja wat blog.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 06:34 PM | Show all posts

info

ada baru punya 2-tier affiliatte
1-tier :40%
2-tier: 20%
banyak nih, min pay out rm10
blogger yg minat, boleh le klik

http://tinyurl.com/5hwpnl

p/s: maaf ye kalau menganggu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 09:01 PM | Show all posts
Originally posted by dieela at 25-11-2008 01:23 PM
saya nak cari free template yang ada  3 column or 4 colomn yang free mana nak cari? selain finalsense.com. mana web yg cantik2 ada lagi? yg free... ada sesiapa boleh tolong saya. TQ


cuba cari sini http://www.pyzam.com/ atau http://skincorner.com/

ini contoh web saya http://myhansrojzcrafteshoppe.blogspot.com/ menggunakan  Free Wordpress Themes // Wp-Themes.us //
cubalah  tentu rambang mata dibuatnya

[ Last edited by  niateh at 5-12-2008 10:28 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2008 01:13 PM | Show all posts
tx ya Kupia..
nak tanya sikit..
bole  x kalau nak delete header yg sedia ada kat template tu than nak ganti header yang saya dah buat sendiri..saya guna blogspot.tx
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2008 02:45 PM | Show all posts
Originally posted by ardamia at 7-12-2008 01:13 PM
tx ya Kupia..
nak tanya sikit..
bole  x kalau nak delete header yg sedia ada kat template tu than nak ganti header yang saya dah buat sendiri..saya guna blogspot.tx


Boleh kalau tau HTML - sebab banyak kena pinda template code punya CSS stylesheet sesuai dengan header baru yang awak buat...  kalau width dia sama dengan header lama tak banyak masalah, pinda link background dia aja.  Yang banyak masalah kalau width dia tak sama melibatkan outer wrapper, footer wrapper, main wrapper semua.  Yang berkaitan dengan inner header pun nak kena pinda

Saya tak buat tutoial untuk tukar header ni sebab saya tak ada contoh header yang simpan dalam hos lain...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 03:14 PM | Show all posts
kupia, mcm mana nk wat template mcm u punye blog? yg kat side tu ada 2 column
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2008 03:28 PM | Show all posts
Originally posted by julie at 10-12-2008 03:14 PM
kupia, mcm mana nk wat template mcm u punye blog? yg kat side tu ada 2 column


Template tu nama dia "Ads Theme" ambik ikut link kat bawah (muka no. 2).  Ada banyak pilihan template 3 column yang lain dalam tu, pilih mana yang awak suka (preview dulu).

eBlog Template

Kena pinda dulu template tu sesuai dengan blog julie, nanti boleh bincang lain...

[ Last edited by  kupia at 10-12-2008 03:30 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-12-2008 03:29 PM | Show all posts
page mendap.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 12:10 AM | Show all posts
kupia, saya nk letak template br yg donlod dr eblog tu and dia kuar mcm ni:

We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code and additional information.
bX-j83adq
Additional information
blogID: 5430849476652372534
host: www.blogger.com
uri: /html

This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologize for the inconvenience.

Find help
See if anyone else is having the same problem: Search the Blogger Help Group for bX-j83adq
If you don't get any results for that search, you can start a new topic. Please make sure to mention bX-j83adq in your message.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2008 12:54 AM | Show all posts
Originally posted by julie at 11-12-2008 12:10 AM
kupia, saya nk letak template br yg donlod dr eblog tu and dia kuar mcm ni:

We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the  ...


Ya julie saya pun pernah beberapa kali kena error yang sama.  Julie pakai browser firefox jugak ke?

Yang ni blogger punya error...

Cara mengatasinya:-

1.   Tukar browser guna IE selalunya ok dia boleh save.
2.   Tunggun esok cuba semula dengan browser firefox, selalunya boleh lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 01:09 PM | Show all posts
Originally posted by kupia at 11-12-2008 12:54 AM


Ya julie saya pun pernah beberapa kali kena error yang sama.  Julie pakai browser firefox jugak ke?

Yang ni blogger punya error...

Cara mengatasinya:-

1.   Tukar browser guna IE sela ...


lg satu kan kupia, sori ek kalau soklan budus... masa kite download tu kan saya save je dlm C-drive... mmg zip file lar.. camner kite nk unzip ek? yg saya buat extract ke xml... betul ke? :victory:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 09:46 AM GMT+8 , Processed in 1.791464 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list