CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 7674|Reply: 45

PIALA FA final [KEDAH vs SELANGOR]

[Copy link]
Post time 18-6-2008 08:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by hantamal at 24-11-2021 07:02 AM

- edited sebab dah tak relevant -
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-6-2008 08:59 PM | Show all posts
aku pilih selangor..pasal die hard fan la ape lagi..

jom serbu stadium shah alam sabtu ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2008 11:02 PM | Show all posts
ak sokong kedah...kot2 tahun nie leh treble lagi ka...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 07:51 AM | Show all posts
kedah ler............ sbb main away..... klu main kat darulaman baru pilih slangor
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 09:29 AM | Show all posts
pilih kedah la........
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 09:30 AM | Show all posts

Reply #1 hantamal's post

patut buat poll...........
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 03:26 PM | Show all posts
kedah da peace la...
skuad kenari da besh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 04:37 PM | Show all posts

Sang Kenari atau Gergasi Merah?



Amri (kiri) dijangka mencatur gerak Selangor di barisan serangan



KEDAH atau Selangor?



   Sang Kenari yang bijak bestari atau Gergasi Merah yang garang?

   Stadium Shah Alam Sabtu ini menjadi saksi detik penentuan. Piala FA menjadi buruan.

   Edisi ke-19 mempertemukan juara bertahan Kedah, dengan Selangor, yang memenangi piala yang sama sebanyak empat kali.

  Agak sayang kerana Kedah tidak akan menurunkan dua pemain St Vincent & Grenadine, Bernard Hugging dan Marlon Alex James, sebaliknya menaruh harapan kepada hampir-hampir kesemuanya anak jati negeri Jelapang Padi untuk menaiki podium kemenangan.

  Bagi Selangor yang memiliki kelebihan bermain di gelanggang sendiri, jurulatih Dollah Salleh nampaknya sudah menjumpai formula yang menggandingkan Safee Sali dan Amri Yahyah selaku dua serangkai penggempur.

  Amri yang kerap digunakan di posisi bek kanan sepanjang musim berupaya melaksanakan fungsi selaku pemain tengah, sayap mahupun back-up striker.

  Pada separuh akhir, Selangor menumpaskan Terengganu 2-1 di stadium yang sama pada separuh akhir pertama dan seri 1-1 pada pertemuan kedua di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Selasa lalu.

   Kedah bimbingan Azraai Khor Abdullah mahu mempertahankan gelaran sesudah menewaskan Pahang 4-1 pada perlawanan pertama dan 2-0 di Stadium Darulmakmur.

   Dalam perlawanan akhir di Stadium Batu Kawan, tahun lalu Kedah menewaskan Perlis 4-2 menerusi sepakan penalti selepas kedudukan penuh masa terikat 0-0.

  Tiket berharga RM40 bagi grandstand dan RM20 untuk tempat duduk terbuka.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 19-6-2008 05:37 PM | Show all posts

Reply #6 jofizo's post

alomak camana nak wat poll ek...
awat cheq cari x jumpa pun....
ari tu jumpa la plak wahahahahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 05:40 PM | Show all posts
kedah dengan selangor dah bertemu dua kali pada tahun ini...

di darul aman kedah menang 6-2
di shah alam kedah menang 1-0 dengan skuad tempang selepas pasukan kedah dihantui masalah kecederaan

untuk pertemuan kali ketiga marlon, hugging ada natinaol duty for qualifying round world cup 2010

permain2 muda yg diturunkan tidak menghamoak azrai...

so aku ramal kedah menang 3-1

semua gol anak kedah termasuk selangor jaringan akmal rizal
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 08:40 PM | Show all posts
Aku pilih Kedah sebagai juara, walaupun aku ni orang Perak..

Selangor bkn tak handey..tapi kurang handey le.. player dorang standart player MELAKA je.. tih tih tih
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 09:04 AM | Show all posts

Reply #9 hantamal's post

masa nak open thread tuh, bila pergi kat New, dia akan tunjuk POLL.......... tapi kalau dah open tak tau la boleh edit ke tak......... apa kata ko bukak POLL baru kat Current Issue, musti panassss nya........
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 09:07 AM | Show all posts

Reply #11 panglimapetai's post

marah fans s'gor nanti..........
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 09:12 AM | Show all posts

Kedah yakin pertahan juara

BAHANG perlawanan akhir Piala FA esok semakin terasa dengan pengurus Kedah, Datuk Othman Aziz melaungkan keyakinan barisan bimbingan Azraai Khor Abdullah mampu mempertahankan kejuaraan walaupun tanpa kehadiran dua tonggak importnya.

Penyerang utama, Marlon Alex James dan Bernard Hugging kini masih terbabit dengan pusingan kelayakan Piala Dunia bersama St Vincent & Grenadines, namun Othman berkata, Hijau Kuning masih mampu mencabar.

揔edua-dua pemain itu masih bersama skuad negara mereka, tetapi kami beraksi cemerlang tanpa mereka dalam dua perlawanan separuh akhir sebelum ini dan ia membuktikan Kedah masih mampu cemerlang tanpa pemain import.

揃agi saya ia juga satu perkembangan positif, kerana membuktikan pemain tempatan juga berupaya memainkan peranan utama dalam pasukan apabila diperlukan,
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 09:43 AM | Show all posts
pilih: Hijau Kuning
kenapa: laki aku fanatik hijau kuning
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 02:27 PM | Show all posts
gua sokong KEDAH
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-6-2008 03:53 PM | Show all posts
KEDAH PANTANG KALAH!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 11:22 PM | Show all posts
Sang Kenari yang bijak bestari atau Gergasi Merah yang garang?

^^
sang kenari bijak bestari la....
gergasi yg garang jer watper kalo x bijak...

p/s: x sabar nk bace headline "Sang Kenari Terbang Tinggi" lg...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2008 01:09 AM | Show all posts

Balas #18 CheQ\ catat

aku nak baca headline "sang kenari berjaya mematok mata red giant"
huhuhuhuhu...

insyaAllah kedah menang hihihihhihihi.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2008 01:16 AM | Show all posts

Reply #14 jofizo's post

kalu gitu x dpt la cheq nak main poll2 nya eh....
sebab cheq x reti kui3......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 06:44 AM GMT+8 , Processed in 0.083690 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list