CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 83014|Reply: 84

~*~*~ pEtAnDa buRuNg KeRaP DataNG kE rUmAh ~*~*~

[Copy link]
Post time 5-5-2008 07:37 AM | Show all posts |Read mode
sekarang ni kan....
tiap2 hari.....
ada sekor burun ni colour kuning & hitam suka mai rumah aku laaaa....
sekarang pukoi 7.30 pagi.....dari pukoi 7 tadi lagi dia dok mai ketuk cermin rumah aku.....
dia ni dah mai rumah aku sejak 4 hari lepas.....
dah tu dia boleh plak dok bising & ketok kat rumah aku dari pagi sampai la ke maghrib.....dia tak lapaq ke haaa
apa yang dia nak sampaikan haaa???
ada 1 time tu cermin rumah aku terbukak......dia masuk tau tak.....
tp dia tersangkut kat langsir tingkap.....so kami cepat2 tolak dia keluaq.....
aku bukan apa.....
risau laaa....
bila teringat orang tua2 dulu kata.....
ke ada orang nak hantar benda apa2 kaaa....
penah dengaq dak orang hantar benda guna burung??
semalam adiq aku tolak gril tempat burung tu suke lepak.....
so tempat dia lepak tu dah x de laaa....
hangpa tau dak burung tu mai langgaq pintu kaca rumah aku 3 kali.....
dia terbang then langgaq pintu gedeguuuummmmm!!!
opocot mak hang terkejut aku time tuhhh.....
burung apa haaaa nihh....

ni aku edit letak gambaq burung tu......


dia tengah commit suicide ngan melanggaq pintu kaca umah aku....


gambaq yg kabur time dia dah terbang2....


ha ni ler....kaler kuning hitam

aku tawakal jala sekarang n hope takdak apa2 yg buruk jadi......
hope Allah lindungi kami....


[ Last edited by  hantamal at 17-5-2008 03:07 PM ]
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-5-2008 07:48 AM | Show all posts
erk... apsal ek burung tu ske g umah ko
dr cite ko cam ganas jek burung tuk
tatau plak aku pasal alamat brg ney, klu yg rama2 tu tau la
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 07:55 AM | Show all posts
Orang kata, kalau burung dtg rumah, tu tanda murah rezki. Tp kalau burung mai datang langgaq rumah, tu tak tau laaaa...
Die suke rumah hang kott.. nampak cam selesa je nak wat port..
Besaq ka burung tuh? Kasik snap pic dia tepek kat sini.. nk gk tengok burung misteri nihh..
Kalau rumah cek, burung pipit tu mmg la slalu mai sampai dpn grill pintu rumah. Kami mmg slalu bagi makan. Saja la.. Org kata, kalau kita slalu bagi mkn binatang, binatang tu akan slalu doa utk kita.. Tp kalau pasal hantar perutusan sihir tuh, wallahualam.. Jgn dok igt yg negatif laaa... Igt, ALLAH tu lebih berkuasa dr segalanya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 08:22 AM | Show all posts
rumah aku burung masuk atas siling....beranak pinak dah....ada sekali mati dlm water tank....nasib baik masa tu aku out station...hubby aku lah mandi pakai air bangkai....
hubby aku dah panggil indon keluarkan rumah2 burung tu....tapi dok datang lagi....harap rezeki aku murah sebab share rumah dgn burung
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 08:26 AM | Show all posts

Reply #2 luvpierre's post

aku rasa dia nak hantar surat tawaran belajar kat Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry la..yang Harry Potter pergi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 08:30 AM | Show all posts
xder pape la tuh. dulu kt umah aku pon ada gak burung kaler kuning itam slalu lepak tepi tingkap. mcm yg ko ckp la. tp skrg ni da xder. windu plak kt burung tu hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 08:48 AM | Show all posts
ada sarang dia kat situ kot....anak2 dia ada la dalam umah ko tu agaknya tu la pasal dia dok datamg jenguk umah ko bukan nak tengok ko...tengok anak2 dia la...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 08:56 AM | Show all posts
kalau pada aku burung masuk dalam rumah satu petanda baik...

dah dua tiga kali jadi aku dapat rezeki Tuhan bagi... hehehe...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-5-2008 08:59 AM | Show all posts
uish...besaq ka burung tu?? tp apsal burung tu pi langgar cermin umah semua?? ganas la plak erk..
kat umah aku ni selalu burng ape ntah dtg...ayah aku slalu bg dia mkn...dah tetiap hari plak dia dtg...kekdang smpai masuk umah sbb nk mkn laa tu...
burung ni ade la dlm 6, 7 ekor....siap dh wat sarang kat pokok bunga ni...hee
seronok laa dorang x yah susah2 cari mkn....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 09:01 AM | Show all posts

Reply #7 mira83's post

aku setuju dgn mira83 nie...maybe ade anak dia ke...dia dah bertelur dlm umah ko...agaknye laaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 09:21 AM | Show all posts
--------------

[ Last edited by  whiteDhahlia at 18-6-2008 01:55 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 09:25 AM | Show all posts
barangkali dia suruh hang bayak sewa rumah !
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 09:28 AM | Show all posts

Reply #5 eastrun's post

ini buat aku tergelak

kalau version nenek aku, ada org terdekat nak meninggal, tak tau la
wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 09:34 AM | Show all posts
haha..kat umah aku pun sama...ada 2 ekor burung gembala kerbau..time pagi nak gie kerja dier datang..bila aku balik pun dier datang jugak..memang jinak burung tuh...siap bagi namer johny ngn jody kat 2 ekor tuh..so, aku pun rajin ler jugak bagi makan..sampaikan dier berani jenguk2 kat pintu rumah ler kalo aku tak bagi fud kat derang nih...
yg tak tahan nyer, dier suker berak..adehh..abih pagar rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 10:02 AM | Show all posts
Rina pulak...pagi-pagi ada sekor burung 'cak rumah' ni masuk dlm umah...kerja dia pegi kat cermin muka...asyik ketuk2 kat cermin tu...maybe dia ingat yg tu aweks kot..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 10:12 AM | Show all posts
burung tuh main2 cak ngn rina ler tuh...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-5-2008 12:31 PM | Show all posts
huhuhuuh

pernah skali burung enggang masuk dlm rumah aku n hinggap atas kipas angin.
tak taula cara ni betol ke tak..
cuba cakap ngan dia... tanyakan apa hajat dia..
kalo niat baik soh dia tunjukkan.... dan kalo hajat baik dan tak ingin tumpang.. soh dia jgn ganggu family ko le..
kalo niat n hajat tak baik.. soh dia pergi dari situ..
masa rumah aku dulu... burung enggang tu terus terbang klua tak dtg dah.

tapi tak taula... mungkin burung yg dtg umah ko tuh saja2 jer... takde apa2 misteri ehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 01:51 PM | Show all posts

Reply #16 dainese's post

kekeke...ada ka main2 cak... rasanya dia suka tgk muka dia sama kat cermin tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2008 01:59 PM | Show all posts
aku dah snap dah pic dia langgaq pintu kaca umah aku...
kang la aku letak.....
wayar sambung camera ni hilang la pulak.....
ya ke murah rezeki???
aku rasa burung ni cam nak kamikaze ja punnnn....
dia langgaq puuiiyoooo punya la dasyatt.....
melayang2 then gedebummmmm....
sampai berdarah2 tau dia.....
lekat kat kaca tuh....
aku dah jumpa 5 tompok darah dah......
now pun dia dok langgaq lagi.....
aku pun x tau spesies apa dia nih.....
tp kaler kuning hitam laaa.....
yg lebih menakotkan.....
tadi aku nyorok2 then pi tengok dia dekat2.....
mata dia merah wwooooo......
aku pun heran la ngan dia nih......
dia x sakit ke haa.....dah tu x makan plak tuhh.....
apa pun aku doa & tawakal ja la hope x dak apa2......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2008 02:03 PM | Show all posts
a'ah maybe nak dapat rezeki kot.....
aku tanya boypren aku dia kata tu tandanya nak dapat burung jadian.....

antu punya boypren....
aku serius dia main2 pulak.....
sekeh kepala tu kang....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic
Sultanah baru
MizzNazaSultanah baru
Views : 13549 Replies : 200
Macam mana sampai sekarang dia boleh di beri tugas penting negara utk org nu ni perlu booster sedangkan dia kantoi utk berbooster pungg ?
blastoffMacam mana sampai sekarang dia boleh di
Views : 11742 Replies : 216
My Cockatiels
WhiteyMy Cockatiels
Views : 0 Replies : 0
Gempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK bakal 'turun pangkat' kerana terjerumus dalam pelbagai krisis ,jadi negara membangun semula.Anda terkejut?
YgBenarGempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK ba
Views : 333 Replies : 3
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 26570 Replies : 1301
'Genap setahun Ayash. Saya tak boleh beri sentuhan seperti ibu' - Shuib
mojarean_X'Genap setahun Ayash. Saya tak boleh
Views : 3432 Replies : 44
Belia Melayu aktif seks
ultra78Belia Melayu aktif seks
Views : 1357 Replies : 42
BELI NOTHING PROJECT
adila39BELI NOTHING PROJECT
Views : 29227 Replies : 70
GEMPAR: FBI serbu kediaman bekas Presiden US, Donald Trump di Mar-A-Lago
mojarean_XGEMPAR: FBI serbu kediaman bekas Preside
Views : 1205 Replies : 10
Edisi CSI kembali : Bakal Che Puan THIS??
rosasaEdisi CSI kembali : Bakal Che Puan THIS?
Views : 43368 Replies : 324

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 08:00 AM GMT+8 , Processed in 1.119386 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list