CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mamapea

[Aduan] Pampasan kemalangan oleh PERKESO

  [Copy link]
Post time 6-7-2013 11:01 AM | Show all posts
Nak tanya ni...

last 3 days saya telah tergelincir d rumah sehingga menyebabkan jari kaki saya patah.

Saya difahamkan oleh kawan saya, saya boleh menuntut claim mc untuk kecacatan sementara. MC saya adalah selama 1 bulan. Boleh ke? sedangkan kemalangan berlaku sleepas waktu pejabat
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2013 01:53 PM | Show all posts
AniSa_Rahman posted on 6-7-2013 11:01 AM
Nak tanya ni...

last 3 days saya telah tergelincir d rumah sehingga menyebabkan jari kaki saya pa ...

setahu sy selepas waktu pejabat x boleh...tp x tau la kan..



Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 03:45 PM | Show all posts
salam
nak tanya nie sy dapat 15 % dari jemaah doktor,patah di buku lali,da susah nak berjalan,umur 23 tahun huhu

soalan
nak tanya berapa RM sy dapat er..teruja jugak la..huhuhu bulan depan da nak tunang huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 03:47 PM | Show all posts
@medangmru  dan @aziz79  tolong sy bg pendapt huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:02 PM | Show all posts
deefiz posted on 23-9-2013 03:47 PM
@medangmru  dan @aziz79  tolong sy bg pendapt huhu

15% banyak tu.
umur pon masih muda.
mau puluh puluh ribu jugak tu

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 04:04 PM | Show all posts
hope ler..bru pas kol perkeso....dia cakap 15%.. nak tau gak dalam lingkungan berapa 2 er en @aziz79
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 07:01 PM | Show all posts
deefiz posted on 23-9-2013 03:45 PM
salam
nak tanya nie sy dapat 15 % dari jemaah doktor,patah di buku lali,da susah nak berjalan,umur  ...

Btw sbnrnya nengpok dr Gaji BUlanan....dan sbnrnya boleh je Check dengan Pihal Perkleso 5 hari lepas je,maah bg result peratusan permanent disability tuh.....Terus P{erkeso akan bgtahu exact amiunt....dan cheque plak mmg cepat dapat...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 09:55 PM | Show all posts
@medangmru  2 la masalahnye perkeso ni x bgtahu amount 2, dia cuma bg tau peratus jew,pas 2 isi borang g perkeso antar
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 08:10 AM | Show all posts
salam..tuk gomen leh ke nk carum perkeso sendirik2
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2013 11:51 AM | Show all posts
berapa lamakah process tuntutan nih?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2013 10:50 AM | Show all posts
Assalam...

Berapa lama sesuatu proses tuntutan dijalankan...

Saya ada buat tuntutan Faedah Hilang Upaya Sementara... pada 29hb. Oktober, 2013. Tapi sampai sekarang, senyap je...


Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2013 02:50 PM | Show all posts
Salam semua, sekadar sebuah perkongsian...
Sy kemalangan pada bulan ramadhan lepas, ketika keluar beli juadah berbuka puasa...ketika tu sedang bekerja shif ptg.....kereta dari arah depan masuk simpang kanan secara tiba2, dan sy merempuh kete tersebut, mnyebab kan sy terbang macam superman....
Kaki kanan sy koyak, teruk...urat kat ibu jari kaki kanan putus teruk...darah keluar non stop...
Dapat rawatan di KPJ Kajang, warded 4 hari...mc 55 hari....
Ketika dlm mc, kerja sama HR majikan sy, selesai mc, sy submit semua dokumen berkenaan, dan semua slip mc asal di perkeso kjang...
Lepas seminggu, sy dpt cek 4500++ utk HUS...
20 november lepas, appointment dengan jemaah doktor di spital kajang utk tuntutan HUK....belum dpat keputusan....dari apa yg sy baca....secara kasar kiraan HUK ni..... ( 60-umur x jumlah 6 bulan gaji x 2 x persen yg dapat, dan jgn lupa bahagi 100 ) contoh kalau dpat 5% umor 29 gaji 2000 sebulan.. 31 x 12000 x 2 x 5 / 100

Sekian..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
boboimoncet posted on 23-11-2013 02:50 PM
Salam semua, sekadar sebuah perkongsian...
Sy kemalangan pada bulan ramadhan lepas, ketika keluar b ...

slm..nak tya la..suami sy ni kena operate buang isi pd betis.kesnya bermula kaki suami tergesel pd besi tangga mse tgh bekerja panjat tower.stat situ la kaki bengkak dan bernanah.blh ke claim sbb kemalangan tempat kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 11:27 PM | Show all posts
elnor_81 posted on 26-11-2013 02:57 PM
slm..nak tya la..suami sy ni kena operate buang isi pd betis.kesnya bermula kaki suami tergesel pd ...

Dah lama ke kejadian nya....minta majikan suami puan buat laporan awal ke perkeso....dlm tempoh 12 bulan @ setahun, masih bole mohon

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
boboimoncet posted on 27-11-2013 11:27 PM
Dah lama ke kejadian nya....minta majikan suami puan buat laporan awal ke perkeso....dlm tempoh 12 ...

oo..ok..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 08:11 PM | Show all posts
nice_72 posted on 20-11-2013 10:50 AM
Assalam...

Berapa lama sesuatu proses tuntutan dijalankan...

faedah hilang uapaya sementara mmg agak lambat...cam aku dulu.....tak menahu pun ...submit dalam bulan 2 dan dapat dalam bulan 5 camtu....tp hilang uapaya kekal mmg superb cepat...dalam seminggu lebey dah dapat
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 08:12 PM | Show all posts
deefiz posted on 23-9-2013 09:55 PM
@medangmru  2 la masalahnye perkeso ni x bgtahu amount 2, dia cuma bg tau peratus jew,pas 2 isi bora ...

camner dah dapat duitnya ke belum...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 02:51 PM | Show all posts
@medangmru ALHAMDULILLAH da dapat da hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 11:12 AM | Show all posts
medangmru posted on 18-1-2014 08:11 PM
faedah hilang uapaya sementara mmg agak lambat...cam aku dulu.....tak menahu pun ...submit dalam b ...

kawan aku x dpt duit apa2 lgi..
accident hujung bulan 5 2013...
ni semua gara2 kecuaian HR company dia yg hilangkan MC....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 07:25 PM | Show all posts
morango posted on 22-1-2014 11:12 AM
kawan aku x dpt duit apa2 lgi..
accident hujung bulan 5 2013...
ni semua gara2 kecuaian HR compa ...

tu sbb copy IC adalah amat penting.....dan HR company kawan ko tu pun satu....cuai..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 09:32 PM GMT+8 , Processed in 7.058958 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list