CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 161228|Reply: 1059

★ALL ABOUT INSURANCE★

[Copy link]
Post time 23-9-2007 12:01 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by medangmru at 21-9-2010 15:07

hemm..aku nak tanya..sesiapa yg ada pengalaman mengenai insuran and tgh guna insuran...so bley tanya ape benefit korang dapat ngan insuran korang and brape sebulan.....sebab aku nak amek insuran tp tak tahu yg mane satu

[ Last edited by  medangmru at 15-3-2008 08:59 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2007 12:22 PM | Show all posts
salam...saya baru jer masuk insuran bulan lepas...awk boleh surf website insuran yg sedia ada tgk n baca dia punya plan dari situ dh boleh decide..tak pon pegi mana2 tempat insuran yg awk intrested suruh org tu terangkan tapi yg ni susah sket bila kita dh pi tanya diorg mestilah diorg nak kita beli insurans ngan diorg kan. Beberapa link insurance..harap dpt membantu.

www.takaful-malaysia.com
http://www.prudential.com.my/
http://www.ing.com.my/
www.lifeisgreat.com.my (great eastern)
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 04:26 PM | Show all posts
Originally posted by arduka_kencana at 23-9-2007 12:01 PM
hemm..aku nak tanya..sesiapa yg ada pengalaman mengenai insuran and tgh guna insuran...so bley tanya ape benefit korang dapat ngan insuran korang and brape sebulan.....sebab aku nak amek insuran  ...


aku amik PruBSNTakaful utk aku..premium aku bulan2 RM200
Benefit yg aku dpt:
1. kad perubatan = RM150,000 utk rawatan hospital pakar pvt.
2. duit poket hospital elaun = RM200 per day
3. M.C elaun kemalangan = RM100 per week
4. Surgical cash elaun = RM RM2,500 per surgery
5. Pampasan Kematian = RM50,000
6. Pampasan 36 Penyakit Kritikal = RM30,000
7. P.A Kemalangan =  RM20,000
8. Elaun pengkebumian = RM2,000
9. SAVING hari tua = RM50,000
Aku bole tolak income-tax aku dr sini..& so far aku blom penah buat claim....buatkan claim org tu ade lah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2007 01:28 PM | Show all posts
owang kata prudential tak leh dipercayaaii..tul ker??sebab die company luar...
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2007 02:19 PM | Show all posts

Reply #4 arduka_kencana's post

Siapa kata.... sebab dia company international laaa dia kena jaga kualiti nyer....

jadi .... U boleh lah compare mana yg boleh dipercayai BMW ker Proton.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2007 02:37 PM | Show all posts
sebab...ade orang kate...die nye duit hangus cam gitu ajerk...sebab janji kalu tempoh matang ley bawak kuar...tp tak pat pat....lepas tue masa masuk spetal...kata suh bayo 3%dulu.nanti dier cover balik...tp haram...tak pat pat per per pon......tue yg die cakap la..kalu die kencing aku..kire aku kencing korang arr.......tu yg aku risau niee...takut beli beli..tp tak ley pakai
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-9-2007 02:58 PM | Show all posts

Reply #6 arduka_kencana's post

Kompom .... dia kencing ko.... Produk prudential yg sekarang mana ada tempoh matang... anytime boleh kuarkan duit asalkan boleh tinggalkan bako RM 4000 utk aktifkanlagi akaun tu ...  Pasal claim .... U pergi tanyer kebanyakan hospital betul ker prudential susah claim ..... Pastu tak cukup dgn tu Prudential bagi kita RM 400 sehari lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2007 08:02 PM | Show all posts
Originally posted by arduka_kencana at 25-9-2007 02:37 PM
sebab...ade orang kate...die nye duit hangus cam gitu ajerk...sebab janji kalu tempoh matang ley bawak kuar...tp tak pat pat....lepas tue masa masuk spetal...kata suh bayo 3%dulu.nanti dier cover ...



apa leee ko  niii..

Kalau syarikat insuran kencing, takkan la terpampang sana sini iklan Prudential

Kalau betul penipu, mau Plaza Hang Tuah Monorel tu kena bakarrr dekk org ramai...
Monorail Plaza Hang Tuah Prudential:


[ Last edited by  jenglut at 3-10-2007 01:22 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-9-2007 08:10 AM | Show all posts
hemm mana aku tahu beb..maklumlaa..aku tak reti lagi.. ..so prudential nie......ade bape banyak package.....die ngan amm mane korang prefer??
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2007 04:49 PM | Show all posts

Reply #9 arduka_kencana's post

Sume pakej dlm satu..

pelan AM Assurance ke? hmmm..no comment..tp rata2 dlm forumer prefer Prudential

Apa2 pun, pilihlah insuran yg menepati kehendak ko..bukan kehendak ejen
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2007 09:55 AM | Show all posts
Harap ade orang dapat contact sebelum raya .. sebab aku masih ade lagi beberapa mistery gift utk client for let go.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2007 10:00 AM | Show all posts
Harap ade orang dapat contact sebelum raya .. sebab aku masih ade lagi beberapa mistery gift utk client for let go.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2007 10:28 AM | Show all posts
Masih ade stok lagi ....

[ Last edited by  ibm632 at 2-10-2007 10:29 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2007 10:04 PM | Show all posts
Originally posted by ibm632 at 2-10-2007 10:00 AM
Harap ade orang dapat contact sebelum raya .. sebab aku masih ade lagi beberapa mistery gift utk client for let go.


cuba cite sket pakej2 insurans ko nih berserta dgn premiumnya skali.. aku mcm berminat nak tau..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2007 11:08 PM | Show all posts
Seperti post yg aku dan wakil Takaful PruBSN post sebelum ni ...

Kita orang hanya ada satu pakej ... tapi ianyer flexible yg mana boleh memenuhi aper saja keperluan anda ttg Takaful/Insuran. Premium juga flexible ... bergantung kepada apa yg anda nak dan paling penting kemampuan kewangan anda utk membuat pelaburan dgn kami.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2007 08:43 AM | Show all posts

Reply #3 jenglut's post

awak punya benefit mcm sama jer dengan Prudential yg bayar RM 150 punya premium jer....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2007 04:57 PM | Show all posts
Originally posted by NonaNaga at 4-10-2007 08:43 AM
awak punya benefit mcm sama jer dengan Prudential yg bayar RM 150 punya premium jer....


Yup..cuma saya ada sket lebihan di takaful saver..

Nona dah ada medical kad ke? Pakai Pru punya ek
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2007 12:03 PM | Show all posts

Reply #17 jenglut's post

yup dah ada laaa jenglut....
tahun 2004...sejurus jer Nona dapat kerja tetap terus carik company untuk insurans....dari 3 insurans yg Nona dengar...Nona decide amik Pru....walaupun mahal sket...
Medical Card ada...

apa yg dikatakan takaful saver tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2007 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by ahlam_nabiha at 23-9-2007 12:22 PM
salam...saya baru jer masuk insuran bulan lepas...awk boleh surf website insuran yg sedia ada tgk n baca dia punya plan dari situ dh boleh decide..tak pon pegi mana2 tempat insuran yg awk intrest ...


ada lagi site2 menarik... tengok2 lahh...

http://mounaire.googlepages.com

http://mounaire.googlepages.com/semua-dalam-satu

...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2007 05:48 PM | Show all posts
Originally posted by NonaNaga at 5-10-2007 12:03 PM
yup dah ada laaa jenglut....
tahun 2004...sejurus jer Nona dapat kerja tetap terus carik company untuk insurans....dari 3 insurans yg Nona dengar...Nona decide amik Pru....walaupun mahal sket... ...


Oic.. tahniah saya ucapkan..moga2 di jauhi musibah walaupun dah ada pelan perlindungan tuu..

Takaful saver ni merujuk kpd, sebahagian premium tu adalah utk khas kat tabung saving eg. duit yg kita carum bulan2 tu solid 100% masuk saving/simpanan kita..eg. RM100 bulan2 simpan, tetiba after 1 month dpt antara satu penyakit kritikal..then, Pru akan tolong sambung simpankan RM100 bulan2 utk seterusnya sehingga kita berumur 80thn..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 04:57 AM GMT+8 , Processed in 0.064878 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list