CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Ekka

Mesin basuh " front loading " atau " top loading " ?

[Copy link]
Post time 20-4-2010 10:37 AM | Show all posts
Reply 140# honeybee1802


   
saper ada pakai neh?hitachi front loader 10.5kg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2010 02:17 PM | Show all posts
nak menyelit tanya soalan.. kpd yg pakai fully auto washing machine, u all letak kat mana machine tu? kat luar rumah? dalam rumah? kalau ada contoh cara susunan washing machine n clothe dryer yg elok, jomlah share sini...

personally, i dun prefer exposing my machine kepada sebrang risiko tempias hujan, tikus etc.. so prefer letak di dalam rumah.. tapi cara susunan mcmana yg bole nampak lawa....?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2010 03:19 AM | Show all posts
nak menyelit tanya soalan.. kpd yg pakai fully auto washing machine, u all letak kat mana machine tu ...
stats Post at 3-5-2010 01:17

dryer dan washer me letak dalam bathroom,
sebelah menyebelah kedua duanya...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2010 03:59 PM | Show all posts
Reply 142# stats

i letak dlm bilik laundry sama2 dgn dryer
selalu bilik tu time membasuh i buka tingkap bagi bau2an keluar
kat sini kalau musim hujan mmg berkuap habis bilik tu sampai keluar kulat kat wayar machine
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 11:25 PM | Show all posts
saya nak tanya sikit..camne saya nak buat penyambungan  paip air masuk utk wm auto sebab yang kedai bagi pendek sangatlah. ada jual yang ready made ker atau nak sambung. pastu nak cari kat mana.. kedai letrik ker kedai hardware. tq. sorry sebab saya first time ni beli auto slama ni manual. tq
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 08:28 AM | Show all posts
Reply 145# blackrose


    aku letak dlm bilik air bawah dah memang buat khas utk letak WM
getah air tu ade kat hardware mcm kat ACE hardware
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 10:21 PM | Show all posts
Reply 138# dak_abu

Maytag sgt ok..byk laundry yg guna brand ni..i pn nak amik brand ni bila pndh rmh nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 04:29 PM | Show all posts
Teman tengah pening nak milih antara top loading ke front loading
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 10:00 AM | Show all posts
sapa ade try sabun persil low sud yg jenis cecair utk FL ? ok tak? maksud aku tak banyak buih as claimed ke? sbb selalunya FL pakai jenis serbuk, tak penah plak pakai cecair, tp yg ni ckp boleh pakai utk FL...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 02:55 PM | Show all posts
Reply  dak_abu

Maytag sgt ok..byk laundry yg guna brand ni..i pn nak amik brand ni bila pndh rmh ...
nurun04 Post at 21-5-2010 22:21



dah angkat & guna sebulan lebih dah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 07:02 PM | Show all posts
dah angkat & guna sebulan lebih dah...
dak_abu Post at 24-5-2010 14:55


model apa?

harga?

beli kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 09:26 AM | Show all posts
model apa?

harga?

beli kat mana?
mkmh Post at 24-5-2010 19:02



angkat maytag, model ape ntah x ingat tp utk 8kg nyerr... rega 3,059.10 beli kat fiamma.... kat bdr manjalara sana...
kat situ jugak rembat oven, hob & hood, m-wave...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 01:50 PM | Show all posts
bley tahan regenye tu cik kiah,

panasonic front loading ok tak ek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 09:04 AM | Show all posts
up kan balik tred nih

WM FL mana yg best skarang?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2010 02:01 PM | Show all posts
salam semua... nak tanya pandangan atau review kawan2 ttg mesin basuh LG... saya berminat nak beli FL sekali dgn dryer brand LG.. cuma bimbang prestasinyer tak berapa bagus.. cuba cari brand panasonic takder pulak yg sekali dgn dryer.. tolong yer.. ini maklumat WM yg saya nak tu

LG WD-CD1014S Washing machineSilver 10.5/5kg Washer/Dryer with 10 Year Inverter Direct Drive Motor Warranty.

This combined washer dryer is perfect if you don’t have an external venting source, which conventional dryers require. It runs on standard voltage electricity, and conveniently fits in closets, apartments, businesses, and vacation homes–anywhere space may be limited.


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 06:17 AM | Show all posts
setelah difikirkan semasak-masaknya dan keperluan beli mesin dgn cepat (mesin kat umah rosak).. sy putuskan amik panasonic.. lepas tawar (sib baik hubby kenal jurujual tu) dapat la RM 2300).. lain kali dryer beli asing pulak..

NA-168VX2Eco Drive Front Load Washing Machine

  • Washing capacity : 8kg
  • Intelligent Inverter Technology - 30% energy saving
  • 1600rpm spin speed ( 9 spin speed selection)
  • Auto Power Off
  • 10° Titled Drum - 70% water saving
  • 12 standard programme
  • LED screen


Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 05:33 PM | Show all posts
family aku setia dgn front loading...x penah sekali pun pakai top loading...dan aku sendri pakai front loading...kami pakai electrolux...family aku pakai imported model...tapi aku pakai electrolux msia je...beli yg washer n dryer sekali....kalau ikut pengalaman yg lepas2...Fl lebey bersih n jimat dari segi penggunaan sabun...satu lagi kain  lebey terjaga ..x serabai....spinn pun x bising...basuh malam2 bute pun x mengganggu....byk fungsi2 yg baguss pd FL nie compare to TL ...nie personal opinion aku...sebb rata2 kawan2 aku masing2 pun beralih arah pakai FL setelah beberapa tahun pakai Top loading....ape2 pun ikut bajet masing2 n kesukaan masing2....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 05:44 PM | Show all posts
family aku setia dgn front loading...x penah sekali pun pakai top loading...dan aku sendri pakai fro ...
kamtzm Post at 6-9-2010 17:33


emm..ak nak tukat ker FL sebab dah lama sangat pakai TL (rasanya dah 7 tahun kot)... TL tak ler bising (ikut jenis yg ko pakai la), tapi aku tak suka baju tangled dlm tu...so ini percubaan pertama lah pakai FL... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 05:54 PM | Show all posts
percubaan ptama ek...try laa....mane tau jatuh hati teruss....huhhuhuhhuu......memg org ckp rege FL  agak tinggi skit...tapi so far,berbaloi2 dgn ape yg ditawarkan....
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2010 05:25 PM | Show all posts
Reply 156# midori_katana


murah la dpt RM2300 je..kalo tgk website jintex electronic rege Panasonic 8.0kg Front Load Washing Machine [NA-168VX2]ialah RM2788..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 12:50 PM GMT+8 , Processed in 0.180420 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list