CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: wima

Cover Novel Yang Paling Anda Suka...

[Copy link]
Post time 16-4-2007 05:23 PM | Show all posts
bagi saya cover yg menarik adalah satu bonus...
tapi kalau cover cantik, citer pun best lagi gempak...tak kisahlah cover tu menari ke tak yg penting writernye...kalau cover kurang menarik tapi cier best, saya tetap akan beli..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2007 01:34 PM | Show all posts

Reply #16 buku_ink's post

suke dgn cover buku jemari seni. semuanya cun dan nampak romnatik. kalo ikutkan hati mahu aje buat poskad dan framekan kat bilik.. tapi sayanglah pulak nak rosakkan buku
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2007 03:50 PM | Show all posts

Reply #17 minahleter's post

Setuju ngan minah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2007 03:51 PM | Show all posts

Reply #17 minahleter's post

Setuju ngan minah..
Reply

Use magic Report

alian This user has been deleted
Post time 20-4-2007 12:44 AM | Show all posts

Reply #19 KRUfan's post

wah... u all nie giler fanatik kat Jemari Seni nmpaknyer...
bagus
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 08:27 AM | Show all posts

Reply #20 alian's post

Hish..lambat gak SUUN ni muncul kat kedai2 uku yg lain..nak compare harga...kala dpt yg terendah..nak beli la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 08:41 AM | Show all posts

Reply #17 minahleter's post

saya setuju
buku-buku jemari memang cantik jer...
bukan setakat cantik
best pulak tu..

bagi mariss,
akan pilih buku based on author, synopsis
jarang beli based on cover
bukan ape dulu dah selalu terkena
cover jer cantik tapi cite hampeh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 02:22 PM | Show all posts
Originally posted by mariss at 20-4-2007 08:41 AM
saya setuju
buku-buku jemari memang cantik jer...
bukan setakat cantik
best pulak tu..

bagi mariss,
akan pilih buku based on author, synopsis
jarang beli based on cover
bukan ape dulu da ...



setuju tapi pendapat mariss tu. tapi selalu berangan kalo lah jemari dpt keluarkan novel plus cover as poskad kan best.. mesti pembaca  happy
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2007 02:49 PM | Show all posts

Reply #23 minahleter's post

ok gak idea tu
tapi cover jemari seni memang semuanya cantik...
dulu creative pun cantik gak
sekarang dah kureng...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2007 06:01 PM | Show all posts
lo
Originally posted by mariss at 20-4-2007 02:49 PM
ok gak idea tu
tapi cover jemari seni memang semuanya cantik...
dulu creative pun cantik gak
sekarang dah kureng...


kalo jemari seni buat gitu, harus berebut peminat beli sebab dapat poskad cantik.kalo tak pakai boleh frame kan cantik-cantik. cover creative pun kira okay jelah, tapi byk sangat gambar pompuan lentok lentok letih lah pulak nengoknya. cover alap macam tak sesuwei lah pulak nak jadikan hiasan dinding, setakat poskad pun kena pilih pilih jugak
Reply

Use magic Report

alian This user has been deleted
Post time 24-4-2007 01:12 PM | Show all posts

Reply #22 mariss's post

:setuju:  yg amat...
lianpun dh terkena....cover lawa tp ble bce rase nak nangis..last
Reply

Use magic Report

alian This user has been deleted
Post time 24-4-2007 01:15 PM | Show all posts
Originally posted by minahleter at 20-4-2007 06:01 PM
lo

kalo jemari seni buat gitu, harus berebut peminat beli sebab dapat poskad cantik.kalo tak pakai boleh frame kan cantik-cantik. cover creative pun kira okay jelah, tapi byk sangat gambar pom ...


wah.msti meriahkan nanti...kuikuikui..
pompuan lentok
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2007 04:05 AM | Show all posts
lalu..daun2pun berguguran...covernya cantek..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 09:33 AM | Show all posts
korang dah tengok novel dr Al-Ameen books
diaorg baru keluarkan 2 novel
satu dr Faisal Tehrani & satu lg dr Isa Kamaruddin
next month keluar lagi satu by Azzam Bellamy

cover putih mmg cun
gambar kartun yg comel
aku suka
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 09:50 AM | Show all posts
AKU MEMANG ADA BERATUS NOVEL, TAPI AKU PALING MINAT COVER NOVEL MANISNYA CINTA - KARYA ANIS AYUNI.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2007 08:52 PM | Show all posts
Originally posted by romashikin at 24-5-2007 09:50 AM
AKU MEMANG ADA BERATUS NOVEL, TAPI AKU PALING MINAT COVER NOVEL MANISNYA CINTA - KARYA ANIS AYUNI.



cover nya manisnya cinta tu memang nampak comel dan sweet sesuweei dengan tajuknya...
lah ni pun cover novel alaf 21 makin cantik, kuranglah stail dulu yang sepesen jer aku tengok. memula cover bayangan rindu... purple, redup minah nengok. lepas tu senafas rindu..alah alah english punya pemandangan. pun cantik lah.. komdian ni yg minah suka nengok novel kasih dania..clean ajer covernya. tapi rasa minahlah ratu cover tentunya surat ungu untuk nuha... lawa sangat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2007 07:08 PM | Show all posts
aku suka..

cover novel keluaran alaf 21..

~ sepi tanpa cinta - damya hanna


~ sedetik cinta - kreisya reisya


~ bagaikan puteri - ramlee awang murshid


~ cinta sang ratu - ramlee awang murshid


~ tombiruo terakhir - ramlee awang murshid


cover novel keluaran jemari seni..

~ percayalah - ruby hazri


cover novel keluaran buku prima..

~ setitis kasih - shahriah abdullah


~ bila hati berbicara - antasya balqis


~ selumbar kasih - naz areesya ameen


cover novel keluaran CESB..

~ mencintaimu - nass alina noah


~ selamat tinggal sayang - ma lee chuswan


cover novel keluaran rhythm..

~ seadanya sayang - nekmah mirdi


~ berakhir sebuah penantian - hanis


~ rintihan kasih - hani hojaini


~ gerhana cinta edika - haizal


~ inilah cinta - ct rohany abu


~ kembara cinta - tanne hadihaz


cover novel keluaran kaki novel..

~ ...dan mimpi pun bersatu - izza aripin


~ kerana dia cinta - izza aripin


~ kasih seharum lavender - eita ashyta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2007 12:56 PM | Show all posts
ALAF 21
Lagu Rindu
Cinta sang Ratu
Epilog Cinta
Tombiruo Terakhir

BUKU PRIMA
Saka Tok Mun
Sebenarnya Cinta
Selumbar Kasih
Bila Hati Berbicara
Hanya Dikau
Setelus Impian


RHYTHM
Seadanya Sayang
Kembara Cinta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2008 11:48 PM | Show all posts
suke cover buku BOHEMIAN...
ade gamba gitar.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2008 11:50 PM | Show all posts
tp aku rase cover paling x best skali buku2 yg rhythm publishkan..
ade gambar artis @ gambar org yg betul.
menjejaskan mood nak bace je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 08:09 AM GMT+8 , Processed in 3.303037 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list