CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
 Author| Post time 14-12-2005 11:33 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 14-12-2005 04:55 PM
Assalmaualaikum semuer,

Ini plak deme punya ruang rehat/hall.


[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/2627/hall000141wy ...

:clap::clap::clap:  ha cam ni la ghost!!!! jenjalan jangan tinggal kamera....btw rumah2 yg ghost tepek ni lelawo...suka ngan warna2 rumah terang gini...ada culture stone....dan paling best dlm rumah!!!!! dah lama long x tengok  pesen rumah2 kat Mesia...TQ daun keladi untuk ghostie...kalau jenjalan lagi...amik gambar tepek sini lagi ya!!!

long suka kerusi jati yg sebijik ni....camana nak wak balik sini ek...agak2 boleh dismantle  tak kusi nih..pah tu pasang balik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2005 11:34 PM | Show all posts
suka juga dengan wood flooring tu...bestnya kalau dok kat Malaysia!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2005 11:00 AM | Show all posts
Assalamualaikum Long n yg lain,

Teman suker yang ini.


Nanti nak suh ciner pasang satu kat ghumah.:cak:
Insyaallah.

Salam
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2005 11:28 AM | Show all posts
niceghost2005.. mike pasang dulu dah siap, mike jangan lupa tunjuk kat deme.. nak tau upah!

umah mike pun baru dapat kunci tp mike lom buat aper2..dok pikir dulu apa konsep!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2006 01:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2006 01:09 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 01:41 PM | Show all posts
Originally posted by long at 7-12-2005 12:28 PM


setuju ngan myra...lagi pon kaca senang nak  lap kalau makanan tumpah dan tak rosakkan kayu..



tapikan, bila pakai tabletop kaca, kena rajin lap, mudah lekat habuk, nak lap kena guna kain bersih gila, kalau x nampak bekas air...umh saya sekarang ni, dining table n coffe table pakai kaca, leceh..nampak mmg lawa..

igtkan nanti umah sendiri nak beli kayu la..

:stp: which one is better ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 01:44 PM | Show all posts
kat sini, mostly prefer meja makan bulat/oval ke 4 segi?

saya igt nak beli yg bulat utk family dining area,ovalfor guest dining area (angan2 tu!!!) sbb I feel that makn kat meja bulat lagi personal..

any comments in term of mana lagi lawa kalau letak kat umah, kot2 la, ada petua, macam ruang kecik better beli 4 segi ka..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:07 PM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 8-3-2006 01:44 PM
kat sini, mostly prefer meja makan bulat/oval ke 4 segi?

saya igt nak beli yg bulat utk family dining area,ovalfor guest dining area (angan2 tu!!!) sbb I feel that makn kat meja bulat lagi perso ...



Jas,

ada org kata meja bulat ni makan space... maksudnya u tak boleh nak move it to any where.. nak tolak ke dinding pun tak boleh... unless kalau kita pakai kerusi yg mcm kedai kopi cina.. boleh masuk bawah meja... so jimat ruang sikit...

Yg meja empat segi lak... kalau agak2 ruang sempit n org tak ramai... boleh rapatkan ke dinding...

Rasa2nya.. kalau dah kaca susah nak bersihkan.. pakai top marble lagi senang kot...


ff: Jas, dah balik sana semula ke... how's ur holiday...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:11 PM | Show all posts
Originally posted by Iman_Baby at 8-3-2006 03:07 PM



Jas,

ada org kata meja bulat ni makan space... maksudnya u tak boleh nak move it to any where.. nak tolak ke dinding pun tak boleh... unless kalau kita pakai kerusi yg mcm kedai kopi cina. ...


hmmm..betul gak ekk, yg bulat kalau ada kenduri ke, nak pakai space yg luas, tokleh tolak tepi..tengkiu2..tak terpk, ni yg besh ada porem ni..

marble top, mahal tak?

ff:

dah balik sini semula. sampai last sat, anak still jet lag lagi, pukul 4 pagi dah bgn, tu yg online time2 ni..

[ Last edited by fairyjasmine at 8-3-2006 11:45 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 8-3-2006 03:11 PM


hmmm..betul gak ekk, yg bulat kalau ada kenduri ke, nak pakai space yg luas, tokleh tolak tepi..tengkiu2..tak terpk, ni yg besh ada porem ni..

marble top, mahal tak?

ff:

dah balik si ...



Jas,

Rasanya lebih kurang rege table kaca gak.... yg kaca pun kena ngok ketebalan dia.. lagi tebal kaca tu lagi le mahal... Macam rumah Iman ni.. pakai meja yg top dia kaca... tapi kalau nak angkat.. mau kena 4 org.. berat n tebal oh....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:20 PM | Show all posts
Originally posted by Iman_Baby at 8-3-2006 03:16 PM



Jas,

Rasanya lebih kurang rege table kaca gak.... yg kaca pun kena ngok ketebalan dia.. lagi tebal kaca tu lagi le mahal... Macam rumah Iman ni.. pakai meja yg top dia kaca... tapi kalau n ...


agak2 la..kalau nak furnish umah kat msia, berapa libu ekk mau ada? sure byk ni kan..nak kumpul duit nak renovate umah lagi..ishh botak makcik..tapi kalau boleh nak renovate before masuk, senang nanti x yah ubah furniture/brg2 semua

ff:

leather sofa mahal tak? asben berkenan ngn leather sofa
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:28 PM | Show all posts
kalau citer pasal dinning room ni...hb pernah usik neisya...issk.isskk....buat dining dgn dapur habis ribu2...masak nasi goreng je?.....hihi...cabuk punya laki....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:32 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 8-3-2006 03:28 PM
kalau citer pasal dinning room ni...hb pernah usik neisya...issk.isskk....buat dining dgn dapur habis ribu2...masak nasi goreng je?.....hihi...cabuk punya laki....


nasik goreng pun, at least masak..

ader my pren ni, lagi besh, makan kedai sbb sayang nak usik dapo dia yg lawa, nanti kotor..

dah la abis ribu2 buat kitchen lawa2..dah tu, abis duit makan kat luar lagi..  x ke naya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 03:33 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 8-3-2006 03:28 PM
kalau citer pasal dinning room ni...hb pernah usik neisya...issk.isskk....buat dining dgn dapur habis ribu2...masak nasi goreng je?.....hihi...cabuk punya laki....



:setuju: Dengan asben neisya.
Kalau dapur tu ribu raban.. kena lah pakai selalu and masak pun kenalah yang menu sophisticated punya..:cak::cak:
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 04:18 PM | Show all posts
setuju je civis ni....(kembang la hb kalau tau ada org sokong dia...)

fairy, at least org masak kan....hihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 04:24 PM | Show all posts
Org laki ni neisya.. tengok pada praktikality and return on investment.

Kalau dah invest ribu ribu tu kena lah ada good return iye dak??
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 04:45 PM | Show all posts
kita praktik ROI masa jawab paper finance je...hihi...anyway....tenkiu la..sbb mengingatkan....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 05:22 PM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 8-3-2006 03:20 PM


agak2 la..kalau nak furnish umah kat msia, berapa libu ekk mau ada? sure byk ni kan..nak kumpul duit nak renovate umah lagi..ishh botak makcik..tapi kalau boleh nak renovate before masuk, senan ...



Tengok pada selera individu la. High taste.. lagi tinggi lah budget.
Renovate rumah.. high end material biasanya start dari Rm190 psf above..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2006 05:28 PM | Show all posts
myipo minat dgn decoration dining dlm gambor pertama Long....cantik & sweet jek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:38 AM GMT+8 , Processed in 0.107394 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list