CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: braun

HOUSE INSPECTION - RUMAH BARU

[Copy link]
 Author| Post time 9-3-2007 09:49 PM | Show all posts

Reply #35 yaneng's post

banyak nya power point.. wah.. boleh pasang byk lampu tu... meriah lah rumah u... u beli lampu kat top ten kat puchong.. sana murahlah.. ari tu i gi survey... ramai nye orang... stok selalu habis.. byk design yang baru.. pasal stok lama cepat habis.. harga not bad lah.... ramai yang pindah rumah baru beli lampu kat sana.. trylah.. kedai dia kata sebelah tesco puchong.. betul2 main road.. kalau dari shah alam.. sebelum sampai tesco... kat corner unit
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2007 09:39 AM | Show all posts

Reply #41 braun's post

braun, kalau u kata top ten murah, wait till u see houses of lightings..i mula2 beli berset2 kat top ten pastu gi HL, nak nangis rasanye! coz mmg murah n cun2..gi check them out hehehe..anyway harga kipas between both of them top ten cam mahal seringgit dua je..so baru2 ni i tukar lampu i ngan kipas hehehe..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2007 11:28 PM | Show all posts
Originally posted by elmosofea at 10-3-2007 09:39 AM
braun, kalau u kata top ten murah, wait till u see houses of lightings..i mula2 beli berset2 kat top ten pastu gi HL, nak nangis rasanye! coz mmg murah n cun2..gi check them out hehehe..anyway ha ...



ye ke? kat man HL tu? boleh lah i gi usha.... hehe.. so far i pun tak survey byk tempat.. tp ada yang recommend kat top ten tu... bagilah info HL tu.... tq
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 01:22 PM | Show all posts

Reply #40 braun's post

CF dah dpt..??
i tak dpt lagi...
they will call for 2nd inspect...

so skrg tgh survey2 brg ke...??
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 04:32 PM | Show all posts

Reply #43 braun's post

braun, tgk kat topik lampu murah tu..i pernah kasi kat sana dulu..kang kat sini dah kira off topik hehehe..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2007 05:14 PM | Show all posts

Reply #44 gyan's post

dah dpt dah.. hari jumaat ke khamis lepas dpt surat...

aah.. tengah survey barang... hari tu gi tengok kitchen cabinet... hmmm boleh tahan gak.. pasal dapur kan besarrr...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2007 05:16 PM | Show all posts

Reply #44 gyan's post

dah dpt dah.. hari jumaat ke khamis lepas dpt surat...

aah.. tengah survey barang... hari tu gi tengok kitchen cabinet... hmmm boleh tahan gak.. pasal dapur kan besarrr...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 05:30 PM | Show all posts
Originally posted by braun at 12-3-2007 05:16 PM
dah dpt dah.. hari jumaat ke khamis lepas dpt surat...

aah.. tengah survey barang... hari tu gi tengok kitchen cabinet... hmmm boleh tahan gak.. pasal dapur kan besarrr...


kalu dah psg grill & lampu/kipas, after kite stay situ, still bleh mention lg tak psl defect etc.
coz after stay situ....baru lh ade crack skit...mcm kepala paip etc...
DLP 18 bln kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2008 09:53 PM | Show all posts

Reply #20 Ina_zali's post



ni yer handblender...

bagus thread ni..
tq 4 d infos.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 12:58 PM | Show all posts
kalau ada kawan atau sedara yg keje dgn developer / contractor i.e. yg biasa dgn construction ni, ajak je ikut sekali. sebab depa memang lebih tau drpd kita. hanya jauhari yg kenal manikam
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 03:04 PM | Show all posts

Reply #49 mizahanan's post

handblender tu mmg utk testing letrik ke? tak penah tgk
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 04:16 PM | Show all posts

Reply #51 garlicOil's post

x sure garlic.. ku x penah nengok kt kedai..

kt mane ade jual yer?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 04:28 PM | Show all posts

Reply #52 mizahanan's post

itu la...ingatkan blender cili tu
nmpk sgt jahil bab2 nih.

ina_zali, mintak tlg explain apa handblender tu. garlic pun tgh tggu kunci gak nih.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by garlicOil at 26-3-2008 04:28 PM
itu la...ingatkan blender cili tu
nmpk sgt jahil bab2 nih.

ina_zali, mintak tlg explain apa handblender tu. garlic pun tgh tggu kunci gak nih.


garlicOil,

bila yek developer nak bagi kunci umah kita...?
onei nie, tadi developer dah tepon soh dtg opis amik tv dgn ekon...
mana ler nak ku taruk tv dgn ekon tu...?
umah ku skrg nie dah kecik jek... masalah ler pulak...!?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 11:27 AM | Show all posts

Reply #54 OneiZa's post

oo Onei ade rekemen mmbr bli umah ek? tu yg dpt ekon dgn tv. yeke?
nnti blk umah nk selak snp balik.

aritu baru perasan dlm snp plan layout umah tu xdetail la, yg ada cuma panjang dgn lebar rumah aje. isk...ni kene check built-up ni, xbley miss!
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 11:56 AM | Show all posts

Reply #55 garlicOil's post

takde pun rekemen member...
masa memula beli bayar deposit tu, kat resit developer siap tulis : purchaser entitle for TV 29' & aircond 1hp... amik jek lar kan dah org nak bagi...
tak sure pulak sebab apa...!? early bird kot...!?

kalo tak silap build up umah kita tu 1699sq feet kan..!?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 03:50 PM | Show all posts

Reply #56 OneiZa's post

nak check snp dulu, dah lupa brapa built-up!

ooo garlic beli awal lg, masa betul2 launch dulu, time tu xde offer camtu. yela depa nk bagi amik aje la kan

eh handblender tu xde siapa nk tlg jwbkan? (back to topic )
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 04:59 PM | Show all posts
tak pernah tgk plak bendaalah tu.... pe fungsinye pon tak tau..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 05:25 PM | Show all posts
saya dah gi inspect rumah bulan lepas. Kebanyakan defect tentang cat. Memang tak rata dan berbelak belak.Minggu lepas, developer telepon suruh pergi site office untuk ambik cf. So, cf dah dapat. selalunya, bila pulak baru ada letrik? Orang yang nak buat reno ngan grill dah tanya bila boleh mula kerja. Boleh ke mula kerja kalau defect tak dibuat lagi. Developer kata, kalau boleh jangan lagi buat apa-apa sampai dia orang siapkan defect rumah sebab takut nanti apa-apa kita akan salahkan pihak developer. Masalahnya, bila tanya bila nak buat defect, dia orang kata tunggu kami call kalau dah siap. Alamak, kalau dia ambil masa sampai sebulan dua, teruk lah jawabnya. Kena pulak gaji dah start potong, mana nak bayar rumah sewa lagi. Mati macam ni....
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 05:27 PM | Show all posts
saya dah gi inspect rumah bulan lepas. Kebanyakan defect tentang cat. Memang tak rata dan berbelak belak.Minggu lepas, developer telepon suruh pergi site office untuk ambik cf. So, cf dah dapat. selalunya, bila pulak baru ada letrik? Orang yang nak buat reno ngan grill dah tanya bila boleh mula kerja. Boleh ke mula kerja kalau defect tak dibuat lagi. Developer kata, kalau boleh jangan lagi buat apa-apa sampai dia orang siapkan defect rumah sebab takut nanti apa-apa kita akan salahkan pihak developer. Masalahnya, bila tanya bila nak buat defect, dia orang kata tunggu kami call kalau dah siap. Alamak, kalau dia ambil masa sampai sebulan dua, teruk lah jawabnya. Kena pulak gaji dah start potong, mana nak bayar rumah sewa lagi. Mati macam ni....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 07:17 PM GMT+8 , Processed in 0.222772 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list