CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9565|Reply: 46

cenderamata dari tempat dilawati

[Copy link]
Post time 18-11-2006 09:45 AM | Show all posts |Read mode
Ramai forumer sini yang dah banyak melawat berbagai bagai tempat kann... so aku wonder la apa yang korang suka beli as souvenier... nak ingatkan tempat yang korang prgi tu

aku suka beli keychain... :love:
setakat ni dah ada beberapa collection dari beberapa buah negara....

so korang beli apa yer... share please.... :tq:


p/s: mod, kalau dah ada thread macam ni please merge yer.... )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2006 10:47 AM | Show all posts
Originally posted by lost_angel at 18-11-2006 09:45 AM
Ramai forumer sini yang dah banyak melawat berbagai bagai tempat kann... so aku wonder la apa yang korang suka beli as souvenier... nak ingatkan tempat yang korang prgi tu

aku suka beli keychain ...


hom pong suka beli key chain...sbb kecik dan tak berat :bgrin:

w/pong kecik key chain leh tells a lot gak...setakat ni hom dah buat koleksi key chain ni gak...dah letak pics koleksi tu kat thread yg hom bukak kat bod Hobbies... http://forum.cari.com.my/viewthr ... page%3D2&page=1

ni koleksi terbaru hom...London taxi  

selain key chain...hom suka beli T-shirt atau small souvenir tentang negara yg dilawati tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 11:03 AM | Show all posts
sudu kumpul fridge magnet
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2006 02:38 PM | Show all posts
usually aku akan beli 5 brg

- short glass
- fridge magnet
- post card
- key chain ( few gantung kat beg, the rest gantung kat dinding)
- baju ( kalo tempat tu best & design baju best)

& kadang2 beli mini replika of historical landmark.. cam statue liberty, eiffel tower, pisa , etc.. & aku kumpul admission tikects yg aku rase best..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 10:07 AM | Show all posts
for me...

keychange
pottery
teapot
t-shirt
fridge magnet - untuk sebenir kekwn & sedara mara ... hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 10:31 AM | Show all posts
beli yang murah & kecik-kecik je..

keychain
postcards
small mugs & cups - tau sure kegunaannya, tapi rasanya mug tu espresso mug and gelas kecik tu utk liquor kot.. biasa banyak kat souvinier shop, kat rumah jadi tempat letak syiling..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-11-2006 10:38 AM | Show all posts
fridge magnet
t-shirt
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 11:00 AM | Show all posts
fridge magnet gak..

kalau ada sape2 yang tgh melawat2 kat oversea tu belikan ajelah satu utk aku ye.. nanti aku bayar la.. tinggal sikit je lagi nak penuh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-11-2006 11:50 AM | Show all posts
Postcards - Aku akan carik pos opis & send ke umah mak aku...so that aku leh kumpul yg ade stem sekali...heheheh...aku beli gak le lebih yg lawa2...simpan..
Bookmark - sbb murah
Fridge magnet
T-shirt - Mostly for my kids..
Mini replica - sedare mare dekat...adik beradik laaa senang ckp...
Keychain - utk sedare mare jauh

Ade le bbp mende lagi..cam tea towel...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 02:44 PM | Show all posts

Reply #2 holmes's post

u kat london ke hom? word taxi tu nmpk cam ditampal je?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 02:49 PM | Show all posts
suke beli

1. fridge magnet (wajib)
2. mugs (wajib)
3. shot glass (wajib)
4. postcard
5. t-shirts
6. apa2x brg yg kecik2x utk perhiasan yg unik from that place..
Reply

Use magic Report

snoop2ps This user has been deleted
Post time 20-11-2006 07:56 PM | Show all posts
1) keychain
2) T-shirt
3) Mug
4) small item that unique from the place

This is my new collection:- blue delft ceramic souvenior - as small as keychain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2006 09:16 PM | Show all posts
Originally posted by eiyoei at 20-11-2006 11:00 AM
fridge magnet gak..

kalau ada sape2 yang tgh melawat2 kat oversea tu belikan ajelah satu utk aku ye.. nanti aku bayar la.. tinggal sikit je lagi nak penuh...


akan beli fridge magnet gak untuk diri sendiri dan utk kakak... boleh lihat link utk koleksi sy

http://forum.cari.com.my/viewthr ... age%3D1&page=16

selain tu.. akan beli key chain... bukan utk diri sendiri... tapi utk kawan yg suka kumpul key chain.... akan beli poskad dan book mark .... hahahahahahaha sy pun tak tahu kenapa sy beli benda ni..... setiap kali beli tak pernah pun bagi pada sesiapa dan tak pernah guna... dan sy akan letak kat mana2 hingga sy tak tahu mana sy simpan
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 01:05 AM | Show all posts
selalu beli fridge magnet jer.
sbb kecik, ringan n senang nk angkut bwk balik.

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 08:49 AM | Show all posts
Originally posted by sayangidaku at 21-11-2006 01:05 AM
selalu beli fridge magnet jer.
sbb kecik, ringan n senang nk angkut bwk balik.



sayangidaku.... fridge magnet langkawi dan paris tu sama ngan kita punya :love:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 05:56 PM | Show all posts

Reply #15 sorceress's post

yeker? ehehe... :bgrin:

tp satu fridge magnet paris kat bwh tu dah patah sbb tjatuh. syg betul.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-11-2006 06:32 PM | Show all posts
1) fridge magnet (wajib) - collection ada post kat board hobbies & living gak..
2) short glass (kalau murah)
3) postcards
4) t-shirt Hard Rock Cafe (kat tempat2 yg ada HRC).. kat Paris beli backpack sebab dah byk sgt t-shirt..
5) kalau ada pen or pencil provided by the hotel, I ambik gak bawak balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 08:49 PM | Show all posts
Originally posted by JFK at 20-11-2006 02:44 PM
u kat london ke hom? word taxi tu nmpk cam ditampal je?


tak de le....key chain tu kawan hom yg kasi...memang dia beli kat London...dan ntah nape lak depa lekatkan sticker the word taxi tu jerk...:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2006 08:53 PM | Show all posts

Reply #14 sayangidaku's post

A ah hom pong kumpul fridge magnet...

even kotak mancis pong bleh dijadikan cenderamata dari hotel atau restoran yg kita pernah lawati...

tapi rasanya the best would be "PHOTOGRAPHS"...Gambar2 yg kita amik akan sentiasa menjadi kenangan yg tak dpt dilupakan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2007 09:51 AM | Show all posts
Saya : pakaian , dompet , poskad , lukisan @ poster  
dan lain-lain yang unik @ menarik .

Amat menyedihkan bila barang-barang  yang saya beli di luar negara hilang
dan tak dapat dicari ganti yang designnya setara di negara sendiri  .

Salah satunya swiss knife - multifunction dan tak karat  , dibeli di Europe .
Pernah cari kat kedai cenderamata di beberapa tempat  tapi tak dijual .
Mana nak cari benda ini ?

[ Last edited by  Ekka at 15-4-2007 10:11 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 55698 Replies : 71
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 245147 Replies : 4408
Pulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Perempuan,Albertine Leo Jia Hui,  Enam Tahun Dilapor Hilang di Iskandar Puteri
YgBenarPulis Minta Bantuan Kesan Kanak-Kanak Pe
Views : 34363 Replies : 30
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 29029 Replies : 95
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87149 Replies : 30
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 82223 Replies : 152
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 16594 Replies : 12
[tvN/Netflix] Love Next Door - Jung Hae In, Jung So Min (Mulai 17 Aug 2024)
xyla73[tvN/Netflix] Love Next Door - Jung Hae
Views : 23445 Replies : 11
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92555 Replies : 1024
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21034 Replies : 346

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 04:32 PM GMT+8 , Processed in 0.107442 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list