CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 7-4-2006 08:44 AM | Show all posts

Reply #74 dideal_2004's post

biasanya satu botol untuk satu bulan ker?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-4-2006 01:25 PM | Show all posts
oic...thanks nessa & dideal...kiranyer tunggu period abis dulu la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by nessa at 7-4-2006 08:44
biasanya satu botol untuk satu bulan ker?


nessa...sya makan bidadari tu, satu botol tahan 2 minggu jer...kot sya guna sudu besar kot...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 02:55 PM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 7-4-2006 01:26 PM


nessa...sya makan bidadari tu, satu botol tahan 2 minggu jer...kot sya guna sudu besar kot...


sebotol bidadari bleh tahan agak2 utk sebulan..tapi dlm sebulan tu..hanya 3 minggu jer bleh minum, 1 minggu period tu..tak leh minum lah...:hatdown:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2006 12:25 AM | Show all posts
Originally posted by nessa at 7-4-2006 08:44 AM
biasanya satu botol untuk satu bulan ker?


mcm tu lebih kurang
satu botol satu bulan
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2006 04:13 PM | Show all posts
hi semua...:love:

kalau ada yg nk dapatkan bidadari..terutama di seb. perai dan kulim...boleh hubungi saya jugak..

nk menyampuk skit...ttg brp lama tahan...
utk permulaan..kalau yg 1st time nk minum...sebotol tu maybe tahan dalam 2-3 minggu je..tapi bila masuk 2nd month tu..boleh kurangkan dos pengambilan..insyallah..sebotol tu tahan sebulan...save le skit..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2006 10:46 AM | Show all posts
nak mencelah bagi testimoni

bidadari ni rasanya sedap, takde la pahit yg amat cam jamu2 lain tuh.  sekarang ni dalam pantang, hari yang ke 25.  so far badan rasa sihat, aktif dan cergas, walaupun selalu bangun malam (baby fully breastfeed).  alhamdulillah.  as for healing crisis, tah la ek..tak perasan lak..cuma kat breast tu rasa cam sakit2 sikit..tu aje aah.  now i'm in my 3rd bottle...kak DD, rasanya next week kena order lagi nih..nanti kita PM.  thx a lot! :love:

oh ye..sampai bila nak teruskan penggunaan bidadari ni ek?  kalu lepas ni kita amik pil perancang, boleh amik bidadari ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2006 12:04 PM | Show all posts
Originally posted by Vvenus at 8-5-2006 10:46 AM
nak mencelah bagi testimoni

bidadari ni rasanya sedap, takde la pahit yg amat cam jamu2 lain tuh.  sekarang ni dalam pantang, hari yang ke 25.  so far badan rasa sihat, aktif dan cergas, walaupu ...


mmg bidadari nih sedap dan mudah utk diamalkan oleh wanita


sebenarnyer bidadari ni boleh diambil sepjgn masa bukan terhad masa pantang sahaja
jadikan amalan as supplemen harian

since venus dah amalakn sebanyak 3 botol
so lepas ni as supplemen dah boleh start amik 1 sudu pg dan 1 sudu malam sahaja

pengambilan bidadari juger membantu memontotkan PD esp utk ibu2 yg BF sebab usually bila BF ni, PD kita jd kurang tegang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2006 08:31 PM | Show all posts
Assalamualaikum,
sy nak tanya bidadari ni bole diminum jika breastfeed kan.  Ada tak sesiapa yg ada pengalaman: betul ke dia bole menambahkan susu.

tq
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2006 08:45 AM | Show all posts
adeek
bab penambahan susu tader pun
aku dah try sebotol
la ni tak sambung lagi heh
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2006 01:42 AM | Show all posts
Originally posted by adeekhzm at 9-5-2006 08:31 PM
Assalamualaikum,
sy nak tanya bidadari ni bole diminum jika breastfeed kan.  Ada tak sesiapa yg ada pengalaman: betul ke dia bole menambahkan susu.

tq

wasallam..
breastfeed mmg boleh minum bidadari, cuma tak le menambahkan pengeluaran susu...kalau adeek nk tambah susu..kena cuba ler petua2 org lama...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2006 02:32 PM | Show all posts
kalau tgh amik clomid pas tu buat iui boleh teruskan minum bidadari ni kerr?? rasanyer ada effect takk?? sape leh jawabkannn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2006 12:35 AM | Show all posts
Originally posted by an4zaara at 11-5-2006 02:32 PM
kalau tgh amik clomid pas tu buat iui boleh teruskan minum bidadari ni kerr?? rasanyer ada effect takk?? sape leh jawabkannn


u abiskan ur treatment dulu
then bila dah settle treatment then baru consume bidadari nih

i takde experience la cuma ikut logic, bidadari ni beri kesan kepada rahim kita
so kalau rawatan tu melibatkan rahim so better buat satu-satu dulu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2006 04:24 PM | Show all posts
NAK TRY JUGAK LAH BIDADARI...MENARIK LA
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2006 04:29 PM | Show all posts

Reply #88 maeya_78's post

memang menarik...dan sedap....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2006 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by maeya_78 at 12-5-2006 04:24 PM
NAK TRY JUGAK LAH BIDADARI...MENARIK LA



tak rugi cuba
dpd 10 yg cuba, 8 drpdnyer mmg pueh hati ler.. errkkk ni kajian rambang kak dideal jer ler:jeling:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-5-2006 06:09 PM | Show all posts
REVIEW SEMULA APA ITU BIDADARI PD THOSE YG MALEH NAK SELAK2 KE BELAKANG



Soalan untuk wanita sekelian...

Adakah anda :-
1) mengalami masalah period tak teratur?
2) mengalami masalah senggugut yang teruk?
3) kurang keinginan untuk bersama suami, dan bila bersama, tidak merasakan keseronokan seperti yang sepatutnya?
4) Sering merasa letih selepas seharian melakukan kerja pejabat, kerja rumah & melayan anak-anak?
5) Suami mula komplen bahawa `servis' anda tidak lagi seperti masa baru berumah tangga dulu?
6) Masih belum mendapat zuriat setelah lama berumahtangga kerana masalah kesuburan?


Bidadari ~ Seindah namanya.

Bidadari dicipta untuk kesihatan menyeluruh dan keanggunan wanita sejati. Di rumus khas oleh mereka yang arif tentang keperluan seorang wanita. Hanya Jauhari yang mengenal manikam. Tidak syak lagi, inilah sesuatu yang selama ini diimpikan oleh setiap wanita.

Produk yang mesti dimiliki minuman bernutrisi tinggi, sangat baik untuk remaja dan wanita terutamanya bagi yang telah berumah tangga. Bidadari mampu meningkatkan kesihatan dalaman wanita dan paling utama ia sangat berkesan untuk membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga.


BIDADARI adalah minuman berfungsi mewah untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagiaan hidup alam rumah tangga. Dikomposisikan dengan bahan-bahan semulajadi mewah yang telah lama dibuktikan keberkesanannya dalam kaedah rawatan di alam Melayu.

v madu asli
v sireh
v akar serapat
v kacip fatimah
v kurma
v manjakani
v serai
v jarum mas
v asam jawa
v herba-herba terpilih



Mekanisme Bidadari

BINA DARI DALAM DIRI wanita untuk faedah wanita (isteri) dan suami. Bidadari yang kaya dengan protein, serat, karbohidrat dan vitamin A, B, C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina system rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri)




Keistimewaan Bidadari :-


* Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
* Membantu mengatasi masalah senggugut.
* Membina rahim.
* Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
* Menyegarkan otot faraj.
* Menyempitkan faraj.
* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
* Menambah kolegen dalam badan.
* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
* Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
* Melegakan panas badan.
* Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
* Membekalkan tenaga segera.
* Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan. Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin...


Madu
Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.


Sireh
Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut, hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.


Akar Serapat
Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan system kemutan.


Kacip Fatimah
Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta membantu mengetatkan faraj.


Kurma
Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.


Manjakani
Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.


Serai
Kandungan `Citral? di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.


Jarum Emas
Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.


Asam Jawa
Kandungan `Flavonoid? di dalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2006 11:43 PM | Show all posts
jauh ke belakang dah... meh le sape-sape lagi yg lepas bersalin dan dah try bidadari nih, ada tak pro n consnyer
takper kita share tulus dan ikhlas kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2006 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 28-6-2006 11:43 PM
jauh ke belakang dah... meh le sape-sape lagi yg lepas bersalin dan dah try bidadari nih, ada tak pro n consnyer
takper kita share tulus dan ikhlas kat sini

akum dideal..
aritu melon ader pm...xreply...
melon dh minum jus ni 5 ari.....
mula2 minum migrain stiap ari.... ni dh kurang sket...
tu mmg tindakbalas dia ke?
lg satu hidung melon ni asyik berdarah je la sjk minum jus tu... dh 3 ari dah....
nape ye? risau gak ni.....
melon amik 2sudu pagi n 2 sudu mlm. ingat nk amik utk 2 minggu... pastu baru start 1 sudu pagi n malam..tp dh jadi camni, melon kurangkan dos kpd 1 sudu.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2006 12:34 PM | Show all posts
kak dideal..
su nak bersalin tak lama lagik..
ni anak su yg 1st..
kat sini su nak tanyer..kalo su amek semata2 bidadari nih jer masa dlm pantang tu sok okey tak..
kan biasanyer orang lepas pantang akan amek jamu2 kan...
tapi su rasa su tak larat ler pulak nak telan jamu2 yg paet  nih...
so su ingat..su nak tukarkan jamu nih kepada bidadari..
oke ker cenggitu..
ker su kene amek jugak jamu yg paet tuh then beserta skalik ngan bidadari nih???
kak dideal..pm ler su harga bidadari nih..
macam excited plak nak guna bidadari nih..
hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 03:24 PM GMT+8 , Processed in 0.105878 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list