CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 46686|Reply: 250

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 28-7-2005 10:40 AM | Show all posts |Read mode
Dideal nak kongsi info tentang kebaikan jus BIDADARI nih
biasa la kita org pompuan sentiasa nak kelihatan cantik dan menawan supaya suami pun bangga ngan kita

kalau nak cakap pasal bab kebahagian rumah tangga dan hubungan kelamin memang jrg jumpa kata pemutuskan, masing2 baik suami dan isteri sentiasa cari jalan utk pastikan hubungan sesama menjadi lebih seronok


dideal pun baru je kenal ngan produk ni... since ini thread postnatal so dideal nak suggest kalau ada sesiap yg masih cari2 supplemen uk diamil waktu dalam pantang boleh try jus nih

info yer pasal BIDADARI nih

BIDADARI ni dalam bentuk minuman, sangat baik untuk remaja dan wanita terutamanya bagi yang telah berumah tangga dan mampu meningkatkan
kesihatan dalaman wanita dan   paling utama ia sangat berkesan untuk
membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga. Kaya denan
protein, serat, karbohidrat dan vitamin A, B, C, D dan E sangat baik
untuk membina kesihatan terutamanya membina system rahim,
meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan
perhubungan kelamin (suami dan isteri)

Bidadari perbuat dari bahan semulajadi seperti madu asli, sireh, akar
serapat, kacip fatimah, kurma,     manjakani,  serai, jarum mas, asam
jawa dan herba-herba terpilih.

Madu
Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur,
Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum,
Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B
kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan
cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik
untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.


Sireh
Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah
badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut,
hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain
ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.

Akar Serapat
Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama
herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat
berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan
system kemutan.


Kacip Fatimah
Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk
perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta
membantu mengetatkan faraj.

Kurma
Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian
seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga
dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan,
menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan
tenaga seksual.

Manjakani
Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser
dan mengetatkan faraj.

Serai
Kandungan `Citral' di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan,
melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit
kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam
perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya
tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga
bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang
sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf
pusat.

Jarum Emas
Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.

Asam Jawa
Kandungan `Flavonoid' di dalamnya bersifat anti radang dan membantu
pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.


Madu
Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur,
Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum,
Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B
kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan
cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik
untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.


Sireh
Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah
badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut,
hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain
ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.

Akar Serapat
Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama
herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat
berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan
system kemutan.


Kacip Fatimah
Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk
perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta
membantu mengetatkan faraj.

Kurma
Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian
seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga
dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan,
menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan
tenaga seksual.

Manjakani
Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser
dan mengetatkan faraj.

Serai
Kandungan `Citral' di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan,
melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit
kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam
perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya
tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga
bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang
sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf
pusat.

Jarum Emas
Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.

Asam Jawa
Kandungan `Flavonoid' di dalamnya bersifat anti radang dan membantu
pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.





Cara Guna

* 2 sudu makan, 2 kali sehari (pada kebiasaannya, tindakbalas mula
dirasai selepas 2 jam pengambilan) selama sebulan

* selepas sebulan, minum Bidadari 2 sudu sehari untuk mengekalkan
sistem dalaman yang telah dibaikpulih oleh Bidadari sepanjang sebulan
pertama pengambilannya

? Sebaik-baiknya jangan minum apa-apa air selepas 1 jam
pengambilan Bidadari.

[ Last edited by  shinky_pinky at 17-12-2006 02:14 AM ]
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 28-7-2005 10:48 AM | Show all posts
ada lagi ni kebaikan BIDADARI utk wanita dalam pantang

Keistimewaan Bidadari :-

* Membina dan mengecutkan rahim
* Menguatkan otot dan menyempitkan faraj
* Menegangkan payudara
* Membantu merawat luka dalam perut dan selepas pembedahan



Sekain daripada tu :

* Menguatkan sistem kemutan
* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif
kepada pasangan
semasa hubungan kelamin.
* Menambahkan kolegen dalam badan
* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
* Menghilangkan bau badan & mulut
* Mengatasi masalah senggugut dan keputihan
* Melegakan panas badan
* bagus membantu merapatkan kan vigina & kecutkan rahim



Pada yang dah lama kawin dah tak dapat baby lagi pun digalakkn minum
Bidadari ni, sebab fungsi Bidadari adalah untuk membina, menyihat dan
menyuburkan rahim. Jadi kalau rahim kita sihat, insya allah mudah
untuk mendapatkan zuriat. Kita perlu berusaha dulu, kemudian baru
bertawakkal pada Allah. Tapi bila dah disahkan mengandung, terus
berhenti minum sebab fungsi Bidadari ni mengecutkan rahim.


AMARAN   :  BIDADARI TIDAK BOLEH OLEH :-
* LELAKI,
* WANITA MENGANDUNG &
* SEMASA DATANG HAID
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2005 05:51 PM | Show all posts


bagi ibu lepas bersalin, jus ni dah boleh diambil seawal 2 jam selepas bersalin..

[ Last edited by dideal_2004 on 31-7-2005 at 11:09 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2005 11:11 AM | Show all posts
Soalan-soalan mengenai BIDADARI bagi ibu dalam pantang

Soalan : Kalau lepas bersalin, bila boleh mula minum Bidadari?  

Jawapan : bagi yg baru lepas melahirkan anak, elok di minum bidadari secepat yg boleh. mulakan dr 2 jam pertama selepas bersalin. lagi cepat, lagi baik. lepas bersalin paling baik sebab kita nk keluarkan darah2 kotor (nifas) dlm rahim, selain utk kecutkan semula peranakkan, membaiki sistem kewanitaan. aturan minum sama jugak, 2 sudu, 2 kali sehari..



Soalan : Kenapa lepas bersalin boleh minum bidadari sedangkan ketika itu darah nifas sedang keluar, tapi waktu datang haid tak boleh minum?

Jawapan : Lepas bersalin, kita mmg baru lepas melalui satu perubahan dlm kehidupan kita..proses mengandung dan melahirkan bayi tu, telah merubah keadaan rahim, peranakkan dan sistem kewanitaan kita yg lain...jadi selepas melahirkan, kita nk betulkan semula..membina semula..sebab tu kena keluarkan segala darah2 kotor dr rahim..bidadari akan mencuci rahim semula... kalau dlm keadan haid..ni proses normal yg kita lalui setiap bulan. kita dilarang minum bidadari masa ni sebab ditakuti darah turun dgn byk dan ditakuti menggganggu tugasan harian kita. bukan le disebabkan bidadari boleh bahayakan rahim atau sebagainya.. sebab tu lepas bersalin..kita berpantang..rehatkan diri..utk betulkan semula segala2nya..tapi time period..kita jalani hidup/kerja seperti biasa..kan?..sebab tu tak digalakkan ambil bidadari...



Soalan : Ibu yg sedang menyusukan anak boleh ke minum bidadari ni? takut susu keringla....

Jawapan : Bidadari ni boleh diambil seawal lepas bersalin.. takde masalah kalau nak ambik kalau menyusukan baby.. BIdadari ni tak panas, tak menjejaskan pengeluaran susu badan...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-8-2005 10:50 AM | Show all posts
ada tak sape2 yg amik bidadari as supplemen dlm pantang, meh le share kat sini...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-9-2005 11:25 PM | Show all posts
up topik, ada sesape yg amik bidadari as supplemen dlm pantang tak
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 09:29 AM | Show all posts
zaliza dah ada satu Bidadari ni tuk digunakan dlm pantang nnt... tak sbar rasanya nak meminumnya dan melihat khasiatnyer yg dikatakan amat mujarab utk wanita sejagat... buleh dijadikan sbg supplement harian... sepanjang masa... betul...?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-9-2005 10:01 AM | Show all posts
Originally posted by zaliza at 2-9-2005 09:29 AM
zaliza dah ada satu Bidadari ni tuk digunakan dlm pantang nnt... tak sbar rasanya nak meminumnya dan melihat khasiatnyer yg dikatakan amat mujarab utk wanita sejagat... buleh dijadikan sbg suppleme ...



betul la tuuuu...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-9-2005 04:41 PM | Show all posts
ari tu sempat minum 2-3 hari jer
tau tau pregnant
jadi simpan dulu dalam peti ais
pantang nanti, kita sambung minum balik
Reply

Use magic Report

diana1893 This user has been deleted
Post time 5-9-2005 08:16 PM | Show all posts
diana tgh dlm pantang skrg ni
tapi dah 15 hari, blh minum lagi ke
tapi takde ke org yg dah pernah minum bidadari ni sbg testimoni
nak jugak tau pendapat org lain.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2005 09:53 PM | Show all posts
diana, rasanya masih belum terlambat utk diana cuba bidadari ni...
cubalah, rasanya pun sedap.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2005 04:37 PM | Show all posts
Originally posted by diana1893 at 5-9-2005 08:16 PM
diana tgh dlm pantang skrg ni
tapi dah 15 hari, blh minum lagi ke
tapi takde ke org yg dah pernah minum bidadari ni sbg testimoni
nak jugak tau pendapat org lain.....



tak terlambat diana, even lepas pantang pun ada org amik..
memang elok amalkan bidadari dlm pantang nih
Reply

Use magic Report

diana1893 This user has been deleted
Post time 7-9-2005 09:10 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 6-9-2005 04:37 PM



tak terlambat diana, even lepas pantang pun ada org amik..
memang elok amalkan bidadari dlm pantang nih


berapa harganya? nak beli kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2005 09:22 AM | Show all posts
diana,

dpt baby boy or girl?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2005 04:29 PM | Show all posts
ingat yer yang..anything related to business go thru by pm/email yer
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-9-2005 09:13 PM | Show all posts
Originally posted by Sasha at 9-9-2005 04:29 PM
ingat yer yang..anything related to business go thru by pm/email yer


NOTED! hehehe.. sorry SHASHA
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 19-9-2005 07:57 PM | Show all posts
up topik, jauh nau ke bwh, so ada sape2 yg amik bidadari as supplemen dlm pantang
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2005 12:22 PM | Show all posts
Salam,

Nak share pengalaman,

Saya guna bidadari dalam pantang..tapi tak lah immediately after bersalin sbb saya bersalin c-sec and saya ada mintak pendapat sorang dealer ni dia kata agak2 dalam dua minggu baru start makan. saya tak brapa sure, lagipun saya dah beli jamu nona roguy dulu..so saya makan NR exclusively for 3 weeks and then baru start makan bidadari sampai habis pantang 60 hari (even sampai sekarang continue lagi)

experience saya, masa memula makan bidadari tu, ya rabbi..sakitnya badan, tuhan je yg tau, rasa lenguh, rasa urat cam nak putus, rasa angin bergulung2 dalam perut..tapi saya teringat kata yg ni mungkin dia punya healing crisis so saya tahan jugak..alhamdulliah, seminggu je rasa cam tu, lepas tu rasa segar badan, susu pun banyak and badan rasa sedap..

yang pentingnya....masa tgh pregnant dulu hubby ada gak sound yg kata badan saya ni dah terover sikit and yg paling tensen, katanya kat tut..tut.. tu dah kureng skit..Maka lagilah saya bersemangat nak buat proses upgrading and overhauling ni..

alhamdulliah...sekarang ni badan saya pada peringkat yg paling best berbanding dgn lepas pantang anak yg dua lagi tu and hubby punya komen part tut..tut.. tu pun sungguh memberangsangkan..terlebih romantik lah pulak cik abang tu sekarang..he said.."I really like you now..."

sekarang ni saya on my 5th bottle, tapi stop jap sbb tgh bendera merah..so far..alhamdullilah..saya memang puas hati..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2005 04:30 PM | Show all posts
Originally posted by Lemon_tart at 20-9-2005 12:22 PM
Salam,

Nak share pengalaman,

Saya guna bidadari dalam pantang..tapi tak lah immediately after bersalin sbb saya bersalin c-sec and saya ada mintak pendapat sorang dealer ni dia kata agak2 dal ...



thanks for sharing...

dideal pun mcm tu kena healing proses, memang sakit ler badan kenguh..bisa.. tapi tak lama la kejap jer.. sehari jer pastu masuk hari kedua dah ok dahh... ;)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2005 10:40 PM | Show all posts
up topik, kot2 masih ada yg sudi share esperince amalkan bddri dlm pantang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 01:29 PM GMT+8 , Processed in 0.101347 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list