CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4128|Reply: 19

Sajat Mendunia Sampai China Pun Buat Liputan Mengenai Kes Pelariannya Ke Bangkok

  [Copy link]
Post time 27-9-2021 09:18 PM | Show all posts |Read mode
Kontroversi membabitkan Nur Sajat bukan saja mendapat liputan meluas dari negara jiran seperti Indonesia dan Thailand.




Kredit foto: Kosmo!




Portal dari China, South China Morning Post (SCMP) turut mempersoalkan tindakan Malaysia yang seolah-olah mensensasikan mengenai persembunyian Sajat di Thailand.




Kredit foto: SCMP




Malah, kumpulan hak asasi manusia juga mendesak agar kerajaan Thailand tidak menurut permohonan Malaysia untuk mengekstradisi Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman kerana bimbang ia boleh membahayakan keselamatan usahawan sensasi itu.

"enting bagi kerajaan Thailand untuk menyedari bahaya yang menanti Nur Sajat sekiranya dia dihantar pulang ke Malaysia," kata penyelidik Human Rights Watch Thailand, Sunai Phasuk.




Kredit foto: SCMP



Sajat yang kini dikenali dengan nama Bella dan memegang kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR) dilaporkan turut memohon untuk berpindah ke Australia dengan bantuan negara tertentu.




Kredit foto: FB




Kenapa orang luar beria risaukan keselamatan Sajat? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2021 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar baju oren tu macam rupa Sajat + Safiey je
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nakkomenjugak at 27-9-2021 09:49 PM

Hehehhe
Bamjad mendoniaaaaa!
Kan dah kataaaa
Geng hurup mesti bekap punyaaa!
Tu haaa kat western world
Ko nak terlepas dari accountability?
Masuk laa geng hurup
So nanti bila orang tak puas hati
Haa mendapat laa orang tu segala gelaran yada yada phobixxxx
Padahal orang tu bukan attack sexuality heshe
Tapi jenayah yang heshe buat
New World Order indeed.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 09:49 PM | Show all posts
taikun? taikun mende hutang org pun tak nak bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tycoon apanya? Rumah pun sewa lagi. Soo macam mana rumah banglo lama dia tu? Aliff Syukri dah ambil balik kah buat jual sebab kondo dekat pavi heols tak laku sampai ke harini walaupun dah kurangkan harga, tu pun masih over market price 1.5x gittew

Bamjat ni bagi iols, lantak lah dia berambus ke negara lain. Sebab tu bukan masalah negara kita lagi.

Yang masalahnya sekarang suri2 rumah terdesak nak duit semua masih gigih la beli kedai emas dia, beli produk dia. Apa ke sedih ko nak jadi cantik macam pondan ujung2 pondan tu pun buat dekat Hatyai dengan harga diskaun. Ni ko perabih lebih 10k beli produk dia setiap hari ujung2 tak cantik pun kepam lagi ada. Baik pergi buat pembedahan plastik terus dekat Hatyai, boleh tanya bamjat klinik mana paling helok dan nak minta kurang macam mana? Boleh shake2 coins dekat shopee atau cashback tak? Nanti ada la tu kata pembedahan plastik haram katanya, tapi nak menyerupai dan sokong bisnes pondan halal
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 10:18 PM | Show all posts
tycoon kejadahhhh! geram jugak rasa bila tgk pondan sorang ni..lucut kerakyatan eloknye..baru padankan muka..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-9-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahinah Jat
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sape nak amik la si bamjad nihhh, rakyat malaysia boleh sujud sukorr dah berambos sekor pondan. dah la dia yg provoke, orang lain pulak salah. dasar bala!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sajat is better than ebit Lew har har
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 11:09 PM | Show all posts
Sajat ni kalau mati jenuh kluar thread versi  mastika
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 12:32 AM | Show all posts
Meiizu replied at 27-9-2021 11:09 PM
Sajat ni kalau mati jenuh kluar thread versi  mastika

dah yakin sgt kematian ko tu suci murni lagi dicemburui ummah meleis?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 12:22 PM | Show all posts
Terang2 artikel tu tulis bamjat transgender. Ekekek
Dulu bukan ke bertebaran gambo dia berpelukan atas katil ngan mamat bodybuilder tu Faiznick kot nama mamat tu sblm kapel ngan coach yin yg dah kawen tu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 01:13 PM | Show all posts
Meiizu replied at 27-9-2021 11:09 PM
Sajat ni kalau mati jenuh kluar thread versi  mastika

rasanya dah ramai maknyah mati..dikuburkan mcm biasa je,tak jadi apa2 yg pelik pun masa pengebumian
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 01:48 PM | Show all posts
Daripada Ibn Anas r.a berkata Rasulullah SAW melaknat mereka yang menyerupai wanita daripada kalangan lelaki dan mereka yang menyerupai lelaki daripada kalangan wanita (HR al Bukhari)

Daripada Saidina Abu Hurairah RA, Nabi Muhammad SAW bersabda: "Empat jenis manusia dimurkai Allah pada waktu pagi dan dikutuk Allah pada waktu petang." Aku bertanya: "Siapakah mereka itu wahai Rasulullah?" Baginda menjawab: "Orang lelaki yang menyerupai perempuan, perempuan yang menyerupai lelaki, orang yang melepaskan nafsu pada binatang dan orang yang datang kepada lelaki (homoseksual." Hadis Riwayat al-Baihaqi

LGBT dan yg menyokongnya adalah melawan Tuhan, sains dan hukum alam....agama lain?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 02:35 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 28-9-2021 02:52 PM
Abahmung replied at 28-9-2021 01:13 PM
rasanya dah ramai maknyah mati..dikuburkan mcm biasa je,tak jadi apa2 yg pelik pun masa pengebumia ...

Sorrylah..intonasi saya salah. versi mastika kan selalu ada thread cite2 begitu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendunia ko bamjat. Deols niiii dah masing2 kesian ambil je la abam jat tu bg kerakyatan. Bela elok2...
Untung apaaa.... Tycoon tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2021 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerlas kau jatt....
Tapi klau xblik terus pon ok kann
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajat punya isu sampai keluar paper obersi..mmg tinggi la chance jajat dapat citizenship negara luo
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Silaa laa claim si sotong niee haa.. Kalau blh claim jgk sotong2 yg lain yg ad kat Malaysia nie. Amann skittt
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
go go bamjat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.109246 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list